Alla Nödvändiga Bakverktyg du Behöver

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren kock, om du planerar att baka något, behöver du vissa bakredskap. För att baka behöver du bara ett fåtal bakredskap för att göra aptitretande rätter som pajer och kakor.

Förutom att fylla huset med en fantastisk doft, fyller bakning också själen. Det är en form av meditation och ett bra sätt att finslipa dina matlagningsfärdigheter. Dessutom är bakning ett hälsosammare alternativ för att laga mat. Dessutom, vem skulle inte älska att mumsa på hemgjorda godsaker?

Det är bäst att planera och göra en inventering innan bakning. Gör en lista över alla bakverktyg du behöver innan du påbörjar ditt bakuppdrag. För din bekvämlighet kommer den här artikeln att diskutera de grundläggande bakverktygen du absolut behöver för att skapa ett bakat mästerverk.

Kavel

Kaveln är ett mycket användbart verktyg, speciellt för att kavla ut pajskal, bakverk och kakdeg. Förutom att göra degen plattare har detta redskap flera andra användningsområden. Om receptet till exempel kräver att du krossar kakor, kex eller chips och du inte äger en matberedare kan du använda en kavel för att krossa dem genom att helt enkelt lägga dem i en ziplock-påse och sedan rulla över påsen med nålen . Du kan även använda stiftet för att jämna ut din hemmagjorda pastadeg när du inte äger en pastamaskin. Det finns många längder och storlekar av kavel i olika typer av material.

De vanligast använda kavlarna är de som är av trä och har handtag. Det finns också speciella versioner som har snygga mönster. Dessa typer av kavel används för att skapa avtryck på bakverket och är väldigt praktiska när man gör pajer under semesterperioden.

Det finns också silikonkavlar, och de är främst hyllade för att vara non-stick. Den släta silikonytan minskar friktionen och minskar risken för att degen fastnar på stiftet.

Typen av stift spelar roll beroende på din lätthet och preferenser. Den förlitar sig också på hur du vänjer dig vid att använda den och får en känsla av att mjöla din stift för att förhindra att degen fastnar på den. Bedöm längden på degen i ditt recept när du väljer en kavel.

Om du är ny på bakning är det bättre att välja kortare stift då de är lättare att hantera. Om du planerar att göra en stor paj eller en stor sats tårtor, är det bäst att satsa på de längre kaveln. Du kan också använda vissa vanliga hushållsartiklar som du redan har som kavelersättning som vinflaskor.

Mätkoppar och skedar

Precision är en viktig del av bakning. Det kräver många mätingredienser, så du behöver en hel uppsättning mätkoppar och skedar. Vanliga skedar kommer inte att duga. Vidare behöver du mätredskap för både torra och flytande ingredienser.

De flesta mätuppsättningarna har storlekarna tesked, deciliter, matsked, kryddmått.

Det är klokt att förvara dessa redskap på en lättillgänglig plats eftersom du kommer att använda dem hela tiden, även när du gör några goda pannkakor till frukost.

Bakformar

Det finns olika typer av bakformar. Som nybörjare behöver du definitivt ha en vanlig rektangulär bakform. Dessa formar kan användas för att göra olika bakade läckerheter som brownies, kakor, kakor och bröd.

En vanlig panna är mycket mångsidig och kan användas för många ändamål; du kan också använda den för att göra stekt anka eller stekt kyckling. Du kan också välja en mindre och fyrkantig bakform om du tänker göra små satser.

Om du planerar att göra en rund tårta kan du också göra den i den rektangulära formen, men du måste skära sidorna, och det kan ta lite svårt.

Oavsett om du vill baka klassiskt bananbröd eller en brioche ska du också skaffa en brödform. Denna typ av panna är otroligt användbar för att enkelt göra olika typer av bröd hemma. En bakentusiast bör åtminstone ha en vanlig rektangulär form, en rund kakform och en brödform.

Mixer

Att blanda smeten med en visp duger helt enkelt inte, speciellt inte när du bakar maränger och kakor. Att investera i en bra stavmixer eller en mixer gör livet lättare då den enkelt kan blanda tjocka degar och smet utan att trötta ut armen. Denna apparat gör också hela blandningsprocessen mer effektiv eftersom den tar mindre tid.

Slickepott

Du behöver slickepotter för att överföra olika bakverk och även för att skrapa bort allting från din bunke. Gummi- och silikonslickepotter är mycket praktiska eftersom du alltid kommer att behöva dem för att skrapa degen och smeten. Silikonskrapor föredras ofta framför gummi eftersom de är mer motståndskraftiga mot höga temperaturer.

Du behöver definitivt en platt slickepott för att ta ut de nybakade kakorna från bakformen. Det tunna metallbladet gör det lättare att glida under de bakade godsakerna utan att kompromissa med deras struktur. Med hjälp av detta behändiga verktyg kan du servera en trevlig ödmjuk skiva paj eller kaka utan att pressa dem.

Det är bäst att lägga till en gummi- eller silikonspatel och en metallspatel till din baksamling.

Bakplåtspapper

Bakplåtspapper är en gudagåva. Det gör städningen så mycket lättare. De håller också bakade godsaker från att fastna i pannan. Att helt enkelt lägga ett plåt över pannan innan du bakar kakor eller kakor kommer definitivt att göra bakningen lätt.

Sil

Vid bakning används en sil främst för att sikta torra ingredienser för att få en jämn konsistens och minska eventuella klumpar i torra ingredienser. Den används också för att pudra strösocker över brownies eller citronstänger. De är också mycket bekväma för att ta bort frön och små klumpar i vaniljsås och bärsirap.

Slutord

Att baka är inte svårt när man har tro på sig själv och har rätt verktyg. Lägg till dessa nödvändiga bakningssaker till ditt köksredskap så kan du bli en skicklig mästerkock i ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!