Bästa Kabelsökaren – 8 Bäst i Test [Lista & Tips]

En kabelsökare är ett praktiskt verktyg som kan komma väl till hands för en rad olika tillfällen.

Kabelsökare löser alla problem med elsystemet med manuella kontroller av ledningar, brytare, etc. Att leta efter dessa manuellt är bde ett kpmplicerat och långdraget jobb, men med en kabelsökare är det snabbt och väldigt lätt.

Med hjälp av modern teknik är det mindre komplicerat att följa kablarnas banor tack vare kabelsökare. Den här enheten som används av yrkesverksamma syftar till att hitta felaktiga linjer och hjälpa till att skapa komplexa elektriska anslutningar i byggnader, samt att upptäcka kablar och var de finns placerade.

Att veta vad som finns inuti dina väggar innebär att veta vad du ska reparera och hur du gör ditt hem säkrare.

En kabelsökare används för att identifiera ledningar och kablar i en grupp eller uppsättning av flera andra ledningar och kablar i samma anslutning. Det är svårt att lokalisera måltråden när ett antal andra kablar och ledningar trasslas ihop. Den bästa trådspåraren hjälper dig att hitta den tråd som krävs på nolltid.

I denna artikel går vi igenom allt du bör veta om kabelsökare för att hjälpa dig hitta den bästa för just dina behov, samt går igenom de bästa kabelsökarna på marknaden.


Bästa kabelsökaren – signalkabeltestare bäst i test

I vårt kabelsökare test går vi igenom de bästa och mest populära kabelsökarna på marknaden för alla olika användningsområden, behov, och preferenser.


Ridgid SeekTech SR-20

Detaljer

 • Praktisk och lätthanterad kabelsökare med låg vikt
 • Kapacitet att spåra alla frekvenser mellan 10 Hz och 35000 Hz och närhetssignal samt signalstyrka bidrar till mycket precis lokalisering
 • Drivs av 4 st batterier

Beha-Amprobe AT-3500

Detaljer

 • Kabelsökare som används för att söka kablar, ledningar, och rör som finns i marken
 • Visar snabbt och enkelt information på en bakgrundsbelyst digital display för enkel avläsning och enkla menyer
 • Lämplig för användning i alla olika väder samt tuffa miljöer
 • Arbetar med en frekvens på 33 kHz
 • Används för att indikera djup, plats, samt riktningen av metallkablar
 • Kommer med en rad olika tillbehör

Beha-Amprobe AT-8030-EUR

Detaljer

 • Används för spårning och identifiering av kablar i vägg, tak, och golv
 • Utmärkt vid byggen och industrier där kablarnas positioner inte alltid finns väl dokumenterade
 • Kapacitet att hitta säkringar och brytare samt kortslutningar
 • Utrustad med en LCD färgdisplay i 89mm med högupplöst bild för god sikt
 • Sensorspets som använder två antentyper förenklar avläsning i trånga utrymmen och svåråtkomliga utrymmen
 • Utformad med tre effektkägen för använding i alla områden

Testboy 26 kabelsökare

Detaljer

 • Designad med funktioner för att både mäta och kontrollera ledningar och kablar
 • Fungerar genom att sändaren skickar en signal och mottagaren tar emot signalen
 • Inbyggd LED-ficklampa för god synlighet under arbetet
 • Skydd mot nätspänning, kabelsökaren är utformad för tele, data, samt spänningslösa kablar

Marelco Teletest

Detaljer

 • Kabelsökare utformad för telekablar
 • Används för att hitta dolda fel, samt kontrollera telejack
 • Kommer med klämmor som används för kontinuitetstest och kabelsökning

Leica DD120

Detaljer

 • Högpresterande kabelsökare med automatisk känslighet samt inbyggd funktionskontroll och 5 mätlägen
 • Designad med LCD-display som möjliggör enkel inställning och avläsning
 • Indikerar djupet som kablarna ligger på tillsammans med Leicas DA220 signalgenerator (köpes separat)

Fluke 2042

Detaljer

 • Lämplig för kabelsökning i väggar och mark/golv
 • Designad för att också användas för att identifiera säkringar och brytare
 • Kapacitet att hitta avbrott och kortslutningar i kablar samt för att spåra vatten och värmeledningar i metall
 • Mottagare med ficklampa för bättre syn
 • Praktisk och behövändig design

Laserliner CableTracer Pro

Detaljer

 • Kabelsökare med både sändare och mottagare
 • Kan användas för en rad olika syften och för att upptäcka en rad olika saker såsom att lokalitera säkringar, brytare, elektriska kablar, etc.
 • Arbetar med en hög frekvens på 125kHz
 • Visar lik- och växelspänning samt funderar både med och utan nätspänning
 • God läsbarhet med dess stora display
 • Utrustad md permanent AC-spänningsvarning

Att tänka på vid köp av kabelsökare

Kabelsökare kommer i en mängd olika utformningar och för många olika syften. Det finns kabelsökare vägg, kabelsökare för mark, och mycket mer.

Kabelsökare finns i en rad olika utföranden och designer. Men tricket att välja den bästa kabelsökaren ligger i följande faktorer.

Typ av användningsområden

Användningsområdet för tekniker och husägare och hemmafixare är olika. Professionella behöver kabelsökare som de kan använda för ett brett utbud av applikationer för att slippa köpa en ny varje gång de ska använda den för ett nytt arbetsområde.

Känslighetsjustering

Denna aspekt är nödvändig för att användaren ska samla in rätt mängd signaler. Det hjälper också till att förhindra falska positiva effekter och störningar från andra ledningar. Känsligheten justeras genom automatiska och icke-automatiska medel tills den ensamma anslutningen, som är överföringspunkten, är kvar.

Genomträngande kapacitet

Medan de flesta mottagare inte behöver direktkontakt med ledningar, ligger deras effektivitet fortfarande i deras förmåga att komma igenom väggar, golv och många andra material där kablar gömmer sig. Var noga med att känna till siffrorna om hur djup din sökare kan tränga in och fånga signaler.

Sökarens kraft

Dina behov handlar inte alltid om den längsta ledningen där signaler kan gå igenom. Kabelsökarnas förmåga att skapa identifierbara indikationer kan variera beroende på pris, inställning och konfiguration. Vissa kan skicka till maximalt 100 fot ledningar, medan andra är tillräckligt starka för att nå mottagaren på ett ledningsavstånd på 1000 fot.

Kostnad

Prisintervallet för kabelsökare är tillräckligt stort för att köpare ska ta hänsyn till deras behov. Du kan spendera överdrivet på en enhet du inte behöver eller välja undermåliga kabelsökare, som i själva verket är värdelösa för din sak.

Varaktighet

På förpackningen står det material som din kabelsökare har. På så sätt kan du kontrollera om din användningsintensitet kommer att skada enheten. Du kommer också att ta reda på om din kabelsökare är motståndskraftig mot element som kan skada den.

Rapporteringsmetod

Vissa, särskilt förstagångsanvändare, har svårt att identifiera hörbara signaler som skickas till den mottagande änden. Välj därför helst en kabelsökare som kan skapa visuella signalindikationer för att du ska vara säker på att du inte spårar fel tråd.

Spänning

Inte alla kabelsökare fungerar på identiska spänningar. Var noga med att känna till enhetens spänningskapacitet för att förhindra obalans i kraft och skador. På så sätt kommer din kabelsökare inte att uppleva överbelastning och du kan hitta rätt anslutningar.

Typ

Tänk på vilken typ av kabelsökare du behöver i första hand. Vissa av dem är speciellt utformade för vissa förhållanden och miljöer och kanske inte fungerar för alla ändamål.

Tillsammans med de två huvudtyperna av kabelsökare (aktiv eller passiv spårning) finns det också flera andra modeller. Det finns underjordiska kabelsökare som kan hjälpa dig att hitta ledningar begravda djupt under marken eller kabelsökare för att lokalisera strömproblem. Bestäm vilken typ som fungerar bäst för dina specifika problem och välj en modell därefter.

Anslutning

Tillsammans med att välja mellan en aktiv eller passiv trådspårning kan du också välja en viss typ av tillbehör. Vissa kabelsökare måste anslutas till nätverket direkt, och först då kan de skicka signalen och upptäcka specifika linjer, strömproblem och mer. Andra använder dock klämmor eller krokodilklämmor för att skicka signalen när det inte finns direkt tillgång till linjen.

Justerbara funktioner

Oavsett om du är professionell eller hemmafixare behöver du en justerbar kabelsökare. Detta gör att du kan plocka upp signalen från ett annat intervall och därmed upptäcka och lokalisera ledningar snabbare och mer exakt. De bästa kabelsökarna har justerbara känslighetslägen, och användarna kan ställa in dem efter situation och miljö.

Andra överväganden

Räckvidd. Inte alla kabelsökare har samma intervall. Även om de flesta av dem upptäcker signalen på cirka tre meter djup och 100 fot längd, kan det variera mycket beroende på modell. Dessa vanliga kabelsökare fungerar bra för hemmabruk, men du kan behöva den med en bättre kraft för professionella ändamål.

Konstruktion. Det är också viktigt att leta efter en enhet som levereras med ett robust fodral för bättre hållbarhet. Hemmafixare kan använda en mindre hållbar kabelsökare, men yrkesverksamma bör satsa på en kraftfullare och mer hållbar modell. Det är troligt att de använder enheten ofta och lagrar den med andra verktyg, vilket kan orsaka skador och förkorta en dess livslängd.

Övriga tillbehör. Tänk på vilka extrafunktioner och tillbehör du kan behöva i framtiden. Du kan behöva extra räckvidd någon gång, liksom signalklämmor och andra tillbehör. Om du har medlen kan du investera i en all-purpose kabelsökare som fungerar på alla typer av kablar och håller i många år.

Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.
Upp till 40% rabatt på hundratals maskiner, verktyg och tillbehör från Metabo. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till 22/5.