9 Enklaste Frukterna att Odla i din Trädgård

Att odla växter i din bakgård är en av de populäraste vår- och sommaraktiviteter. Du kan anpassa din trädgård med olika växtsorter och färger för att förbättra utseendet på ditt hem. Även om du odlar nya växter som är mer utmanande än vad du har provat de senaste åren, kanske du vill utforska världen av ätbara trädgårdar.

Börja med något enkelt så att du upplever belöningen av att äta färsk mat på ditt första försök. Kolla in den här listan över de 9 enklaste frukterna att odla i din trädgård för inspiration. Du kommer fortfarande att ha en färgstark värld av växter att beundra när du smuttar på ditt morgonkaffe, men de kommer att resultera i framtida snacks och måltider som du kan vara stolt över.

1. Björnbär

Bär är ett utmärkt sätt att börja ditt äventyr i frukternas värld. Björnbär är superenkla och fungerar i sylt, pajer och smoothies efter att de mognat. Så länge du planterar björnbärsbuskar i full sol och låter jorden torka helt mellan vattningarna, kommer de att blomma ut till vita blommor och förvandlas till bär.

2. Jordgubbar

Jordgubbar är en annan favoritfrukt för många trädgårdsmästare. De kräver lite vård förutom nattliga beläggningar under frostsäsongen på våren. Var försiktig – rådjur och smådjur kommer att försöka äta alla bär du odlar, så lägg in dem i stängsel för att hålla dem säkra tills det är dags att skörda.

Beroende på var du bor, kommer vissa typer av blåbär att växa bättre än andra på grund av det lokala vädret och jordtypen i din trädgård. Efter att ha valt rätt sort baserat på din plats, plantera blåbärsbuskar på en plats med bra jorddränering och vattna dem regelbundet för att bilda ett robust rotsystem som förbättrar bärtillväxten.

3. Hallon

Precis som björnbär kräver hallon full sol och tillräcklig jorddränering. Så länge du inte övervattnar och låter jorden blötläggas varje dag, äter du saftiga hallon på nolltid.

4. Körsbär

Plantera ett körsbärsträd i din trädgård i sommar, så skördar du massor av frukt varje år. Det genomsnittliga trädet producerar mer än 7 000 körsbär var 12:e månad, så spara några nya recept och planera att ge bort några korgar innan växtsäsongen tar slut.

5. Äpplen

Om du vill veta hemligheten med att äta äpplen från din bakgård måste du välja rätt sort och skaffa dem när de är ungefär ett till två år gammal. Äppelträd tar längre tid att börja bära frukt, så du bör skaffa äldre träd om du vill äta deras frukt under deras första säsong i din trädgård.

6. Vattenmelon

Vissa människor blir förvånade över att få veta att vattenmelon är en frukt, men det är det! Varje vattenmelonplanta kommer att behöva mycket utrymme för att sprida sig och växa om du inte tränar dem att växa vertikalt, vilket är lätt för nybörjare.

7. Tomater

Tomater är en klassisk frukt att lägga till i din trädgård eftersom de är några av de enklaste frukterna att odla. De är särskilt läckra när du skördar dem i sommarsolen, så plantera några och lägg till dem i dina smörgåsar och sallader.

8. Citroner

Citroner är en annan citrusfrukt som är lätt att odla. Du kan plantera citronträd i din trädgård eller starta dem i krukor innan du transplanterar dem på våren om du startar ett senare på året.

9. Päron

Färska päron är en njutning, speciellt när de växer på din bakgård. Hitta en planta och ge den bästa vård så att du kan plocka asiatiska, europeiska eller hybridpäron när du vill.

Det är lätt att Odla frukter som du kommer att älska

De bästa och enklaste frukterna att odla beror på vad du tycker om. Tänk på dina favoritfrukter och försök lägga till dem i din trädgård. Du kommer att älska att uppleva känslan av stolthet som kommer av att odla mat på egen hand.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!