Bästa Tipsen för Hur Man Spacklar Hörn

Spackling används för att täcka sprickor, leder, hörn och skador i gips. Även om spackling bara kräver enkla verktyg, kräver utjämning av lera korrekt viss skicklighet. Spackling inom och utanför hörnen utgör en ytterligare utmaning. Följ dessa tips för att spackla gipsens yttre och inre hörn.

Tips om Spackling

Blanda spackel noggrant med en elektrisk mixer. Tillsätt tillräckligt med vatten för att göra konsistensen som ett jämnt jordnötssmör. Undvik att lämna obefuktat pulver i blandningen, annars fastnar det inte på väggen.

Börja med att spackla spik- och skruvhålen, fortsätt sedan till de långa horisontella fogarna, sedan de yttre hörnen och avsluta sedan med de inre hörnen.

Se till att du ger tillräckligt med tid för att torka mellan skikten. Om spacklet är grått torkar det fortfarande. När den blir vit är den helt torr.

I kalla klimat, kör en fläkt eller värmare för att påskynda torkningsprocessen.

För alla spacklinguppgifter, köp en mängd olika kittknivar i olika storlekar. För spackling av hörn kan en 20 cm eller 25cm göra jobbet.

Glöm inte att köpa ett inre hörnverktyg!

Spackla ytterhörnen

Sikta på att avsluta hörn i tre lager.

Det första lagret ska vara den tyngsta. Använd en 20cm kniv för att applicera lera, täcka och fylla ut utrymmet mellan väggen och hörnpärlan.

Placera kittkniven så att ena kanten på kniven ligger på hörnpärlan och den andra änden över gipsväggen.

På det andra lagret, använd en större kniv (en 25cm fungerar bra).

Avsluta med ett tredje lager genom att släta ut kanterna så att de är osynliga med en 20cm kniv.

Spackla innerhörn

Inuti hörnen inkluderar fogen som förbinder taket och väggen.

Börja med att applicera ett tjockt lager spackel med en 20cm kniv. Släta ut omedelbart med hjälp av ett inre hörnverktyg. Ett inre hörnverktyg gör jobbet mycket enklare!

Fortsätt att göra långa passeringar med det inre hörnverktyget, börja överst och arbeta ner.

På det första lagret, fokusera på hörnet, oroa dig inte för kanterna. Dessa kan utjämnas med nästa lager.

Helst bör hörnfogen vara färdig i slutet av det första lagret. Sand kanterna lätt mellan varje lager.

Lägg till mer lera i kanterna på varje sida av hörnet med en 20cm kniv för ett andra och tredje lager. Fjädra utåt för att göra kanten osynlig.

Fortsätt applicera och slipa tills varje fog är omärkbar. Sluta inte spacklingen och slipningen förrän fogkanterna är osynliga.

Att ta dig tid att släta ut spacklingen kommer att skapa ett fantastiskt färdigt utseende. Lägg till struktur för att matcha den befintliga väggen om tillämpligt. Med rätt verktyg och teknik försvinner bristerna i gips efter spackling, texturering och målning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!