Bästa Magasinkärran – 9 Bäst i Test [Bästa Pirran]

Att flytta olika saker, vare sig det är möbler, redskap, vitvaror, lådor, eller andra tillbehör kan vara oerhört jobbigt och uttröttande. Med sagt är det otroligt viktigt att ha rätt redskap för att göra jobbet lättare. Ett sådant redskap som alla bör äga är en magasinkärra, även känd som en pirra eller säckkärra.

En magasinkärra gör det slitsamma arbetet av att flyta saker betydligt mer lättare och snabbare, och det är av just denna anledningen som magasinkärran är ett så uppskattat redskap.

Magasinkärror kan hjälpa till att lindra de fysiska ansträngningarna som orsakas av att flytta stora föremål och ge hävstång för 1 person att klara jobbet helt själv.

Vissa människor kanske tror att magasinkärror i grunden är likadana utan mycket skillnad mellan dem och i vissa fall är det sant. Men samtidigt finns det många olika magasinkärror på marknaden för en rad olika användningsområden och syften. Längre fram går vi igenom vad du bör tänka på när du köper en magasinkärra och väljer den bästa för just dina behov. Men det som oftast skiljer dessa åt är:

 • Maxlast kapacitet
 • Syfte och användnignsområden
 • Storlek

Bästa Magasinkärran – magasinkärra bäst i test

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära magasinkärrorna på marknaden för alla olik behov och preferenser.


Magasinkärra K3 EKEBY

Detaljer

 • Smidig och enkel magasinskärra
 • Punkteringsfria däck
 • Maxlast 100kg
 • Utfällbar lastplattform


Magasinkärra P3 2027 PFG

Detaljer

 • Fällbar lastplattform
 • Lastförmåga 250 kg
 • 2 st punkteringsfria hjul
 • Lätthanterlig
 • Vikt: 13kg


Ironside 100735

Detaljer

 • Magasinkärra med en fällbar plattform
 • Utrustad med punkteringsfria hjul
 • Lastkapacitet: 200kg
 • Vikt: 9,3kg


Hörby Bruk 2031 F5

Detaljer

 • Magasinkärra avsedd för tunga transporter
 • Två större och två mindre hjul optimerar balansen för stabilitet och säkerhet
 • Lastkapacitet: 500kg

Hörby Bruk 2033 F2

Detaljer

 • Lastkapacitet på 300kg
 • Spårvidd på 420mm
 • Designad med punkteringsfria hjul

Magasinkärra Hörby Bruk K3 PFR

Detaljer

 • Smidig och lätthanterad magasinkärra
 • Utrustad med punkteringsfria hjul
 • Maxlast på 100 kg
 • Vikt på enbart 8kg

Magasinkärra Hörby Bruk Handy Flex 75

Detaljer

 • Liten och behändig magasinkärra för lättare produkter såsom bagaget och väskor
 • Lämplig för både privat och professionellt bruk
 • Designad med infällbara lastplan infällbara hjul gör den helt plan för enkel förvaring

Magasinkärra L3 2940

Detaljer

 • Magasinkärra med fällbar lastplattform
 • Lastförmåga på 175kg
 • Utrustad med luftgummihjul
 • Robust och praktisk magasinkärra

Varför behöver du en magasinkärra?

När det kommer till att flytta tunga eller otympliga föremål på korta avstånd, kan en magasinkärra vara din bästa vän. Denna praktiska verktyg är en oumbärlig följeslagare i olika situationer. Här är några skäl till varför du kan behöva en magasinkärra:

Fördelar med att använda magasinkärror för transport och flytt

 1. Effektivitet och tidsbesparing: Att bära eller dra tunga föremål för hand kan vara ansträngande och tidskrävande. Med en magasinkärra kan du enkelt transportera lasten och spara både tid och energi.
 2. Minskad risk för skador: Att försöka bära eller balansera tunga föremål kan leda till skador på rygg, axlar eller andra kroppsdelar. Genom att använda en magasinkärra minskar du risken för skador och främjar en bättre arbetsmiljö.
 3. Smidighet och manövrerbarhet: Magasinkärror är konstruerade för att vara lätta att manövrera och kan enkelt navigera genom trånga utrymmen, korridorer eller trappor. Detta gör dem särskilt användbara i lagerlokaler, butiker och andra trånga miljöer.

B. Exempel på situationer där en magasinkärra kan vara oumbärlig

 1. Flyttning av bohag: När du flyttar eller byter bostad kan en magasinkärra vara en räddning. Du kan enkelt transportera tunga möbler som soffor, bokhyllor eller vitvaror utan att behöva anstränga dig i onödan.
 2. Lagerhantering: Inom lager- och distributionsbranschen är magasinkärror oumbärliga. De underlättar hantering av förpackade produkter, lådor och pallar, vilket effektiviserar arbetsflödet och minimerar risken för skador.
 3. Butikslogistik: I butiksmiljöer används magasinkärror för att flytta och organisera varor på lagret. Att fylla på hyllor, plocka order och hantera leveranser blir betydligt smidigare med hjälp av en magasinkärra.
 4. Hemförbättringsprojekt: Vid renoveringar eller trädgårdsarbete kan en magasinkärra vara ovärderlig. Du kan enkelt transportera material som stenar, tegelstenar, trädgårdsredskap och mycket mer utan att överanstränga dig.

Med alla dessa fördelar och användningsområden är det inte konstigt att många människor inser värdet av att äga en magasinkärra. Den kan göra din vardag enklare och mer effektiv samtidigt som den minskar risken för skador. Fortsätt läsa för att ta reda på vilken typ av magasinkärra som passar dina behov bäst och vad du bör tänka på när du ska köpa en.

Typer av magasinkärror

När du letar efter en magasinkärra finns det olika typer att välja mellan, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Här är några vanliga typer av magasinkärror att överväga:

Enkelramskärror vs. vikbara kärror

Enkelramskärror är robusta och konstruerade med en fast ram. De är idealiska för tunga laster och erbjuder stabil transport. Å andra sidan är vikbara kärror mer portabla och tar upp mindre utrymme vid förvaring eller transport när de inte används. Denna typ av kärror är perfekta för de som behöver bära med sig kärran eller har begränsat förvaringsutrymme.

Standardkärror vs. trappkärror

Standardkärror är utformade för att hantera jämna ytor och är perfekta för transport på plana golv och trottoarer. Trappkärror, å andra sidan, har speciellt utformade hjul som gör det möjligt att navigera över trappsteg och ojämna ytor. Om du vet att du kommer att behöva transportera föremål över trappor eller i utmanande terräng, kan en trappkärra vara det bästa valet.

Kapacitet och belastningsgränser

Det är viktigt att välja en magasinkärra med rätt kapacitet och belastningsgräns för att säkerställa att den kan hantera dina specifika behov. Kontrollera viktgränserna för de kärror du överväger och se till att de kan bära den tyngd du förväntar dig att transportera regelbundet. Att överskrida kärrans belastningsgräns kan påverka dess prestanda och säkerhet negativt.

När du väljer en magasinkärra är det viktigt att överväga vilken typ som passar bäst för dina behov. Ta hänsyn till den miljö där du främst kommer att använda kärran och vilken typ av last du vanligtvis kommer att transportera.

 

Att tänka på vid köp av magasinkärra

När du ska välja pirror, säckkärror, eller magasinkärra finns det ett antal saker du bör ha i åtanke då ingen är den andra lik, och de finns i en mängd olika utföranden. Förhoppningsvis har vår lista av magasinkärra bäst i test hjälpt dig att få en översyn av de bästa alternativen på marknaden, men för att hjälpa dig att hitta den bästa magasinkärran för just dina behov är det viktigt att ha ett antal faktorer i åtanke när du väljer magasinkärror.

Handtagshöjd

Ju högre din magasinkärra är, desto mer hävstång har du när du lyfter tunga föremål från marken. Även om du flyttar en liten last innebär ett handtag som är för kort att du böjer dig för att skjuta fram den. För en kort resa från din bil till din dörr är en kompakt design vanligtvis bra, men tänk noga över hur du ska använda en magasinkärra innan du köper den. Både längre och kortare magasinkärror har sina fördelar. Generellt är de med längre handtag lämpligare för förflyttning av tyngre objekt, medans de med kortare är mer praktiska och lätthanterliga.

Handtag

Handtagstyp: Om du staplar lådor hela vägen upp till handtaget, kommer ett “p-handtag” eller annat handtag som sticker ut från baksidan att ge dig mer knäfri gång så att du fortfarande kan trycka kärran framåt. Ett centrerat handtag gör det också lättare att lyfta din last på hjulen med ena handen medan du stabiliserar lasten med din andra hand. Om du inte lastar magasinkärran så högt passar en större handtagsdesign eller dubbel handtagsdesign lättare.

Fällbar eller hopfällbar design: Om du inte behöver lyfta något som är så värst tungt är en iphopfällbar magsinkärra lämplig. Dessa är lätthanterliga, tar inte så mycket plats, och kan lätt transporteras, till exempel i din bil.

Plattor och andra tillbehör: De flesta av oss behöver inget speciellt när det gäller “plattformen” som en last staplas på. Även om vissa magasinkärror har korta plattor behöver den bara stödja hörnet på lasten medan du tippar resten bakåt så att lasten ligger mot handtaget. Dock är vissa skrymmande laster eller knepiga former svårare om plattan är mindre. Då kan du behöva en större lastplatta.

Se till att handtaget på kärran är ergonomiskt utformat och ger bra grepp. Det bör vara tillräckligt långt för att ge tillräcklig rörelseutrymme och vara bekvämt att hålla i. Vissa kärror har också justerbara handtag, vilket möjliggör anpassning efter din längd och preferens.

Hjul

Luftfyllda däck kontra solida däck: Däck fyllda med luft ger en kudde för din last när du går över stötar, och de gör det också lättare att gå uppför trappor och över trottoarkanter. Nackdelen är att luftfyllda däck inte rullar lika bra under full belastning på hårda ytor, och du måste se till att hålla dem vid det nominella trycket. Luftfyllda däck och icke-luftfyllda däck har båda sina fördelar och nackdelar, så fundera på dina behov.

Kontrollera vilken typ av hjul som kärran har och om de är lämpliga för de ytor och terräng där du kommer att använda den. Luftfyllda gummihjul ger en smidig åktur och kan hantera ojämna ytor bättre. Massiva gummihjul är punkteringsfria och kräver ingen luft, vilket gör dem underhållsfria. För trappkärror är det viktigt att ha robusta hjul som klarar av att rulla över trappsteg smidigt och säkert.

Material och konstruktion: Hållbarhet och vikt

Titta på vilket material kärran är tillverkad av. Vanliga material inkluderar stål, aluminium och plast. Stål ger en robust konstruktion, medan aluminium är lättare och rostar inte. Plastkärror är lätta och rostar inte heller, men de kan vara mindre tåliga för tunga belastningar. Välj ett material som passar dina behov när det gäller både hållbarhet och vikt.

Lutningsfunktion: Underlättar lyft och transport av tunga föremål

En lutningsfunktion kan vara mycket användbar när du behöver transportera tunga föremål. Genom att luta kärran bakåt minskar du den faktiska tyngden som behöver lyftas. Detta gör det lättare att hantera och manövrera tunga laster, och minskar risken för överansträngning eller skador.

Tillbehör och extrafunktioner

Vissa magasinkärror kommer med extrafunktioner och tillbehör som kan vara praktiska beroende på dina behov. Exempel på sådana tillbehör kan vara stöttor som hjälper till att stabilisera lasten, lastsäkringssystem för att hålla föremål på plats under transport, eller till och med inbyggda förvaringsutrymmen för mindre verktyg eller tillbehör.

Pris och budget

När du köper en magasinkärra är priset en viktig faktor att ta hänsyn till, men det är också viktigt att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet. Här är några saker att tänka på när det kommer till pris och budget:

Rimliga prisintervall för magasinkärror

Magasinkärror kan variera i pris beroende på faktorer som storlek, material, kapacitet och funktioner. Generellt sett kan du hitta en grundläggande magasinkärra i ett prisintervall från några hundra kronor upp till ett par tusen kronor. Mer specialiserade eller robusta modeller kan vara dyrare och kosta flera tusen kronor.

Balansera kvalitet och pris: Vilka funktioner är viktigast för dig?

När du fastställer din budget bör du överväga vilka funktioner och egenskaper som är mest relevanta för dina behov. Om du bara behöver en enklare magasinkärra för lätta uppgifter kan en mer prisvärd modell vara tillräcklig. Å andra sidan, om du behöver hantera tunga laster eller använda kärran i krävande miljöer, kan det vara värt att investera i en högre kvalitet och mer robust modell.

Titta på garantier och recensioner

Innan du köper en magasinkärra, se till att titta på garantivillkoren. En tillverkare som erbjuder en längre garantiperiod visar ofta förtroende för sin produkt. Dessutom är det en god idé att läsa recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om pålitligheten och hållbarheten hos de kärror du överväger att köpa. Detta kan hjälpa dig att bedöma om priset är rimligt i förhållande till kvaliteten och prestandan.

Forskning och läsa recensioner

Att göra noggrann forskning och läsa recensioner är en viktig del av att köpa en magasinkärra för att säkerställa att du gör ett bra val. Här är några steg att ta för att göra din forskning och läsa recensioner:

Börja med att identifiera olika märken och modeller av magasinkärror som finns på marknaden. Undersök deras rykte och popularitet. Vissa märken kan vara kända för att erbjuda högkvalitativa produkter medan andra kanske inte är lika pålitliga. Genom att undersöka olika märken kan du få en uppfattning om vilka som har gott anseende och vilka du kan lita på.

Läsa recensioner och erfarenheter från andra användare

En av de mest värdefulla källorna för information är recensioner och feedback från andra användare. Läs recensioner på olika e-handelsplattformar, forum eller webbplatser som specialiserar sig på produktrecensioner. Titta efter recensioner som diskuterar hållbarhet, prestanda, komfort och eventuella problem som användarna har stött på. Detta ger dig insikter från verkliga användare och kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om kvaliteten och tillförlitligheten hos en specifik magasinkärra.

Jämföra olika aspekter och betyg

När du läser recensioner, var noga med att jämföra olika aspekter av magasinkärrorna. Titta på hur användarna bedömer kvaliteten, hållbarheten, funktionerna och den övergripande prestandan hos de olika modellerna. Notera även eventuella negativa eller positiva åsikter om specifika funktioner som kan vara viktiga för dig. Genom att jämföra betyg och kommentarer kan du få en mer nyanserad bild av varje magasinkärras styrkor och svagheter.

Var kan du köpa en magasinkärra?

När du är redo att köpa en magasinkärra finns det flera platser där du kan hitta dem. Här är några alternativ att överväga:

Byggvaruhus och verktygsbutiker

Besök ditt lokala byggvaruhus eller specialiserade verktygsbutiker. Dessa butiker erbjuder ofta ett brett utbud av magasinkärror av olika märken och modeller. Här kan du se kärrorna personligen, få råd från experter och jämföra olika alternativ.

E-handelsplatser

E-handelsplatser som Amazon, eBay eller olika specialiserade webbplatser för lagerutrustning och verktyg kan vara bra alternativ för att köpa en magasinkärra. Dessa plattformar ger dig tillgång till ett stort urval av kärror och ger möjlighet att läsa recensioner från andra kunder. Se till att noga läsa produktbeskrivningen och kundrecensionerna innan du gör ditt köp.

Direkt från tillverkaren

Om du har särskilda preferenser eller krav kan det vara värt att överväga att köpa magasinkärror direkt från tillverkaren. Vissa tillverkare har sina egna webbplatser där du kan utforska deras produkter och beställa direkt från dem. Detta ger dig möjlighet att få mer information om produkterna och kanske dra nytta av direktköpsförmåner eller specialerbjudanden.

Återförsäljare och distributörer

Kontrollera om det finns specialiserade återförsäljare eller distributörer av lager- eller verktygsutrustning i ditt område. Dessa återförsäljare kan ha ett utbud av magasinkärror och kan erbjuda rådgivning baserat på dina behov och krav. Det kan vara värt att besöka dessa butiker för att se produkterna personligen och få professionell vägledning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!