Bästa Golvet för Hundar – Slitstarkt Golv för hundar

Hundar kan orsaka stor skada op dina golv. Deras naglar tenderar att repa och skada ditt golv, och när du planerar att lägg om det golv kan det vara bra att göra det med din hund i beaktning. Med det sagt är det antagligen därför du är här och funderar över vilket golv som är bäst och mest slitstarkt för hundar och slitaget som kommer från dem.

I denna artikel går vi igenom de bästa slitstarka och mest tåliga golven som lämpar sig för hundar  för att undvika fula repor, skador och smuts.

Bästa golvet för hundar

Det råder ingen tvekan om det: Hundar och katter är fantastiska följeslagare. Men medan husdjursägare tycker om att ha sin fyrbenta vän runt huset, tar pittraren av furiga fötter en vägtull på ditt golv. Det är därför som husdjursägare bör överväga att installera golv som klarar bucklor, repor och smuts över tid. Naturligtvis kommer det bästa golvet för hundar och andra husdjur att variera beroende på typ av djur och personlig smak, men här är för- och nackdelarna med fem populära alternativ.

Sten, kakel och betong

Sten, kakel och betong är hållbara men ändå obekväma.

Hårda golvalternativ som sten, kakel och betong tål mest sannolikt det ständiga slitaget från hundar. Dessa hårda ytor är också de lättaste att rengöra efter att en våt hund skakar av sig eller att en otränad valp lämnar efter sig en otrevlig överraskning. En nackdel med golv av sten, kakel eller betong är att de tenderar att bli kalla under vindermånaderna, och hundar kan vara obekväma att gå på de hårda ytorna. Båda frågorna kan dock hanteras enkelt genom att sprida tjocka mattor i ditt hem.

Laminatgolv står emot slitage

Ett utmärkt val för enkel rengöring är laminatgolv. Dessa erbjuder skönheten från trägolv men med mindre underhåll. Husägare behöver inte oroa sig för att låta fukt dröja för länge på ytan, vilket är perfekt för dem med olycksdrabbade eller vattenälskande husdjur. Dessutom motstår den slitstarka ytan av laminat repor och slitage. Laminatgolvets enda nackdel är dess halite. Snabba hundar kan glida över rummet och skada sig själva. Överväg att välja ett laminat med en texturerad yta för att ge mer dragkraft för din hund

Vinyl har många fördelar för husdjursägare

Numera tillverkar många tillverkare lyxiga vinylplankor som ser anmärkningsvärt lik laminat eller lövträ. Det prisvärda alternativet erbjuder enkel rengöring och hög komfort för hundar, motståndskraft mot repor och fläckar och minimalt ljud när du går över ytan. Den enda nackdelen med lyxiga vinylplankor är att de lätt kan se tråkiga ut. Se alltid till att välja golv med ett tjockt toppskikt och en aluminiumoxidbeläggning för att säkerställa livslängd och hållbarhet.

Håll dig till vissa sorter av lövträ

Trädgolv är vackra och klassiska, men alla typer håller inte bra i hushåll med husdjur. Fukt kan förvränga och förstöra trägolv, vilket gör det avgörande att städa upp husdjursrelaterad smuts eller olyckor direkt efter att de inträffat. Trots det kan vissa fläckar absorberas i golvet, vilket kräver kostsam omlackering eller byte.

Trägolv repas också lätt; tassar, husdjursleksaker och vattenskålar kan lämna fula skavmärken på ytan. Om du är fast besluten att använda trägolv i ditt hem, välj de hårdaste sorterna, till exempel lönn, brasiliansk valnöt och bambu. Kom bara ihåg att hålla klorna klippa och städa bort smuts och vatten snabbt.

Undvik heltäckningsmattor med husdjur

Heltäckningsmattor är den svåraste typen av golv för husdjursägare att rengöra, Även om heltäckningsmattor inte repas som trä absorberar de smuts, avföring, eller urin väldigt lätt.

Mattan får också lukt och fläckar som långsamt byggs upp med tiden vilket småningom får din matta att se ful ut och lukta illa. Det negativa med mattan kommer sannolikt att uppväga det enda positiva: Husdjur älskar den bekväma och mjuka ytan. Om du måste välja ett heltäckningsmatta, välj en utan öglor (som fastnar på naglar) och investera i en högkvalitativ dammsugare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!