9 Heminredningar du kan Göra Själv

Det är lättare än någonsin att fylla våra hem med saker som ser snygga ut. Men om du vill att din heminredning ska berika ditt liv, måste varje del ha en historia bakom sig. Det måste ha någon mening. Annars är det bara grejer.

Ett bra sätt att göra detta på är att själv vara en del av den berättelsen genom att skapa din egen heminredning. Här är 9 stycken heminredning du kan göra själv.

Skapa din egen belysning

Kreativ belysning kan helt förändra ett utrymme och till och med påverka ditt humör. Belysning är en otroligt underskattad del av inredningen, och den har den speciella kvaliteten att den kan fylla ett helt rum utan att ta någon plats. Vilken typ av belysning kan du lägga till?

1. Taklampor

Du kan installera din egen taklampa. Infällda taklampor ger stämning och har en lugnande, elegant effekt.

2. Lampor

Ett annat gör-det-själv-belysningsalternativ är att bygga din egen lampa. Du kan köpa de nödvändiga ledningarna från järnaffären och sedan använda din fantasi för att designa lampfoten. Allt går, från en vas som är ett arvegods till en tom flaska vin som du njöt av vid ett speciellt tillfälle.

3. Bli ännu mer konstnärlig

Du kan också ha kul med att skapa friformsljus, forma elegant färgad tygbelysningskabel till mönster på väggar eller tak, och hängande premium LED-lampor eller gammaldags glödlampor i slutet.

Glöm inte att leka med glödlampor i olika färger och dimmer! Här är ett tips: Använd inte ett gäng olikfärgade lökar tillsammans i samma utrymme, eftersom de tenderar att ta ut varandra. Prova att använda olika färger i olika delar av ett rum, eller till och med bara använda en färg, som rött eller grönt eller indigo.

Bygg dina egna möbler

Möbler är dyra, och mycket av det kan du göra själv som ett roligt helgprojekt. Du kan spara ännu mer pengar och hitta fantastiska material genom att besöka lokala gårdsförsäljningar.

4. Hyllor

Hyllor är det bästa av två världar: De är otroligt vackra när de görs väl, och de är det mest användbara du kan göra med väggutrymme. Att lägga till hyllor på en hel vägg av bara ett rum kan fördubbla hela ditt hems hyllkapacitet.

Här är ett tips: Vi som att blanda och matcha olika hyllhöjder och -bredder för att skapa ett fritt flytande mönster. Men håll det sammanhängande genom att använda samma monteringsverktyg och hylldjup, och se till att koordinera dina färger om du använder mer än en.

5. Träbearbetning: ställ, bord och mer

Om du tycker om att arbeta med trä och har den nödvändiga träbearbetningsutrustningen, kan skapa dina egna träställ, såsom klädhängare, kryddställ, verktygsställ och mer. Dessa små trämöbler är ganska enkla att designa, skära och montera. Om du vill ha mer kan du uppgradera till mer ambitiösa möbler som gavelbord och skrivbord.

6. Krokar

Krokar är en rolig, enkel typ av “möbel”. Dekorativa gör-det-själv-heminredningskrokar är snabba att installera och ger massor av nytta på samma gång. Du kan arrangera ett gäng olika krokar i samma område för att skapa ett eget mönster och sedan använda krokarna själva för att hänga dekorativa konstverk.

Fira årstiderna

Vi älskar att byta ut vår inredning för årstiderna! Det hjälper till att få oss på humör för säsongen, och det släpper in lite av naturen i våra hem.

7. Kransar

Har du någonsin gjort din egen krans? Det är otroligt roligt att göra. Du kan köpa en vacker färdiggjord krans, studera dess konstruktion för att ta reda på hur den är gjord och sedan försöka göra en krans själv med riktiga växter, eller vad du vill!

Förresten: Kransar är inte bara för semesterperioden! Testa att göra din egen vårblommakrans, eller höstens squashkrans.

8. Vildblommabuketter

När var sista gången du var och plockade vilda blommor? De flesta av oss gjorde det som barn men slutade när vi växte upp. Vackra blommor kan komma från var som helst, även platser som tomma tomter. Ta en trevlig, uppfriskande promenad och se vad du kan hitta!

9. Ljus

Du kan göra dina egna ljus för alla tillfällen, som en födelsedag! Många gillar bivax och vanligt vax fungerar lika bra. Blanda och matcha färgämnen och dofter efter ditt hjärtas lust. Ha kul med det!

Här är en idé om hantverk: När du häller upp ditt ljus, fyll behållaren med små isbitar eller krossad is först. Senare, efter att ljuset har stelnat, töm bort den smälta isen och vänta tills ljuset har torkat helt.

Vi har bara skrapat på ytan av vad du kan göra själv, och det finns betydligt många fler projekt du kan dyka in i.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!