Avtalet Undertecknat för Svalövs Nya Aktivitetshus – Framtidens Mötesplats

I en historisk händelse har det efter månader av förberedelser och planering äntligen skrivits under avtalet för Svalövs efterlängtade aktivitetshus. Kommunens entusiasm är på topp och med detta steg bekräftas en spännande framtid för gemenskap och aktiviteter i regionen.

“Det här är en milstolpe i projektet och jag är otroligt glad över att vi nu kan komma igång. Aktivitetshuset kommer bli en fin fortsättning på de aktiviteter och trygghetssatsningar vi haft ute i byarna. Nu får vi det fysiska navet för aktiviteter på plats i kommunen”, uttalar Teddy Nilsson, kommunstyrelsens ordförande för (SD).

Tillträde till den första delen av bottenvåningen förväntas vara klart i början av 2024. Lokalerna kommer att inredas och anpassas efter önskemål från de olika verksamheterna, och planer finns redan för att inkludera ett enkelt kafé. Den gamla tvätteribyggnaden kommer också omvandlas till en aktivitets- och fritidsbank där kommunens invånare kan låna material för olika ändamål.

“I och med detta nya aktivitetshus hoppas jag att det kommer vara många som tar tillfället i akt och besöker oss. Tanken är att det ska vara en mötesplats för människor i alla åldrar”, förklarar Kim Hellström, ordförande för bildningsnämnden inom (SD).

Innan lokalerna öppnas för allmänheten kommer nödvändiga anpassningar att genomföras, inklusive målningsarbete, installation av värmesystem och finjustering av ventilationssystem. Besiktning av lokalerna är planerad att äga rum i början av 2024.

Det nya aktivitetshuset i Svalöv markerar början på en era av samhällsengagemang och gemenskap. Med fokus på att skapa en inkluderande plats för alla, oavsett ålder eller bakgrund, ser kommunen fram emot att öppna dörrarna till detta efterlängtade centrum för kreativitet och interaktion.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!