Bästa Markvibratorn – 7 Bäst i Test [Lista & Tips]

En markvibrator kan vara mycket användbar om du arbetar med bygge eller underhåll av ett nytt markområde eller en ny trädgård. Det gör att du kan komprimera och göra jorden kompakt för att göra den mer solid, platt, och robust. Du kan välja en av dessa plattvältar efter att ha beaktat följande faktorer:

Komprimeringskraft: Du kan kontrollera komprimeringskraften för din plattvältar för att få en uppfattning om dess prestanda. Detta berättar helt enkelt om den kraft en viss modell utövar som 4000 pund på 3000 pund i olika modeller.

Motoreffekt: Ett annat sätt att få en uppfattning om den prestanda som en plattvältar erbjuder är att kontrollera dess motoreffekt. Den inkluderar betyg som 5 HP eller 7 HP, där högre 7 HP-betyg ger användaren bättre prestanda.

Motorkapacitet: Motorkapaciteten är ett annat praktiskt sätt att kontrollera prestandan. Detta beror på att en 80 CC bensinmotor kommer att prestera bättre än en 60 CC bensinmotor med något högre bränsleförbrukning.

Bästa markvibratorn

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära markvibratorerna på marknaden för alla olika behov, preferenser, och användningsområden.


Husqvarna LG400 markvibrator

Detaljer

 • Markvibrator med plattbredd på 650mm med fram och bakåtgående platta som är tillverkad i robust Hardox 400-stål
 • Bottenplatta designad med rundade kanter för att minska märken på ytan
 • Bekvämt handtag som är designad för att minska vibrationer med en infällbar konstruktion för enklare lagring och transport
 • Kraftfull markvibrator på 8,2kW
 • Lämplig för packning av djupa och medeldjupa granulade jordarter
 • Drivs ave en Honda GX390-bensinmotor

Husqvarna LF50 markvibrator

Detaljer

 • Markvibrator med framåtgående platta med en bredd på 320mm
 • Designad med infällbart handtag för enklare transport och förvaring samt en design som minskar vibrationer på händer och armar
 • Bottenplatta designad med rundade kanter för att undvika märken på ytan

Husqvarna LX90 markvibrator

Detaljer

 • Markvibrator med en bottenplatta på 450mm
 • Rund design som gör det lätt att komma åt vid husgrunder etc
 • Kompakt konstruktion gör den lätthanterlig och smidig samt enkel att köra både framåt och bakåt
 • Bensindriven motor med en effekt på 3,6kW

Husqvarna LF60 LAT markvibrator

Detaljer

 • Bensindriven markvibrator med en effekt på 2,2kW
 • Utrustad med en plattbredd på 350mm och en framåtgående platta som har rundade kanter för att undvika märken på ytan
 • Smidig att använda vibrationsdämpning för ökad komfort
 • Infällbart handtag som möjliggör enklare transport och lagring

Husqvarna LG504 markvibrator

Detaljer

 • Kraftfull bensindriven markvibrator på 9,2 kW
 • Fram och tillbakagående med en plattbredd på 700 mm
 • Designad för att fungera väl på vår mark tack vare en hög frekvens med hög centrifugalkraft och hög amplitud
 • Gjord för att hantera djup och medeldjup packning av granulerade jordarter
 • Byggd med en fram och backspak som möjliggör enklare hantering
 • Kraftfig skyddsram som skyddar motor och transmission
 • Justerbart handtag till vertikalt läge för enklare transport och förvaring

Husqvarna LF75 LAT markvibrator

Detaljer

 • Bensindriven markvibrator på 4,1kW med en plattbredd på 500mm och en framåtgående platta
 • Praktisk och smidig att använda samt har ett bekvämt handtag med vibrationsdämpning
 • Platta med rundade kanter för att undvika märken på ytan
 • Designad med infällbart handtag som möjliggör enklare transport och förrvaring

Husqvarna LG300 markvibrator

Detaljer

 • Bensindriven markvibrator med en effekt på 6,6kW
 • Utrustad med en plattbredd på 600mm och utrustad med fram- och bakåtgående platta
 • Vibrationsdämpning som bidrar till större ergonomi och mer bekväm användning
 • Bottenplatta med rundade kanter för att undvika märken på ytan
 • Enklare transport och förvaring med infällbart handtag

Att tänka på vid köp av markvibrator

Det finns ett antal saker du bör tänka på när du ska köpa en marknvibrator för dina projekt. Nedan går vi igenom de olika faktorer och aspekter som du borde veta för att välja en som passar just dina behov.

Kompremeringskraft

Komprimeringskraften hos en markvibrator är en av de viktigaste sakerna att kontrollera innan du köper en. Som du förväntar dig berättar den hur mycket kompressionskraft den utövar på marken för att komprimera den. Denna kraftbetyg ges i vikt och inkluderar alternativ som 300 kg eller liknande. Desto högre kompressionskraft, desto kraftfullare är maskinen.

Högre komprimeringskrafter är mer idealiska för tunga applikationer eller där du behöver komprimera marken mycket.

Motoreffekt

Om du är bekant med markvibratorer vet du att de allra flesta drivs av en bensinmotor. Som ett resultat är kraften hos motorn ganska viktigt att kontrollera om du vill se till att den kan komprimera jorden ordentligt på din arbetsplats och göra den mer kompakt. Precis som alla andra bensindrivna elverktyg kan du se motorns hästkrafter för att förstå dess kraft. Desto högre hästkrafter, desto kraftfullare maskin.

Motoreffekt

Motorn är hjärtat på din markvibrator och ju högre vibrationshastighet den ger desto högre prestanda. Innan du väljer en markvibrator, se till att motorn klarar den specifika uppgiften. Om du komprimerar grus kan de flesta maskiner hantera jobbet. Men om du tänker komprimera granulära jordar behöver du en motor med högre kraft.

Vanligtvis kommer en större motorkapacitet på 90 CC att erbjuda bättre prestanda än en 60 CC bensinmotor. Detta resulterar också i en högre motor-HP-betyg för mer kraft. Även bensinmotorer med större kapacitet resulterar också i en hög bränsleförbrukning som kan minska räckvidden för en markvibrator. Därför bör du skaffa en markvibrator som erbjuder en balans mellan prestanda och bränsleeffektivitet.

Garanti

Garantin som erbjuds av en viss markvibrator är också ganska viktig. Detta beror på anledningen att om en markvibrator används länge kan den utsättas för mycket slitage över tid. Sådana saker kan till och med orsaka problem med den givna markvibratorn senare. Därför bör du skaffa en markvibrator som har en lång garantiperiod så att du kan använda den utan att behöva oroa dig. Medan de flesta modellerna där ute har 1 års eller 2 års garanti, erbjuder vissa tillförlitliga alternativ 3 års garanti som vanligtvis håller länge.

Riktningsplattor

Eftersom plattan på markvibratorer är ett viktigt element för dess prestation. På alla markvibratoner spelar riktningsplattorna en viktig roll för att utveckla komprimeringskraften. Huvudsakligen är dessa av två typer, såsom enplatta och vändbara plattor.

Det blir dock lite knepigt – vilken typ av riktningsplattor som passar dig bäst beror på vad ditt jobb innebär.

Om du planerar att utföra medelstora jobb utan alltför stora energikrav, prova enplattor. Om du köper en för tunga kommersiella jobb skulle vändbara plattor vara bekvämare.

Centrifugalkraft

För det andra gör komprimeringskraften som modeller kan producera också en enorm skillnad. För att vara exakt, ju större centrifugalkraft desto högre effektivitet. Ändå rekommenderas det inte att blint välja det mest potenta alternativet tillgängligt för att få tillgång till hög effekt.

Det beror på att såvida du inte utför tunga jobb är kraftiga plattvibratorer en absolut överdriven kraft. Om du inte behöver mer kraft finns det ingen anledning till att du ska betala för detta.

Basplattform / material

Basplattan är det som för kraften till att komprimera jorden under den, och det ensamma förklarar varför du inte bör försumma denna grundläggande komponent. Det är viktigt att kontrollera om bottenplattan är tillverkad av hållbart kvalitetsmaterial, eftersom det avgör om den tål stötarna.

Dessutom förhindrar en svagt böjd platta också att den böjs vid högre kraft under längre livslängd. Förutom det hjälper det dig också att arbeta exakt i små områden och höja ribban för bekvämlighet.

Din markvibratorer har antingen stål eller en järngjuten platta. Båda är bra alternativ, men järn är den starkare av de två och kommer att ha mer kompakterande kraft. Järn passar därför bäst för att utföra dina mest krävande projekt.

Plattstorlek

Olika markvibratorer har olika plattstorlekar, och ju större plattan är, desto mer omfattande kommer du att kunna täcka marken. Stora plattor föredras för mer krävande jobb som täcker ett omfattande område. Å andra sidan är små plattor bäst lämpade för mindre uppgifter och trånga utrymmen.

Handtagsdesign

När vibrationen rör sig från motorn till handtaget begränsar den din kontroll och minskar produktiviteten. Antivibrationshandtag begränsar vibrationen som går till dina händer, vilket ger dig mer kontroll.

Hur ditt handtag är placerat kommer också att påverka din manövrerbarhet. Svängande handtag kommer antingen att vara i mitten eller på baksidan. Centralt placerade handtag är mer föredragna för sin manövrerbarhet, komfort och utmärkta svänghöjd.

Bränsleförbrukning

Hur mycket bränsle förbrukar din markvibratorer i förhållande till tid och prestanda? En bra maskin ska ha låg bränsleförbrukning. Energibesparande modeller är de bästa eftersom de hjälper dig att spara bränslekostnader.

Transport

Markvibratorer är vanligtvis kraftiga maskiner och kräver mycket ansträngning för att flytta. Vissa modeller innehåller funktioner i designen för att underlätta transport. Till exempel kommer vissa maskiner att ha lyfthandtag, medan andra inkluderar hopfällbara hjul. Innan du köper, tänk på hur du ska transportera enheten.

Vattentank

Asfalt är mycket klibbigt och kommer att fästa vid plattan under komprimering. Men du kan förhindra att detta händer om du applicerar vatten på plattan, om det är så att du ska platta asfalt. Markvibratorer som inkluderar vattentankar är bäst lämpade för hantering av asfaltjobb.

Underhåll

Rutinmässigt underhåll av markvibratorer är nödvändigt för att förbättra hållbarheten. Till exempel blir bensindrivna markvibratorer sämre om de inte får service regelbundet. Medan vissa modeller är utformade för att minska behovet av underhåll, kommer andra alltid att kräva din uppmärksamhet, beroende på design och material som används för deras konstruktion. Se till att följa tillverkarens anvisningar när det gäller underhåll, oljetyper, med mera.

Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!
Ta del av kampanjpriser på utvalda produkter hos Proffsmagasinet. Erbjudanden i kampanjen gäller fram till den 8 december!