Bästa Skäl till Varför du bör Välja Ståldörrar

Lyxdörrar har snabbt tagit marknaden med storm och av goda skäl. De har fått en ny sida till dörrarna, att de inte bara är entréer. Plötsligt gör dörrar uttalanden om skönhet samtidigt som de tjänar de vanliga rollerna.

Marknaden är definitivt översvämmad av lyxdörrar gjorda av trä medan de kommersiella är gjorda av aluminium. De flesta människor går för dessa dörrar medan ståldörrar inte tittar på så ofta. Detta beror på att de anses vara för tunga, för dyra eller inte vackra.

Tja, det här kunde inte vara längre från sanningen. En, ståldörrar är inte så tunga som de tros vara. De är relativt lätta och kan anpassas till alla stilar och storlekar. I de flesta fall tenderar ståldörrar att vara billigare än lyxdörrar gjorda av massivt trä. Om det inte räcker, här är fler bevis på varför du ska välja lyxdörrar i stål:

1. Miljöer med hög trafik

Om syftet med dörren är att tillåta inträde i en miljö med hög trafik, leta inte längre. Ståldörrar överträffar alla andra utmanare. I cykeltester är det så en dörr presterar när den öppnas och stängs flera gånger på sin ram, ståldörrar slår trädörrar rättvist och fyrkantigt.

I “cykeltester” på en miljon var ståldörrar fjädrande upp till tio miljoner cykler. Detta betyder att när du väl köper en ståldörr är du säker på att du i årtionden aldrig behöver söka reparationer eftersom den har en solid prestanda. Hållbarhet hjälper också till att spara på underhålls- och reparationskostnader.

2. Prestanda i brand

Du skulle förmodligen ha en enkel uppfattning om hur ståldörrar presterar i bränder. Ståldörrar är brandsäkra. När de testats i 20 minuter slår ståldörrar igen tretimmarsstandarden, vilket gör det till ett idealiskt val.

De tre timstandard inom byggbranschen är guldstandarden när det kommer till brandskydd. Om ditt hem behöver förstklassig brandsäkerhet, då är ståldörrar både säkra och billiga jämfört med andra typer av dörrar.

3. Ljud

Ingen kan säga nej till en lugn miljö. Faktum är att tysta miljöer är kända för att förbättra din hälsa och produktivitet. För att fastställa hur, säg fönster, fungerar i bullriga miljöer, testas de för STC eller ljudöverföringskoefficient. Ju högre STC, desto bättre är fönstret på att blockera ljud.

Ståldörrar är de okuvliga mästarna eftersom de skryter med de högsta STC-betygen (upp till 55STC, vilket är det tystaste det kan få) jämfört med något annat dörrmaterial. Det betyder att de är lika effektiva som en dubbel regelvägg som är fylld med isolering för att effektivt täta bort oönskat ljud.

4. Underhåll

Stål har naturlig styrka, så det överträffar i allmänhet alla typer av dörrmaterial när det gäller att motverka naturliga eller mänskliga- gjort övergrepp. Dessutom är underhåll på ståldörrar enklare än på aluminium-, trä- eller glasfiberdörrar.

Faktiskt stål bucklar eller spricker inte så mycket som de gör. Det betyder att ståldörrar har längre livslängd och generellt lägre ägandekostnader. Du kommer att glömma dessa slumpmässiga och obekväma underhållsmetoder.

Ståldörrar är utan tvekan mycket robusta, mångsidiga och ganska praktiskt. Och om du har en förkärlek för trä- eller glasfiberdörrar för hur snygga de är, kommer du att bli förvånad över att veta att stål är lika stilrent. Ståldörrar kan utformas för att ha dekorativa detaljer, så att de står sig mot sina motsvarigheter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!