Barkarby välkomnar 300 nya bostäder med närhet till tunnelbana

I den snabbt expanderande stadsdelen Barkarby har byggandet av 300 nya hyresrätter och kommersiella lokaler officiellt inletts av fastighetsutvecklaren Reliwe. Denna satsning befinner sig bara 50 meter från tunnelbanan och erbjuder därmed sina framtida invånare en oslagbar tillgänglighet till Stockholms kollektivtrafik.

Den nya bostadskvarteret placerar sig strategiskt i hjärtat av Barkarby, vilket ger dess invånare endast fem minuters promenad till den planerade knutpunkten som kommer att inkludera regionaltåg, fjärrtåg, tunnelbana, buss och pendeltåg vid Barkarby station. Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, uttryckte sin glädje över Reliwes satsning och underströk Barkarbys position som ett område fullt av framtidstro.

“Barkarby fortsätter att expandera med nya kvarter längs både sidor om E18. Reliwes initiativ är det andra som påbörjas inom den stadsutvecklingsplan som sträcker sig över de kommande tio åren, vilket kommer omvandla Veddestas gamla centrum och industriområde till en levande stadsmiljö,” sa Ullberg.

Reliwe betonade också sitt engagemang för hållbarhet genom planerna att miljöcertifiera kvarteret enligt Miljöbyggnad Silver. Förväntningarna är att de första invånarna kommer att kunna flytta in år 2026. Anders Whass, partner på Reliwe, uttryckte sin tillfredsställelse över det fruktbara samarbetet med Järfälla kommun och betonade kommunens effektiva arbetsmetoder som har möjliggjort projektet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!