Bästa Ogräsbrännare – Bäst i Test [Lista & Tips]

Hantering av ogräs är en börda som nästan alla husägare avskyr och ser som en börda. För att göra dessa typ av arbeten lite lättare och mer effektiva kan det vara till stor hjälp att välja effektiva och praktiska verktyg och redskap.

När det kommer till att bli av med ogräs kan det vara praktiskt att använda en ogräsbrännare.

Att böja dig ner och dra bort ogräs för hand är mycket arbete, och det är sällan en permanent lösning. Även om du kan spraya ogräsmedel och liknande är dessa kemikalier inte bra för ditt gräs eller miljön.

Istället för att skada ryggen eller införa skadliga kemikalier i gräsmattans ekosystem kan du överväga att bränna de irriterande växterna med en ogräsbrännare. En ogräsbrännare är ett redskap från långt ifrån alla husägare har i sitt förråd, men om du testar kanske du blir förvånad över just hur praktiskt det är för att ta bort ogräs.

Ogräsbrännare är handhållna redskap som bränner växterna för att de sedan ska dö och ruttna bort. Dessa verktyg ökar i popularitet på grund av att det är lätt att använda och det faktum att de kräver mycket lite ansträngning för att använda dem effektivt.

I detta ogräsbrännare test tittar vi närmare på allt du bör tänka på när du ska köpa en ogräsbrännare. Vi tittar också närmare på två av de bästa gasbrännare på marknaden.


Bästa ogräsbrännare


Elektrisk Ogräsbrännare Hortus

Detaljer

 • Elektrisk ogräsbrännare för utomhusbruk med en effekt på 2000W
 • Blåseffekt på 550 liter i minuten
 • Lätt och billig i drift tack vare att ingen gas används
 • Enkel drift med anslutning till eluttag
 • Mycket bra för miljön då den inte använder gift, kemikalier, eller gasol
 • Fungerar genom att den värmer upp ogräs i tre sekunder för att spränga dess celler inifrån, vilket resulterar i att den vissnar efter några dagar
 • Mindre risk för brand
 • Kan även användas för att tänka grillkol och briketter
 • Inbyggd värmepistolsfunktion vid 50 °C
 • Maxtemperatur på 600 °C och minimumtemperatur på 50 °C

Ogräsbrännare Green Pow Hozelock

Detaljer

 • Elektrisk ogräsbrännare för effektiv bekämpning av ogräs utan kemikalier eller gasol
 • Bränner ogräs genom att den utsätter ogräs för en termisk chock i 3 sekunder vilket gör att växtens celler bryts ner
 • Snabb uppvärmning på 45 sekunder
 • Avkylningsläge som kyler ner verktyget och ökar säkerheten

Att tänka på vid köp av ogräsbrännare


Det finns ett antal saker du vill fundera över när du ska köpa en ogräsbrännare. Det finns ett par grundläggande skillnader mellan ogräsbrännare, men den främsta har att göra med hur den drivs. Ogräsbrännare drivs normalt antingen av gasol eller av el. Många är ogräsbrännare gasol, men det blir allt vanligare med eldrivna ogräsbrännare.

En viktig fördel med ogräsbrännare är att de är betydligt skonsammare mot miljön jämfört med till exempel kemikalier som släpps ut i naturen. och dessutom är de mer praktiska än att ta bort ogräset för hand.

Det är viktigt att du förstår hur dessa verktyg fungerar och vad du behöver innan du börjar bränna ogräs. Här är några överväganden du bör tänka på när du letar efter en ogräsbrännare.

Lätta ogräsfacklor är ogräsbrännare som är lätta och utrustade med böjda rör som fäster vid en propan/gasbehållare. Kraftiga ogräsbrännare är avsedda för stora jobb och har slangar som kan fästas i en stor tank.

Tips för att använda en ogräsbrännare

I allmänhet kommer en snabb aktivering av en ogräsbrännare att bryta ner cellerna som ogräs behöver växa, även om de inte blir helt svarta. Till skillnad mot vad många tror behöver generellt inte ogräset bli helt brunt och svart direkt. Detta sker sedan automatiskt över några dagar när ogräset vissnar. Ogräsbrännare bränner cellerna inuti ogräs vilket hämmar dess förmåga att använda solljus (eller fotosyntes) för energi och tillväxt. Den bästa tiden att använda en ogräsbrännare är på en vindstilla dag efter ett regn. Även om ogräsbrännare är säkra om de används på rätt sätt, minskar den blötlagda terrängen risken för en olycka och låga vindhastigheter hjälper till att hålla lågorna kontrollerade.

Förvara alltid en slang eller en hink med vatten i närheten när du bränner ogräs och ta bort löv och skräp från området innan du slår på brännaren. Löv och skräp kommer att brinna mycket snabbare än ogräs, och att bränna dem kan leda till en oavsiktlig eld på nolltid.

En snabb uppvärmning med en ogräsbrännare räcker ofta för att döda ogräs utan att förkolna det helt dirket.Håll vatten till hands

Kan en ogräsbrännare hjälpa till med giftig murgröna?

Att bränna giftig murgröna är en dålig idé. Oljan i giftig murgröna orsakar kliande blåsor som kallas urushiol. Om du bränner dessa växter fäster sig oljan på rökpartiklarna som kan landa i lungorna och orsaka allvarlig irritation i luftvägarna.

Gasdriven eller elektrisk ogräsbrännare?

Båda har givetvis sina för-och nackdelar.

För effektivitet rekommenderas generellt de gasoldrivna ogräsbrännarna. Ju högre temperatur de kan nå, desto effektivare är dem det gäller att döda ogräs.

Om du vill ha god kraft är gas det enda alternativet. Detta är perfekt för stora uppfarter och liknande och har en kraftfull bröännande effekt. Denna brännare kan avge en temperatur på upp till 1300 ° C, mer än 2x den maximala effekten för de bästa elektriska ogräsbrännarna.

Om du bara gör små områden kommer en elektrisk brännare förmodligen att vara mer lämplig. Om du vill täcka ett stort område som en uppfart och vill göra det snabbt är en gasdriven brännare det bättre alternativet.

Hur använder du en ogräsbrännare?

Aktivera din elektriska ogräsbrännare eller tänd din gasoldrivna ogräsbrännare. Passera den sedan  (eller sätt på den långsamt ovanpå ogräset.

Varför använda en ogräsbrännare?

Den största fördelen med en ogräsbrännare är att den är fri från kemikalier och gifter. Det är ett enkelt, praktiskt sätt att döda och ta bort ogräs utan att behöva använda kemiska ogräsmedel. Det här är bra om du har husdjur eller små barn som kan komma i kontakt med kemikalierna som du häller ut.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!