7 unika funktioner att inkludera när du bygger ditt eget hem

När du bygger ditt hem från grunden, kan bokstavligen göra det vad du vill att det ska vara. Det finns nästan oändliga funktioner att lägga till i ditt självbyggda hem, och du kan väga alla dina alternativ för att hitta vilka som fungerar bäst för dig och din familj. Gör dig av med standardkonstruktioner du vet att du inte använder och gå ut med de små sakerna du vet att du kommer att göra. Varje hus är olika.

Det fina med att lägga ditt hus i dina egna händer är att du har nycklarna till processen. Du kan bedöma dina behov och bestämma dina mål och prioriteringar. Du kan lägga till i dina planer, ändra riktningar och inkludera unika egenheter och funktioner varhelst det passar dig. Här är några idéer på funktioner att lägga till i ditt självbyggda hem som du kanske gillar:

1. Takfönster

Om du älskar att titta upp mot natthimlen och se stjärnorna ovanför eller sola dig i solens värme från bekvämligheten av ditt sovrum, kan ett takfönster vara det perfekta tillskottet till ditt livsrum. Det extra ljuset och utrymmet kan lysa upp vilket rum som helst, vilket gör att det känns större och mer unikt. När det kommer till installationen kan du göra det själv eller gå med ett fönsterföretag.

2. Golvvärme

Golvvärme är mysigt, särskilt under vintermånaderna. Oavsett om du bor i ett kallare klimat eller älskar att värma upp när stämningen slår till, kan dessa golv vara ett bra komplement till din värmare och garderob full av filtar. Lägg uppvärmda golv i sovrummet om du vill undvika den första kalla känslan av att tårna står på marken på morgonen. Eller gå på toaletten om du vill skapa en avkopplande upplevelse för din förberedelserutin.

3. Solpaneler

Om du är miljömedveten vet du förmodligen redan att solpaneler kan göra underverk för att minska ditt hushålls koldioxidavtryck. Om att gå grönt är din prioritet, är solpaneler ett bra sätt att utforska det. Dessutom kan de spara pengar på lång sikt. Även om det är en förskottsinvestering, om du har råd att prioritera den i din budget, kommer du att få en grönare och billigare lösning på traditionell el.

4. Smarta enheter

Smarta enheter är ofta en eftertanke, men du kan enkelt prioritera deras närvaro i ditt bygge. Elektronik som Google Home och Alexa är bra för att få dina smarta hemdrömmar att komma till liv, och du kan även installera smarta temperatursystem, säkerhetssystem eller köksapparater. Dessa enheter kommer alla att arbeta tillsammans för att göra ditt hem mer tekniskt avancerat.

5. Wraparound Veranda

Att tillbringa mycket tid utomhus är ett måste för vissa människor. Om det här låter som du kan en veranda omslutande vara ett utmärkt val för din familj för att få all den utomhustid de önskar. Oavsett om du vill slappa runt på verandan med en bok eller underhålla gäster, låter dig omslutande verandor dig följa solen och ge dig utrymme att sprida ut dig i den friska luften.

6. Inbyggda hyllor

Alla har specifika förvaringsbehov, och din familj är inte annorlunda. Oavsett om du drömmer om en biblioteksvägg från golv till tak eller ett staplat utrymme för brädspel och hantverksverktyg, kan att bygga anpassade hyllor få alla rums design att fungera med de förvaringslösningar du behöver. Det är estetiskt tilltalande och funktionellt, så varför inte satsa på det?

7. Regndusch

Om du älskar känslan av en spaupplevelse, varför inte skapa den i ditt eget hus? En duschkabin med ett lyxigt regnhuvud kan fungera i nästan alla badrum. Regnliknande duschmunstycken känns fantastiska, och de ser vackra ut i alla badrum. Klä din dusch med ett roligt kakelmönster eller låt det vara minimalt och njut av vattnet — vad som än flyter med din stil.

Känn dig som hemma

Oavsett vilka funktioner du lägger till i ditt självbyggda hem, kommer du att känna dig lugn med att veta att du har anpassat dem till ditt hjärta. Ditt hem är unikt, precis som din familj, och ni kan alla njuta av era ansträngningar i många år framöver.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!