Bästa Betongblandaren – 6 Bäst i Test [Lista & Guide]

Det finns massor av DIY-vänliga projekt som kräver betong och cement. Från att bygga däck till att bygga en ny brevlåda, hjälper betong till att ditt projekt förblir säkert, hållbart och säkert förankrat. Men om du inte använder den bästa cementblandaren för just ditt projekt kan förberedelse av cementblandning vara skrämmande.

Även om du kunde blanda betong med en spade i en skottkärra kan det vara en tråkig, tröttsam process att införliva vatten- och cementblandningen. Genom att använda den bästa betongblandaren kan du minska den tiden dramatiskt samtidigt som du sparar din energi för det aktuella projektet. Denna guide hjälper dig att förstå hur du väljer en maskin som passar din användning – liksom varför följande anses vara bland de bästa cementblandarna på marknaden.

En betongblandare är ett verktyg som används för att kombinera cement, ett aggregat och vatten i en roterande trumma för att bilda betong. Det finns en mängd olika betongblandare på marknaden för en mängd olika behov och projekt. Med det sagt finns det en mängd olika faktorer du bör överväga för att hitta den perfekta betongblandaren.

Beroende på storleken på ditt projekt kan du vilja ha en betongblandare som rymmer mycket betong.

Bästa betongblandaren – betongblandare bäst i test

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära betongblandarna på marknaden för alla olika behov, användningsområden, och syften – stora som små. Längre fram tittar vi även på alla de viktigaste faktorerna du bör tänka på.


Dewalt DWD241-QS betongblandare

Detaljer

 • Mångsidig betongblandare för en mängd blandningsområden såsom bruk, gips och epoxi
 • Utrustad med en 3-växlad stark motor med en effekt på 1800 W
 • Dubbla handtag för god kontroll och komfort
 • Variabel hastighet
 • Robust metallhus ger god hållbarhet
 • Ljudeffekt på 96 dB(A)

Färg- & Betongblandare Einhell TE-MX 1600-2 CE

Detaljer

 • Effekt på 1600 W
 • Betongblandare för omrörning av både lättflytande och trögflytande vätskor såsom färg, lack, lim, tapetklister, spackel, och murbruk

Collomix XO4 Betongblandare

Detaljer

 • Professionell betongblandare med robust konstruktion
 • Steglös hastighet
 • Ergonomiskt och praktiskt hexafix-fäste
 • Handtag med stötskydd

Betongblandare ABM P 135

Detaljer

 • Robust och stor betongblandare för professionellt bruk
 • Utrustad med nollspänningsutlösare
 • Stor ratt och fotpedal för enkel och bekväm tämning
 • Designad med en stansad kuggkrans av stål

Luna Belle Mini 150 betongblandare

Detaljer

 • Dubbelisolerad betongblandare på 136 liter
 • Kan köras som en skottkärra för enkel transport
 • Blandare med varvtal på 24 v/min
 • Trumma tillverkad i specialpressad plåt
 • Lätt demonterbar trumma för enkel rengöring
 • Drivs via snäckväxellåda och drivrem
 • Drivs av helkapslad elektrisk motor med 230 volt 1-fas växelström
 • Enkel att transportera tack vare stora gummihjul

Betongblandare SM 145 de Bruk

Detaljer

 • Robust och gedigen betongblandare med nollspänningsutlösare
 • Utrustad med stor ratt och fotpedal
 • Stansad kuggkrans av stål

Att tänka på innan du köper en betongblandare – köpguide

De flesta använder termerna “cement” och “betong” omväxlande, med andra ord cementblandare och betongblandare. Det är givetvis skillnad på betong och cement, men maskinerna som används för att blanda dem kan normalt användas för båda. Det är därför vi har tittat på cementblandare bäst i test och betongblandare bäst i test i denna artikel. Det finns även mindre, betongblandare handhållen, om du inte behöver blanda stora mängder.

Cement är ett bindemedel som stelnar, stelnar och vidhäftar andra material och som sådan är en viktig ingrediens i betong, ett aggregat av flera olika ingredienser. Cement kommer som ett fint pulver som härdar via en kemisk reaktion med tillsats av vatten.

Betong är ett aggregat som består av vatten, sten eller grus och cement; andra bindemedel kan också läggas till. Tillsats av grus och sten minskar mängden cement som krävs, vilket ofta är dyrare och mindre lättillgängligt än grus. Grus ökar också styrkan hos den härdade betongen. Och notera att murbruk, som används mellan tegel och block för att säkra dem på plats, är en blandning av cement, vatten och sand (inget grus).

Enligt denna definition bör det teoretiskt heta cementblandare. Men termerna är så utbytbara att tillverkare använder “cement” för att beskriva sina blandare.

Att välja den bästa betongblandaren kräver en gedigen kunskapsgrund. Du måste veta vilken stil, storlek och vikt som fungerar bäst för dina behov, såväl som kraft och kapacitet, så fortsätt läsa.

Typ

Visst, en gammaldags spade kan fungera för att blanda betong. Men cementblandare kan göra jobbet snabbare och minska risken för oblandat cement (vilket kommer att resultera i en dålig finish och mindre styrka).

Handhållna blandare är i huvudsak stora med dubbelt handtag, kraftfulla elektriska borrmaskiner som accepterar långa blandningsvispar. Sätt in vispen i en trumma fylld med betongblandning och vatten och börja blanda. Dessa blandare är idealiska för mindre satser eller blandning av betong på avlägsna platser som kan göra det komplicerat att ta med en större blandare.

Fatblandare har roterande fat som innehåller vatten och betongblandning genom att rotera, vilket blandar den torra blandningen i vattnet. De finns i både elektriska och bensindrivna alternativ. För de flesta husägare och hemmafixare är en elektrisk betongblandare bäst eftersom det kommer att kräva mycket lite underhåll, medan proffsen kanske föredrar en kraftig bensindriven blandare.

Användningsfrekvens

Hur ofta du planerar att använda din betongblandare kommer att spela en viktig roll när du väljer den bästa maskinen, av flera skäl.

Om du planerar att använda din betongblandare ofta blir en fatblandare mer skonsam för ryggen. Efter uppgiften att dumpa tung betongblandning i fatet lägger användarna helt enkelt till vatten och låter maskinen göra jobbet.

För dem som blandar betong sällan kan en handhållen blandare vara ett bättre val. Dessa blandare är mycket mindre, vilket gör dem mycket lättare att förvara när de inte används. Tänk bara på att användning av en handhållen blandare kräver ansträngning, om än mindre än en spade och skottkärra.

Storlek och vikt

Fatblandare är stora, och de är vanligtvis ganska tunga. Kraften hjälper till att stabilisera dem medan trumman blandar runt betongen och vattnet. Men att släpa en av dessa maskiner eller förvara en i Samma som senast 1h? kan vara ett problem.

Lätta blandare kan väga under 100 kilo, vilket gör dem lätta att rulla runt, och två personer kan lyfta en på en lastbil. Men även lätta betongblandare tar lite golvyta i ett garage.

Om detta inte är ett alternativ och du inte har så mycket förvaringsplats kan en handhållen betongblandare vara ett bättre val. De tenderar att vara jämförbara i vikt och storlek med en kraftig handhållen borrmaskin, och vispen kan tas bort och läggas på en hylla för förvaring.

Kraft

Betongblandare är tunga så de bästa betongblandarna måste ha tillräckligt med kraft för att genomföra blandningen och vattnet noggrant.

Tillverkare tenderar att presentera effekten av handhållna betongblandare med motorns effekt, med 1500 watt eller mer som idealiskt. Dessa maskiner är vanligtvis mångsidiga, på grund av justerbara hastigheter som gör dem användbara för att blanda lättare material som färg och fogmassa.

Stora cementblandare blandar större volymer betong och kräver mer kraft, och de flesta tillverkare presenterar betongblandarens effekt i hästkrafter. Leta efter elmotorer med 1/2 till 3/4 hästkrafter för att vara säker på att den har kraft nog för att blanda betongen.

Blandningsvolym

Blandningsvolymen gäller endast betongblandare, men denna punkt är avgörande: Betongblandare finns i många olika volymer. Även om större kan verka bättre, så är det ofta inte fallet.

Att blanda en stor mängd betong, större än du kan arbeta med, orsakar snabbt problem. Blandningen börjar härda i blandaren, vilket minskar dess styrka när den härdar efter hällning. Även om du har en mycket stor blandare är det bättre att arbeta i mindre blandningar för att säkerställa att den sitter på plats, inte i maskinen.

Ytterligare egenskaper

Det finns några andra faktorer som kan göra en viss betonblandare till den bästa blandaren för dina behov. Emaljer på trumman hjälper till att förbättra dess hållbarhet, medan lätta plasttrummor minskar belastningen. Vissa maskiner har också avtagbara eller hopfällbara handtag, vilket gör dem enklare att förvara i ett garage eller skjul.

Justerbara hastigheter kan öka användbarheten för handhållna betongblandare. Medan betong kräver en lägre hastighet med mycket vridmoment, kan färg och annat kräva högre hastigheter. Funktioner som automatisk avstängning kan också vara praktiskt att ha.

Vanliga frågor om din nya cementblandare


För mer användbar information om köp och användning av de bästa cementblandarna, kolla in svaren på följande vanliga frågor.

Vilka är de olika typerna av betongblandare?

Det finns två huvudtyper: handhållen och fat-stil. Handhållna betongblandare är bäst för att blanda betong i en hink. Fatblandare är bäst för projekt som kräver större volymer betong.

Vilken storlek på betongblandare ska jag köpa?

Det är lätt att falla in i en “mer-är-mer” tankegång, men det är inte alltid fallet med betongblandare. För små projekt behöver du inte en så stor.

Hur förhindrar du att betong fastnar i en blandare?

Det är bäst att börja med en våt trumma, så ge spray med slangen i trumman innan du börjar. Börja blanda med en våt uppslamning, tillsätt mer betongblandning efter behov.

Hur länge ska betong blandas i en blandare?

Blanda betong i mellan 3 och 5 minuter. Då bör betongen likna tjock havregryn och behålla sin form.

Nästan alla betongblandare har ett stort öppet utrymme i det inre som kallas en trumma. Murbrukstrumman är byggd av tjockt stål och tål en betydande vikt. En visp på insidan blandar ingredienserna för att skapa en konsekvent sammansättning. När den arbetar snurrar trumman på en axel och drivs av en växel eller rem. Dessutom kan du hitta både elektriska eller bensindrivna betongblandare. Att hitta den bästa cementblandaren som passar dina behov är ingen lätt grej, med tanke på det stora utbudet som finns. Men att tänka på alla dessa faktorer gör det lättare för dig att välja.

Electrisk eller Bensindriven blandare

En blandare som drivs av el erbjuder olika fördelar jämfört med en mixer som drivs av bensin. Det är billigare och kräver mindre underhåll. Den startar omedelbart efter att ha anslutits till en strömkälla. Yttre temperaturer påverkar inte den elektriska typen. Det är också lättare, vilket gör det lättare att manövrera. Majoriteten av dem är enfas (500-1500W), även om de mer kraftfulla är trefas (1500W+).

Bensindrivna blandare används bäst i olika situationer. Betongblandare som produceras med bensinblandare är större. De fungerar bäst på stora byggarbetsplatser och utomhus. Eftersom de flesta av dem har uppblåsbara däck behöver de inte släpvagn för att förflyttas. Bensinblandare är tyngre och mer bullriga, men de är mer användbara för större jobb.

Trummans volym

Trummans storlek bestämmer antalet satser du behöver för att få tillräckligt med betong. Vissa tillverkare använder termen “volym”, medan andra använder termen “blandningsmängd”. Det är värt att notera att blandningskapaciteten är något mindre än tankens hela volym. Till exempel ger en tank med en kapacitet på 150 liter cirka 120 liter betong per sats.

Prestanda

Du har inte råd att förbise prestandan hos en betongblandare. Prestanda bestäms av flera variabler, inklusive motoreffekt och blandningsmetod.

Hjul och ram

De måste motstå den ständiga rörligheten runt platsen eftersom de kräver mycket kraft. Massiva stålblandare är det bästa valet eftersom de håller längre. En släpvagn är kopplad till en stor mixer. Hjulen bör beaktas när du väljer en bärbar typ. Glöm inte att kontrollera om hjulen är tillräckligt slitstarka för att klara av att tränga på ojämn terräng och leriga lutningar.

Vissa blandare levereras med hjul, men lättblandare gör det ofta inte, eftersom innehållet lätt kan hanteras genom att dumpa i traditionella skottkärror för transport till dess användningsområde. Hjulen måste vara tillräckligt hårda för att klara ett brett spektrum av terränger, inklusive grova byggolv, klumpig mark och lutningar. För stabilitet och stöd kräver mixarens betydande vikt robusta, stora och tjocka hjul.

Hur ofta kommer du att använda betongblandare?

Du måste också överväga användningsfrekvensen för betongblandaren i ditt urvalskriterium.

Enstaka bruk (mindre arbetsplatser)

En tank på 60 liter kan räcka om du bara behöver en betongblandare för en enda arbetsplats. Välj detta för en elektrisk betongblandare.

Konsekvent användning (medelstora arbetsplatser)

I de flesta fall räcker det med en 120-liters betongblandare. Du kan höja mängden till 160 eller 190 liter beroende på arbetets storlek. Om du arbetar på en arbetsplats där el är garanterad är en elektrisk betongblandare ett bra val.

Konsekvent eller tung användning (stora eller professionella arbetsplatser)

Om du behöver betong dagligen behöver du en större tank, minst 250 liter (beräknas efter dina behov). För att undvika problem med strömförsörjning är det bättre att använda en modell med förbränningsmotor.

Handhållen blandare

Handhållna blandare är mindre, mer bärbara enheter som är användbara för att göra betong på arbetsplatsen och låta folk använda den innan den stelnar.

Hästkraft

Motorerna som används i de flesta elektriska cementblandare finns i en mängd olika hästkrafter och spänningsspecifikationer. Mindre cementblandare går vanligtvis på 110 volt, vilket innebär 1/3 till 1-1/2 hästkrafter (HP). Å andra sidan går större blandare på 220 volt, vilket motsvarar 1 till 5 hk motorer.

Bensin/dieselblandare används på platser där el är knappt eller otillgänglig eller om byggarbetsplatsen är avlägsen. Elektriska blandare är mindre, lättare och lättare att använda.

Motoreffekten för din betongblandningsmaskin är en annan mycket viktig faktor att kontrollera innan du köper en. Som du kan förvänta dig kommer alla betongblandningsmaskiner som levereras med en kraftfull motor att se till att alla ingredienser blandas ordentligt. Om du vill kontrollera motoreffekten för din betongblandningsmaskin kan du hitta den antingen i hästkrafter eller varvtal.

RPM -värdet berättar helt enkelt om rotations- eller rotationshastigheten för motorn i din blandningsmaskin. Den innehåller alternativ som 1000 varv / min eller 1500 varv / min motorer, där högre hastighet ger bättre prestanda. Å andra sidan kan du också hitta motoreffekten som anges som ⅓ HP eller ¾ HP i olika betongblandningsmaskiner. Precis som motorns rotationshastighet är den högre ¾ HP motoreffekten desto bättre.

Varaktighet

Ett annat element att undersöka är mixarens förmåga att hålla. Ju mer kraft den har, desto mer styrka kan den producera och mer volym kan hantera samtidigt, vilket resulterar i förbättrad prestanda. Vissa blandare har orörliga fat med rörliga blad inuti, medan andra har rörliga fat med eller utan rörliga blad. Tätare betong, som den som används i stora byggprojekt, blandas med tyngdkraftsblandare. Härdade stålfat rekommenderas för att klara den höga nötningen och slitage som uppstår under blandningsprocessen.

Är det värt att investera i en betongblandare?

Du behöver inte en betongblandare om du utför en enkel sprickreparation eller häller betong i ett begränsat område. Överväg att använda en betongblandare om ditt projekt är väsentligt större.

Hur många watt förbrukar en betongblandare?

På medelstora arbetsplatser kan en elektrisk betongblandare användas ibland eller till och med ofta. De är vanligtvis enfas 220V med 500 till 1500 watt el. De är trefas 380V för mer effekt.

Vad ska man tänka på när man köper en cementblandare

Det viktigaste att tänka på när du shoppar är vad ska du använda den här mixern till? Blanda frö och gödselmedel? Bygga ett däck? Det spelar roll vad du ska göra. När du har bestämt dig för vad du letar efter är nästa sak att titta på följande:

Kapacitet

För alla jobb måste du ha rätt verktyg. En av dem är att veta hur mycket din trumma kan rymma. Om du inte kan lägga tillräckligt med material i trumman åt gången kan du överanstränga dig själv. Se till att du väljer mixern i rätt storlek för jobbet. Kom ihåg att vid blandning lutar trummor, så det bör beaktas. Du kan inte fylla en trumma helt full. Om du behöver mindre kapacitet och mer portabilitet kan du överväga en mindre trumma. Motsatsen gäller förstås för större jobb.

Trummöppning

Trummöppningen är hur mycket du faktiskt kan lägga i trumman åt gången. Om du köper en mindre enhet med en mindre trumstorlek kan det bli mer försvårande att ladda den med en enorm mängd material än det är värt. De flesta trummor har en 15-tums diameter. Eftersom detta är genomsnittet, granska noga allt som är mer eller mindre i diameter för att se till att det passar dina behov.

Vikt

Om du tynger ner en cementblandare fungerar den inte så effektivt som du vill och kan bli instabil. Att hålla sig under maxvikten kan öka din blandares livslängd eftersom motorn inte slits ut i förtid. Vikt inkluderar materialet du lägger i samt vattnet. Många glömmer att tillsätta vatten till viktmängden. Beroende på vilka jobb du tänker slutföra kan vikt spela en stor del av det behovet.

Kraft

Cementblandare finns i gas- eller elektrisk sort. Motorstorleken bestämmer bärbarheten. Om du arbetar på mindre jobb, som ute på gården där uttag inte är tillgängliga, är det förmodligen bättre med en bensindriven blandare. Om du arbetar på större jobb där du inte behöver så mycket bärbarhet och de är vanligtvis inomhus bredvid eluttag, kan elektriska blandare passa bättre för dina ändamål. Elektriska blandare tenderar att kräva lägre underhåll. Det finns dubbla blandare som kan använda både besin och el, så om du arbetar med båda typerna av projekt kommer detta att vara ett primärt övervägande.

Kundtjänst och garanti

Cementblandare är en investering, så du vill se till att den är skyddad. När du äger en betongblandare kontra att hyra vill du se till att du köper en högkvalitativ och högpresterande utrustning som stöds av företaget som tillverkar den. Utmärkt kundservice är av största vikt vid köp av en utrustning av denna storlek och storlek. Ett företag som bygger en relation med dig är definitivt värt att titta på.

Är cement detsamma som betong?

Cement är inte samma sak som betong. Faktum är att cement faktiskt är en av de tre ingredienserna som utgör betong. Cement utgör cirka 1/10 av blandningen som gör betong. Cement är i grunden limet som håller ihop betong.

Vad är betong gjord av?

Betong är gjord av en blandning av cement, vatten och aggregat. Aggregaten är vanligtvis sten (eller grus) och sand. Gruset brukar kallas ett grovt aggregat och sanden brukar kallas ett fint aggregat.

Hur tillverkas cement?

Cement tillverkas genom att kombinera en kontrollerad mängd kalcium, kisel, aluminium, järn och andra ingredienser tillsammans. Några av de andra materialen som tillsätts för att tillverka cement inkluderar lera, skiffer, skiffer, järnmalm, slagg och kiselsand. Efter att dessa material har kombinerats värms de upp vid olika temperaturer (upp till 1450 grader Celsius) och bildar föremål som liknar stenar. Dessa “stenar” kyls sedan och males till ett fint pulver, som slutligen kan kallas cement.

Hur tillverkas betong?

Det finns ingen formel som passar alla för att göra betong. Grundreceptet för tillverkning av betong är dock följande: 3/6 av fint aggregat (sand), 2/6 av grovt aggregat (sten/grus), 1/6 cement. I allmänhet, ju mer grov aggregat och cement du använder, desto större är betongens hållfasthet.

Sanden och cementen blandas sedan ihop till en välblandad blandning. Därefter tillsätts det grova aggregatet till sand/cementblandningen och blandas ihop. Vattnet tillsätts sedan långsamt och blandas tills blandningen blir fuktig. I allmänhet, ju mer vatten du använder, desto mindre är betongens hållfasthet.

Slutsats

Oavsett om du är en tillfällig eller frekvent användare vill du välja en högkvalitativ betongblandare som passar just dina behov.

Cementblandare är en investering. Garanti, även om det inte behövs, är en välkommen komfort i denna investering. Kom ihåg när du handlar, det finns många märken och sorter som kommer att klara sig bra med alla projekt. Det viktiga för dig att veta är projektets krav, och det avgör vilken typ av cementblandare du ska köpa.

Medan det finns många verktyg som används vid arbete med betong, är en betongblandningsmaskin en av de viktigaste. Det erbjuder många saker för användaren som gör det bättre än att manuellt blanda cement och betong. De viktigaste funktionerna och specifikationerna som nämns i denna artikel, tillsammans med en detaljerad köpguide, borde vara mer än tillräckligt för att hjälpa dig att köpa en lämplig betongblandare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!