Bästa Smarta Prylar för Husdjurssäkerhet Hemma

Varje husägare med ett husdjur har råkat ut för nya “olyckor” på golvet eller har kommit hem med klor på soffarmar. Vi vet att ägande av hus och husdjur ofta är oense.

Det är en konstform för att hålla ordning i ditt hem medan du bor med en lurvig rumskamrat. Men det står mer på spel för djurägare än att skydda egendom. Våra hem måste vara bekväma och säkra även för våra husdjur.

Dagens smarta hemprylar låter husdjursägare automatisera uppgifter och kontrollera förhållanden även om vi inte är hemma.

Dessa anslutna enheter tillhandahåller automatisering och övervakning som kan hjälpa oss att hålla våra husdjur säkra och glada.

Här är sju av de bästa smarta hemprylarna du kan få för ditt husdjurs säkerhet.

1. Smarta sensorer

Du kan ställa in smarta hemsensorer för att varna dig om ditt husdjur fortsätter att ta sig in i områden de inte borde eller i händelse av en nödsituation, som en vatten- eller kolmonoxidläcka. Om det blir intrång när du inte är hemma kommer dessa sensorer att varna dig via en mobilapp.

Dörrsensorer hjälper dig att skydda dina husdjur från oavsiktliga förgiftningar från frostskyddsmedel som förvaras i garage eller rengöringsmedel under skåp. När de är anslutna till andra smarta enheter kan dörrsensorer tända lampor, utlösa larm eller skicka ett videoflöde till din smartphone.

Sensorer på ytterdörrar, garagedörrar och fönster kan meddela dig när de lämnas öppna, hjälp till att minska antalet husdjursrymningar.

2. Smarta termostater

Extrema varma och kalla temperaturer är alltid ett bekymmer för djurägare. Varma hem är lika farliga som varma bilar.

En trasig värmare eller trasig VVS-enhet kan göra att interna temperaturer höjs eller sänks till farliga nivåer. Och ditt husdjur är i fara om du inte är hemma.

Med en smart termostat, kan du kontrollera tempen var som helst när som helst. Och om tempen når extrema, smsar eller mejlar appen en varning så att du kan vidta omedelbara åtgärder. Du kan även ansluta termostaten till ett smart uttag som sätter på en fläkt eller värmare för extra skydd.

3. Smarta kameror

Dagens smarta kameror kommer som lättinstallerade fristående modeller eller som en del av ett helt smart hemsäkerhetssystem. Båda typerna spelar in HD-video och ansluter till internet via WiFi. Kamerorna skickar ett livevideoflöde till din mobila enhet så att du kan övervaka i realtid.

Vissa utomhuskameramodeller levereras som standard med rörelsedetekteringsfunktioner. Dessa vaksamma digitala ögon börjar spela in eller sända video när ditt husdjur går in i ett område eller passerar kameran. Rörelsedetektering är ett effektivt sätt att titta på områden där det inte är begränsat, spela in flyktförsök eller helt enkelt beundra ditt älskade husdjur när du är på jobbet.

Vissa smarta kameramodeller har också en nattseende-funktion för inspelning i svagt ljus eller totalt mörker. Om du är ute på en dejtkväll kan du kontrollera ditt husdjurs aktivitet utan att lämna alla lampor tända.

4. Smarta halsband

Smarta halsband kommer med GPS-positionsfunktioner som hjälper dig att hitta ditt husdjur om det blir stulet eller försvunnet. De flesta modeller kommer med “active tracking”-teknik som fungerar via en mobilapp.

Halsbandet sänder en satellitsignal till din mobila enhet för att avslöja ditt husdjurs rörelser i realtid. Du kan också skapa “digitala säkra zoner” runt ditt hem. Om din hund går bortom dessa osynliga barriärer kommer det smarta halsbandet sända dig en varning.

Vissa modeller kommer också med LED-lampor som du kan tända och släcka. Dessa är ovärderliga för nattliga sökningar i området. Och vissa halsband låter dig till och med registrera ditt husdjurs journaler i appen.

Nackdelarna: smarta halsband är dyra beroende på funktionerna och kräver ett månatligt abonnemang.

5. Smarta rökdetektorer

Förutom att meddela närvaron av brand och giftig rök, varnar smarta rök- och CO2-detektorer dig för osynliga faror för ditt husdjur. Kolmonoxid är en luktfri, färglös mördare, särskilt för känsliga husdjur som fåglar.

Smarta detektorer uppmärksammar dig på dessa faror, oavsett om du är hemma eller på jobbet. Vissa smarta detektorer kan upptäcka pollen, damm eller föroreningar. Så om ditt husdjur har allergier, kan dessa detektorer varna dig innan farliga reaktioner eller symtom börjar.

6. Smarta högtalare

Miljontals husägare använder smarta hemhögtalare för att hitta recept, spela musik eller styra andra smarta enheter. Men dessa prylar kan också gynna dina husdjur.

Smarta högtalare är programmerbara, röstaktiverade och fjärrstyrda. Om ditt husdjur har separationsångest eller är rädd för åskväder kan du programmera en smart högtalare för att spela lugnande musik.

Om du är borta från hemmet, förvandla högtalaren till ett tvåvägs intercomsystem som låter ditt husdjur höra din lugnande röst. Du kan till och med förprogrammera låtar eller dina egna röstkommandon för att spela under specifika händelser.

Genom att para ihop din smarta högtalare med en rörelsedetektor kan du spela ett röstkommando när ditt husdjur närmar sig ett farligt område. Eller så kan du programmera ett lugnande meddelande att spela med dagliga intervall för att lugna ditt husdjur.

7. Smarta vattenspridare

Dessa smarta bevattningssystem för hem ansluter till internet och övervakar väderprognosen för att leverera rätt mängd fukt för att hålla din gräsmatta grön. Smarta sprinklers sparar dig pengar genom att minska på vattenavfallet, men de kan också hjälpa till att skydda utomstående husdjur under varma sommarmånader.

Brännande sommartemperaturer med en tom vattenskål sätter husdjur utomhus i fara, särskilt om ditt hem har lite tillgänglig skugga. Använd smarta sprinkler för att ge dina husdjur en uppfriskande dusch när du är borta från hemmet.

Smarta prylar som dessa förändrar våra relationer med våra husdjur. Med fjärrkontroller och automation försvinner skillnaden mellan när vi är hemma och när vi är borta.

Automatiska röstkommandon och livevideoflöden ser till att vi finns där för våra husdjur när de behöver ett vakande öga eller känslomässig trygghet. Den där extra nivån av lycka för vårt husdjur betyder att vi också är lyckligare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!