8 Budgetvänliga sätt att bli mer Miljövänlig

Grönt boende har blivit allt mer populärt under de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. En grön livsstil kan hjälpa till att bevara planeten för framtida generationer och förbättra din livskvalitet. Många människor är dock inte medvetna om att vissa gröna metoder också kan hjälpa dig att spendera mindre pengar eller minska kostnaderna runt ditt hus.

Här är några av de mest sparsamma sätten att bli mer miljövänlig:

Sluta använda plastvattenflaskor

Svenskar använder massor av plastflaskor varje år, och den kostnaden ökar med tiden. Plastflaskor är dåligt för miljön och leder till onödig konsumtion av plast. Försök därför att minska dina inköp av drycker med plastflaskor.

Köp i bulk

Tillverkare använder mindre papper och plast när de förpackar produkter i bulk än de gör när de förpackar produkter individuellt. Detta är ofta anledningen till att många bulkartiklar har lägre priser än sina individuella motsvarigheter. Att köpa i bulk kan också resultera i färre resor till mataffären, vilket hjälper dig att spara på bensin och förbli miljövänlig.

Bli del av en bildelningstjänst

På tal om att spara på bensin– att sätta ihop ett samåkningsschema med dina kollegor så att ni kan göra er resa till kontoret tillsammans är ett bra sätt att bli grön. Du kan dela upp bensinkostnaden, minska antalet bilar på vägen och minska mängden skadliga utsläpp i atmosfären.

Starta en komposthög

Mat- och trädgårdsavfall står för cirka 30 % av det genomsnittliga hushållets avfall. Men det finns inget behov av att detta avfall hamnar på en deponi när det istället kan komposteras. Starta en komposthög på din bakgård för att berika jorden, eliminera kostnaden för gödselmedel, och minska ditt hushålls koldioxidavtryck.

Sluta använd engångsartiklar

Engångsartiklar kan göra det lättare att städa efter middagen, men det är otroligt skadligt för miljön. Nyckeln till att leva en grönare livsstil är att minska mängden avfall du producerar, så sluta köpa engångsartiklar som bestick och papptallrikar och börja återanvända dina bestick och tallrikar.

Donera gamla kläder

Istället för att skicka gamla kläder till soptippar, donera det till ideella organisationer i ditt samhälle. Att donera föremål som du inte längre vill ha eller behöver är ett enkelt sätt att leva en grönare livsstil och ge tillbaka till samhället.

Ta med din egna påse

De flesta återvinningsanläggningar tar inte plastpåsar, vilket innebär att de vanligtvis skickas till deponier. Många stater har vidtagit åtgärder för att eliminera plastpåsar och kräver nu att butiker laddar varje påse du använder.

Istället för att bidra till avfallsproblemet, ne proaktiv och gå in i vana att ta med din egen återanvändbara shoppingväska till mataffären. Det uppskattas att ditt beslut att göra det här bytet skulle kunna ta bort mer än 22 000 plastpåsar från miljön. Vad väntar du på?

Genomför en energirevision

Det finns otaliga sätt att spara energi och vatten hemma så att du kan leva en grönare livsstil. Ta reda på de bästa sätten att bli grön genom att genomföra en energirevision i hemmet, som kommer att identifiera enkla sätt du kan öka ditt hems energieffektivitet, drastiskt sänka dina elräkningar,

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!