Bästa Golvet för att Öka Värdet på ditt Hem

Kan rätt golv öka värdet på ditt hem? Svaret på den frågan är ja!

Ditt golv är en viktig del av ditt hem som har en stor påverkan på hur ditt hem ser ut och det intryck som det ger. Med det sagt kan det ha en påverkan på värdet på ditt hus. Då vill du även utnyttja denna vetskap för att öka värdet på ditt hem.

Faktum är att golv spelar en enorm roll när man säljer ett hem. Det påverkar omedelbart om köparen kommer att gilla huset när de går in i varje rum och hall, kök och till och med uteplats.

Golv utsätts för slitage varje dag, samtidigt som de har ett viktigt ansvar när det kommer till designtonen för hela ditt hus.

Trägolv

När det gäller att öka ditt hemvärde med nytt golv är trä det bästa alternativet. Enligt fastighetsexperter är den genomsnittliga  avkastningen för installation av trägolv cirka 70 procent till 80 procent, och trägolv kan öka försäljningspriset för ditt hem med 2,5 procent. En studie fann att 54% av husköparna är villiga att betala mer för trägolv när de köper ett hus.

Men med det sagt är det inte säkert att du ökar värdet på ditt hus lika mycket som installationen kostade om du anlitar en expert och använder de allra lyxigaste materialvalen. Däremot om du gör jobbet själv och väljer ett prisvärt träval kan det absolut vara något som visar sig bli en positiv avkastning. Detta är speciellt sant om ditt golv för närvarande ser helt utslitet och direkt oinbjudane ut.

Trägolv är hållbara och lyxiga och erbjuder dig massor av val – lönn, ek, valnöt, tall. Du kommer därför säkert att hitta trägolv som ser bra ut i ditt hem. Trägolv är det allra vanligaste i hus i Sverige, och därför är det många som förväntar sig, och gärna till ha ett trägolv i huset de flyttar in i.

Klinkergolv

Kakel ökar i vissa fall ökar ditt hemvärde lika mycket som trägolv.

Kakel fungerar bra i badrum och kök, och även i hem i tropiska klimat där trä kan skevas, ruttna, och börja mögla. Du kan öka din avkastning med klinkergolv om du installerar det själv. Om du kan göra det och få resultat som ser professionellt ut, kommer avkastningen på investeringen att överstiga 100 procent. Men om du däremot måste anlita en expert kommer kostnaden för projektet stiga och det är inte säkert att du får igen alla pengar när du ska sälja.

Kan golv öka värdet på ditt hem?

Det korta svaret på frågan om nytt golv öker värdet på hemmet? är ja – om du är smart om dina val och gör det på rätt sätt. Rätt uppgraderingar får också ditt hus att röra sig snabbare på marknaden.

Välj golv som är lämpliga för rummets vardagstrafik

Utseende spelar roll när det gäller golv, men det gör grundläggande daglig användning också.

Kök och entréer behöver material som klarar tung fottrafik och slitage vilket är en anledning till att keramiska plattor är ett vanligt val här – och varför ett hårdare trä som ek eller hickory håller bra även här.

Massivt trägolv är dock ett dåligt val för en källare, där hög luftfuktighet kan förvränga träet. På grund av fukt och vatten är ett massivt trägolv också ett dåligt val för badrum.

Golvets grund kommer också att påverka din budget och ditt val av golv. Till exempel, om du river ut heltäckningsmattor för att hitta betong eller kakel under, måste ditt nya golv vara ett klickbart flytande alternativ eller golv som kan limmas ner-inget som kräver spik.

Slipa ditt existerande trägolv

Om du redan har ett existerande trägolv, men som är slitet och fullt är ett billigare alternativ än att riva ut det och lägga ett nytt att slipa det. Med rätt redskap kan slipning av existerande trägolv vara ett billigt och prisvärt projekt som du dessutom kan göra själv. Och kostnaden blir samtidigt väldigt låg.

Slutsatsen på golv

När det gäller att öka ditt hemvärde med nytt golv kan vi konstatera att det är viktigt att hålla det konsekvent. Det kan vara väldigt oattraktivt för köpare när de ser ett hem med olika golv (då räknas inte klinkers i badrummet och trägolv i vardagsrummet). Det värsta du kan göra när det gäller golv är att ha två olika typer av golv som möts i ett mycket synligt område, till exempel att två olika lövträ möter varandra.

Fundera noga över dina alternativ innan du gör några golvbyten i ett försök att öka ditt hemvärde innan du säljer. Om du gör fel val kan det faktiskt ha motsatt effekt på ditt försäljningspris.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!