9 Sätt att köpa Hyresfastigheter Utan Pengar (Utan Kontantinsats)

Att ha en hyresfastighet är ett av de bästa sätten att investera dina pengar. Det kan göra dig till miljonär på kort tid om du känner dig runt det.

Och, i motsats till vanliga missuppfattningar, behöver du inte vara alltför rik innan du kan köpa en hyresfastigheter; det finns många smarta och intressanta sätt att gå tillväga på. Det är därför du måste läsa den här artikeln till slutet.

Ofta avskräcks människor från att köpa hyresfastigheter på grund av förskottsbetalningen, vilket kan vara för mycket eller obekvämt.

Men du behöver inte oroa dig för det längre eftersom vi i den här artikeln kommer att förklara de 9 enkla sätten att köpa hyresfastigheter utan att betala ner pengar.

Dessförinnan ska vi prata om vad en förskottsbetalning innebär och varför du inte behöver betala en när du köper din hyresbostad.

Vad innebär en förskottsbetalning?

En förskottsbetalning är en specifik avgift som du betalar i förväg eller under förlikningen av att köpa en hyresfastighet.

Det är med andra ord pengarna du betalar i förskott innan du köper en hyresfastighet eller fastighet. Det kan vara väldigt svårt att ha råd när du vill köpa en investeringsfastighet.

Det är därför du måste undvika det så mycket som möjligt, särskilt när du inte har ekonomiskt goda förutsättningar.

Den goda nyheten är att du fortfarande kan köpa en hyresfastighet utan pengar. Det här kan tyckas otroligt, men efter att ha läst den här artikeln kommer du att bli tillräckligt upplyst om hur du kan köpa den fastighet du alltid har velat utan att behöva en förskottsbetalning.

Före vi fortsätter med ämnet, det är relevant att du vet vad hyresfastigheter handlar om, och de viktigaste egenskaperna som en hyresbostad bör ha innan du köper en. Detta kommer att bidra till en bra avkastning på investeringen.

Vad är en hyresfastighet?

En hyresfastighet är en typ av fastighet som huvudsakligen används för att generera intäkter (hyresintäkter ). Det kan vara en byggnad eller någon hyrd fastighet eller tillgång.

Det finns vissa saker att tänka på när du köper en hyresfastighet. Du måste se till att fastigheten har några nyckelfunktioner som kommer att göra den fördelaktig och lönsam för dig på lång sikt.

Saker att tänka på innan du köper en hyresfastighet:

Området eller grannskapet som fastigheten är beläget

Innan du köper en fastighet måste du komma åt grannskapet för att se hur lönsamt det är för din fastighet eller verksamhet. Du bör kunna ge svar på följande frågor:

Är det en trång stadsdel? Är grannskapet typen med mindre hyresvakans eller hög hyresvakans?

Att känna till dessa kommer att göra det möjligt för dig att avgöra om hyran är säsongsbetonad och även få dig att upptäcka hur snabbt du kommer att kunna få hyresgäster att hyra din fastighet. Det kommer också att meddela dig om grannskapet är tillräckligt lönsamt för att du inte ska gå med förlust.

Skolor

När din hyresbostad ligger nära en plats där skolor finns, hjälper det att locka fler människor till området. Detta kommer att drastiskt öka din hyresgrad och bidra till att öka din vinst på lång sikt.

Kriminalitet

Du måste på ett adekvat sätt se till att du inte köper din egendom på en osäker plats eller platser med mycket hög brottslighet. Undersök fallen av inbrott och stöld i området för att få dig att fastställa brottsfrekvensen i det området och hur snabbt situationen åtgärdas.

Detta kommer att hindra dig från att köpa en fastighet i en plats som är sårbar för brott.

Ett område med höga arbetsmöjligheter

Stadsdelar som har företag och olika verksamheter kan ha en ökning av hyresnivån eftersom olika individer som arbetar i dessa företag kommer att leta efter hyresfastigheter att hyra.

Därför kommer det att vara en stor fördel att köpa en fastighet på en sådan plats. affär för dig. Tänk på att det kan finnas konkurrenter runt omkring, så försök att göra din fastighet så standard som möjligt för att avgöra hur hög eller låg din hyresinkomst kommer att bli.

Bra infrastrukturella bekvämligheter

När du söker efter en fastighet att köpa, bör de infrastrukturella bekvämligheterna i området vara anses vara. Det ska finnas bra vägar, elektricitet, en bra vattenförsörjning och ett bra sjukvårdssystem runt om i grannskapet.

Din fastighets närhet till marknad, park och köpcentrum kan också vara mycket fördelaktig. Detta beror på att de kommer att locka många människor till grannskapet, vilket kan öka din hyresvinst enormt.

Fall av naturkatastrofer

Du måste sträva efter att undvika platser där naturkatastrofer är vanliga. Ingen kommer att vilja riskera sina liv för att hyra en lägenhet på sådana platser.

Fråga därför om fall av naturkatastrofer och hur ofta det inträffar innan du köper en fastighet på en plats. Detta hjälper dig att veta om det är något du kan hantera, när du väger risken.

Hur man köper en hyresbostad utan kontantinsats

När du har bestämt ovanstående egenskaper innan du bestämmer dig för att köpa en fastighet, nedan är de olika sätten att köpa din hyresbostad utan pengar.

1. Att köpa ett skadat hus till ett lågt pris

Genom att köpa sådan egendom får du reparera den efter din smak och sedan hyra ut den. Husreparationskostnaderna kommer att fås tillbaka från hyresintäkterna.

Men se till att kostnaden för att reparera huset inte är överdriven så att du inte hamnar i ekonomisk konkurs.

Om du lyckas med den här metoden kan du upprepa denna process med andra fastigheter och bli ägare till flera hyresfastigheter, vilket ger dig flera hyresintäkter.

2. Lån från familj eller vänner

Du kan få lån från familjemedlemmar eller nära vänner att köpa fastigheten, sedan betalar du tillbaka lånet från din hyresinkomst. Men detta är i allmänhet baserat på det avtal du når med den som lånar dig pengarna.

Ni båda bör göra villkoren tydligt angivna i ett skriftligt avtal för att säkerställa transparens och ansvarsskyldighet. Denna process är ofta ett av de mest säkra och bekväma sätten att köpa en hyresbostad utan förskotts- eller handpenning.

3. Lån från privatpersoner eller företag

Här får du en låna och använda fastigheten som säkerhet. I det här fallet måste du göra rätt val av köp. Det betyder att du måste tjäna tillräckligt med hyresintäkter för att betala av din skuld annars förlorar du fastigheten.

Denna metod är ganska riskabel men du kan alltid väga risknivån för att veta om den är värt det.

4. Delbetalning

Även om denna metod inte är särskilt vanlig är det ett av de enklaste sätten att köpa en hyresbostad utan pengar nere. Denna process är en där köparen betalar i omgångar (ofta på månadsbasis) tills pengarna är klara för förvärvet av fastigheten.

Vad som krävs av dig är att förhandla med säljaren och komma överens. Se till att du får en bra och förstående säljare eftersom inte alla säljare tillåter delbetalning.

Du måste även se till att betalningen är en som du kan hänga med. Och gör dina förhandlingar tydliga så att det inte blir några missförstånd i framtiden.

5. Partnerskap

Om du inte har råd köpa en hyresbostad ensam kan du alltid skaffa en partner. Det kan vara en familjemedlem, affärspartner eller vän. Du kan också få två eller flera partners att köpa den om hyresfastigheten är mycket stor och lönsam.

När vinsten börjar rulla in kan ni alla dela hyresintäkterna lika. eller baserat på den procentandel ni alla har kommit överens om.

6. Köpa flerfamiljshus

Det här kallas “house hacking”, som har att göra med att köpa en flerfamiljs- eller flerbostadsfastighet där du kan ta en lägenhet för dig själv att bo i och hyra ut resten av huset.

Genom att göra detta kommer du att kunna betala av eventuella utestående lån och utgifter, och även få tjäna pengar på fastigheten på lång sikt.

Och närhelst du bestämmer dig för att flytta ut, skulle du redan ha en hyresfastighet till ditt förfogande, som kommer att fortsätta ge dig inkomst.

7. Blir kontantlös

Detta är en annan enkel sätt att köpa en hyresfastighet utan förskott, och i de flesta fall utan att betala en krona. Här kan du ge ut värdefulla saker förutom pengar eller ge service i utbyte mot huset.

Du behöver bara diskutera med säljaren för att du ska veta vad säljaren behöver. Efter det kan ni båda komma överens om hur ni kan byta varor eller tjänster mot fastigheten.

En del av de saker ni kan byta mot hyresfastigheter inkluderar en bit mark, bil, smycken, skepp och butik. Allt beror på vad säljaren vill ha.

8. Förutsatt att säljarens lån

I I det här fallet kan du ta säljarens lån och förhandla om att betala lånet istället för i förskott. När ni båda har kommit överens och du betalar säljarens återstående skuld, kommer fastigheten att bli din.

Denna metod är dock endast möjlig om säljaren har en utestående skuld att betala, och om säljaren är villig att låta dig betala skulden. Som köpare bör du också sträva efter att veta om skulden är värd att betala så att du inte till slut går med förlust

9. Spara

Denna metod för att förvärva en hyresfastighet är det säkraste, enklaste och mest bekväma, även om det kräver mycket tålamod och uthållighet.

När du börjar spara pengar till en fastighet bör du ha ett riktat belopp att spara och arbeta hårt för att nå målet. Men detta har att göra med priset på fastigheten du tänker köpa.

Det kan ta ett tag för dig att spara ihop till fastigheten om det är en mycket dyr fastighet, men det kommer så småningom att vara värt besväret när du kan köpa det.

Slutord

Att ha en hyresfastighet kan vara mycket lönsamt och tillfredsställande. Men om du inte har pengar att betala i förskott för en, finns det andra möjliga sätt att gå tillväga utan att behöva bryta banken, som förklarats ovan.

Därför hoppas vi att ovanstående alternativa sätt att köpa en hyresbostad utan pengar kommer att hjälpa dig att fatta rätt beslut när du börjar din fastighetsresa.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!