Bästa Verkstadspressen – Bäst i Test [Lista & Guide]

Oavsett om det är för garage eller industriellt bruk, säkerställer verkstadspressar precisionsarbete inom många områden, inklusive montering eller demontering av delar som lager, etc.

Verkstadspressar innehåller olika ytterligare funktioner, såsom lateral cylinderjustering, manuell dubbelhastighetsjustering och infällbara kolvar.

Gashydrauliska och hydrauliska verkstadspressar kännetecknas också av en variabel presskraft beroende på vald modell.

Hydrauliska presstillbehör finns också tillgängliga för att komplettera din professionella utrustning, inklusive stanssatser med olika diametrar och förvaringsställ.

Även om det finns många verkstadspressar tillgängliga, är den hydrauliska verkstadspressen ett vanligt och värdefullt verktyg att ha i sin verkstad.

Behöver du en hydraulisk verkstadspress för ditt hem eller företag men inte riktigt säker på vart du ska vända dig? I denna artikel tittar vi närmare på de bästa och mest populära verkstadspressarna på marknaden för alla olika användningsområden och preferenser.

Den hydrauliska verkstadspressen är en viktig del av maskineri som kan användas för en mängd metallarbeten, böjning och rätning, medan användningen av motordrivna kolvar tar bort mycket av det hårda arbetet som är involverat i dessa processer.

Med så många alternativ på marknaden – verkstadspress billig – verkstadspress elektrisk – manuell, och mycket mer, kan det verka som en svår uppgift att hitta rätt verkstadspress. Låt oss ta en titt. Längre fram går vi även igenom allt du behöver tänka på och veta om verkstadspressar när du ska göra ditt val.

Bästa verkstadspressen


Chicago Pneumatic CP86750

Detaljer

 • Professionell hydraulisk verkstadspress
 • Maximal kapacitet på 75 ton
 • För montering på golv
 • Lätt att hantera vid användning tack vare stabiliteten
 • Handpump
 • Handtag med gummigrepp
 • Slittålig och robust design ger lång livslängd

Chicago Pneumatic CP86300

Detaljer

 • Professionell hydraulisk verkstadspress
 • Kapacitet på 30 ton
 • För montering på golv
 • Lätt att hantera vid användning tack vare stabiliteten
 • Handpump
 • Handtag med gummigrepp
 • Slittålig och robust design ger lång livslängd
 • Vikt: 167kg

Chicago Pneumatic CP86100

Detaljer

 • Professionell hydraulisk verkstadspress
 • Kapacitet på 100 ton
 • För montering på golv
 • Lätt att hantera vid användning tack vare stabiliteten
 • Handpump
 • Handtag med gummigrepp
 • Slittålig och robust design ger lång livslängd
 • Vikt: 766kg

Verkstadspressar – vad du behöver tänka på när du ska köpa

Verkstadspressar är viktiga verktyg som kan användas för en mängd olika metallhanteringsändamål. Kolvarna inuti maskinen kan producera en stark kraft som gör många uppgifter mycket lättare.

För att förstå mer om verkstadspressen är det viktigt att veta hur och varför den fungerar.

Hur en hydraulisk verkstadspress fungerar

Den hydrauliska verkstadspressen fungerar genom att använda hydraulik för att utöva en kraft på metaller för att forma, säkra, smida och stansa hål i metall.

Dessa maskiner kan både öka din mångsidighet i typen av arbete och göra ditt jobb mycket enklare.

Typer av butikspressar

Vilken typ av kraft man bestämmer sig för att köpa beror på omfattningen av det arbete som behöver slutföras. Det finns verkstadspressar för både stora och småskaliga projekt, inklusive både professionellt- och privatbruk. De fyra huvudtyperna av pressar är pneumatiska, mekaniska, hydrauliska och servo.

Pneumatiska verkstadspressar

Pneumatiska verkstadspressar fungerar genom att applicera tryck på luft som finns i ett rör för att tvinga luften upp och ner genom ventilerna för att slutföra jobbet. Den trycksatta luften trycks kontinuerligt igenom tills uppgiften är klar.

Många butiker och verkstäder använder pneumatiska pressar eftersom de är pålitliga, lätta att kontrollera och snabba. De håller länge och kräver väldigt lite underhåll. Även om de utför många av samma uppgifter som hydrauliska pressar, kan de vanligtvis slutföra arbetet mycket snabbare.

Pneumatiska pressar är ganska enkla verktyg som gör att ta hand om dem till en relativt enkel uppgift. Dessutom kan pressen styras för att starta eller stoppa åtgärden efter behov.

Denna manuella förmåga efterliknar kontrollfunktionen hos manuellt manövrerade pressar. Ändå kan den pneumatiska pressen utföra komplexa typer av arbeten som kräver mer kraft.

Mekaniska verkstadspressar

Dessa typer av verkstadspressar fungerar genom att använda en motor för att vrida de interna komponenterna, som sedan bygger upp och släpper trycket för att manipulera metallen till önskad form.

Längden på varje slag som produceras är vanligtvis ett fast avstånd. Ändå erbjuder flera modeller möjligheten att justera avståndet efter behov.

Mekaniska verkstadspressar har snabba produktionshastigheter, vilket kan komma väl till pass när jobbet kräver att många delar tillverkas på kort tid. Trots det är den första installationen enkel och relativt billig.

Hydrauliska pressar

Istället för att använda tryckluft för att arbeta, använder hydrauliska verkstadspressar en vätska, vanligtvis olja, för att slutföra arbetet. Genom att sätta tryck på oljan med hjälp av en kolv kan oljan sedan trycka ner en annan kolv för att manipulera och forma metallen.

Hydrauliska pressar arbetar med en ganska låg hastighet. Trots det kan de utföra stora mängder arbete, särskilt på tuffa metaller och hårdplaster. En av nackdelarna med den hydrauliska pressen är att den kan kräva en hel del underhåll.

Oljetrycket måste kontinuerligt övervakas och kolvarna måste kontrolleras regelbundet för att säkerställa att verktyget fungerar korrekt.

Mekaniska servopressar

Den mekaniska servopressen har många av samma egenskaper som pneumatiska och hydrauliska pressar. Dessa verktyg erbjuder ett brett utbud av mångsidighet tack vare de programmerbara funktionerna. De kan utföra jobb i snabba produktionshastigheter.

Styrda av en AC-motor använder mekaniska servopressar en relativt låg mängd energi, vilket kan hjälpa till att maximera uteffekten. Den mindre storleken och motorn möjliggör en ganska enkel installation men kompromissar inte med noggrannhet eller produktion.

Vetenskapliga principer av en verkstadspress

Idén med den hydrauliska pressen är baserad på Pascals princip, som säger, “När tryck läggs till en vätska i vila, är det en identisk ökning av trycket på alla punkter”.

När det gäller hur pressen fungerar, appliceras ett litet tryck på en av kolvarna, vilket i sin tur gör att den större kolven kan producera en stor mängd kraft.

Den mindre kolven producerar en liten mängd kraft, medan den större kolven producerar en stor mängd kraft. Kraftökningen är proportionell genom hela processen.

Mekanik

Den hydrauliska pressens effektivitet är beroende av förmågan att komprimera vätskor. Det är svårt att komprimera vätskor, men kraften som produceras av denna typ av press gör det till en mycket enklare uppgift.

När vätskan, vanlig olja, trycks ner, gör det jämnt producerade trycket att maskinen och operatören kan manipulera, forma eller platta till metallen.

Två kolvar används för att störta upp och ner med användning av den inre vätskan. När kolvarna utövar kraft ökar trycket, vilket gör att formen vid basen formar och formar metallen under.

Inte bara kan den här verktygsmaskinen arbeta för att ändra formen och storleken på metaller, utan den kan lyfta dem också när pressen fungerar som en hävstång.

Komponenter

Den hydrauliska verkstadspressen är en relativt enkel utrustning som arbetar på ett cylinder- och kolvsystem. Det finns två cylindrar, en stor och en liten, som är sammankopplade med ett rör. Alla tre delar innehåller hydraulvätska.

Inuti varje cylinder finns en kolv. Den mindre cylindern, eller kolven, innehåller en liten kolv, medan den större cylindern, eller kolven, innehåller en stor kolv.

När man arbetar tillsammans med varandra, flyttar kolvarna inuti cylindrarna vätskan upp och ner för att skapa en kraft som är stark nog att forma och forma metallen till hands.

Användningsområden och fördelar med en hydraulisk verkstadspress

Även om hydrauliska pressar är vanliga i industriella miljöer, kan de också användas i mindre butiker. Maskinens storlek och mängden kraft som kan appliceras dikterar den allmänna användningen.

På grund av sin enkelhet och användarvänlighet kan hydraulpressen användas på flera olika sätt.

Användningsområden

Vanligast är att hydrauliska verkstadspressar används för att tillverka en mängd olika delar och komprimera starka material i kommersiella miljöer.

Många apparater, inklusive kylskåp, tvättmaskiner och diskmaskiner, har komponenter som tillverkas och monteras med hjälp av en hydraulisk press. Paneler kan formas, stämplas och sättas ihop effektivt.

Ett brett urval av elektriska delar för både stor- och småskalig verksamhet kan också göras. Elektrisk utrustning, inklusive paneler och strömbrytare för en industriell tillämpning, kan skapas.

Termostater i både bostäder och kommersiella miljöer kan också tillverkas med användning av denna typ av press.

Förutom apparaten och elektrisk utrustning kan hydrauliska pressar användas för att tillverka bil- och flygplanskomponenter. Kopplingssystem, växlar och bränsleinsprutare, samt enkla mekanismer som vindrutetorkare, kan tillverkas för bilar.

Samma delar kan tillverkas för flygplan, men det är också möjligt att skapa och montera flygplanskroppar och vingar.

Hydrauliska pressar har också sina användningsområden för många föremål som finns i hushåll, såväl som i militären. Livsmedelsprodukter, som kött och ostar, kan pressas och packas.

Fler applikationer än man kan tro

Många former av smink och till och med piller kan också tillverkas. Inom den militära sektorn kan hydrauliska pressar hjälpa till med att packa ner ammunition och tillverka olika komponenter i maskiner och transportsätt.

Förutom storskalig tillverkning kan hydrauliska verkstadspressar också vara mycket fördelaktiga för små företag och projekt. Dessa maskiner kan användas för att stansa, räta ut, tillplatta och böja metaller.

Krossning av metaller som oljefilter och burkar samt separering av rostade delar kan också göras med denna typ av press.

I hemmets butiker och garage kan hydrauliska pressar hjälpa till med hantverk som svärds- eller knivtillverkning. De kan också underlätta processen att göra smycken för både personlig och professionell användning.

För projekt som dessa kan en mindre press användas. Dessa mer kompakta maskiner kostar inte bara mindre än industristorlekarna utan tar också upp betydligt mindre utrymme.

Ett annat praktiskt verktyg för metallbearbetning i små butiker och garage skulle vara en liten plasmaskärare.

Fördelar med att använda en hydraulisk verkstadspress

Mångsidigheten, flexibiliteten och användarvänligheten gör den hydrauliska pressen fördelaktig på många sätt. De är lätta att programmera för att utföra en mängd olika funktioner och uppfylla även de mest komplexa jobbkraven.

Denna typ av press kan applicera en stark och jämn kraft under hela tillverknings- eller manipulationsprocessen, oavsett slaglängden eller önskat tryck.

Trycket som appliceras förblir konsekvent för hela projektet, vilket eliminerar behovet av ständiga förändringar och justeringar.

Till skillnad från andra butikspressar tar den hydrauliska pressen en liten mängd golvyta, vilket möjliggör mer utrustning och rörelse. Deras förmåga att producera en stor mängd tryck och kraft är inte beroende av maskinens storlek.

Utformningen av verktyget är ganska enkel, vilket gör det lätt att använda för en mängd olika ändamål.

Service, inbyggt skydd och mer

Om serviceproblem ska uppstå är det tur att kostnaden för underhåll är relativt låg. På grund av de enkla komponenterna och strukturen är reparationer och byten ofta mycket billigare än andra typer av pressar.

Inbyggt skydd för att minska belastningen på maskinen kan bidra till att den hydrauliska pressen fungerar bättre och håller längre.

Även om någon inte är expert på att manövrera en hydraulpress är det enkelt att lära sig processen. Denna maskin är både mångsidig och kan utföra flera projekt.

När en operatör väl har bestämt hur mycket tryck som behövs för uppgiften (alternativen sträcker sig från 5 ton till 200 ton), måste man nästa bestämma hur stor metallbit som kommer att användas i processen.

När dessa beslut är fattade är det viktigt att överväga hur ofta pressen kommer att användas innan man gör ett slutgiltigt val i den bästa maskinen för processen.

Att välja rätt hydraulisk verkstadspress

Det finns ett antal hydrauliska pressar på marknaden för både professionellt och personligt bruk. Användare bör leta efter en press som är kapabel att utföra den typ av arbete och uppgifter som finns.

Man bör inledningsvis fundera på vilken typ av projekt han eller hon ska arbeta med med hydraulpressen. Tonnaget för varje press varierar, så att bestämma vilken typ av användning som kommer att hända kommer att hjälpa till att säkerställa att rätt maskin köps.

Butikspressar som ger justerbara inställningar och anpassningsbara hastigheter och tryck fungerar bäst för dem som slutför många olika typer av uppgifter.

Typer av hydrauliska verkstadspressar

De minsta hydraulpressarna är vanligtvis antingen 5 ton eller 6 ton. Även om dessa är de billigaste och minsta tillgängliga alternativen kan de bara utföra små uppgifter.

Oftast bestämmer sig folk för att köpa antingen en 12-tons eller 20-tons maskin till sitt hem eller sin hobbyaffär. På grund av de många valmöjligheterna som finns tillgängliga från fler tillverkare kan dessa hydrauliska pressar utföra ett bredare utbud av arbeten på många olika typer av metaller.

För professionella miljöer, särskilt industriella miljöer, kan privatpersoner och företag välja att välja en 50-tons eller 200-tons hydraulikpress.

Även om dessa maskiner kostar lite mer, är de gjorda av robustare material för att klara tuffare jobb. De kan utföra mycket större uppgifter som kräver en hög nivå av upprepning.

Verkstadspress underhåll

Det är absolut nödvändigt att åtgärda eventuella problem med ens verkstadspress så snart de uppstår. Det är också viktigt att utföra förebyggande underhåll för att bibehålla kvaliteten och förlänga pressens livslängd.

Precis som fallet är med alla maskiner eller verktyg som använder olja, är kontroll av oljenivå, temperatur och renhet några av de viktigaste uppgifterna.

Låga oljenivåer kan tillåta för mycket luft att komma in i cylindrarna. Om oljan är för varm kan det skada maskinen allvarligt. Tillbehör som vattenkylare kan hjälpa till att reglera temperaturen. Filtreringssystem kan hjälpa till att hålla oljan ren och att maskinen går smidigt.

Att regelbundet kontrollera efter oljeläckor är också otroligt viktigt. Även små läckor kan orsaka betydande problem om de inte snabbt åtgärdas. Genom att se till att alla kopplingar är täta och att slangen är i gott skick kan man undvika kostsamma reparationer.

Dessutom kan du kontrollera att alla muttrar och bultar sitter fast för att bibehålla korrekt funktion.

Det är också avgörande att se till att både den hydrauliska verkstadspressen och området runt den hålls rena. Damm, smuts och andra små partiklar kan komma in i systemet och täppa till olika komponenter i pressen. Att rengöra verktyget och arbetsytan kan minska antalet tilltäppningar, rostansamling och potentiella olyckor.

Om komponenter inte kontrolleras och byts ut regelbundet, kan driftstopp och fel i hydraulpressen orsaka onödig huvudvärk och utgifter.

Kontrollera bruksanvisningen eller med tillverkaren för att avgöra vilket dagligt och årligt underhåll som ska utföras. Att följa de angivna riktlinjerna kan bidra till att säkerställa maskinens livslängd.

Om en användare väntar tills en del inte längre fungerar kan större problem uppstå. De flesta tillverkare delar den förväntade livslängden för varje del. Att byta ut dessa delar enligt ett fastställt schema kan hjälpa till att undvika kontaminering och reparationer (källa).

Vad är en hydraulisk verkstadspress?

En hydraulisk verkstadspress är en anordning som används för att generera en stor kraft för att komprimera eller platta till ett föremål genom att applicera en mycket mindre kraft i jämförelse. Detta verktyg uppfanns av en man som heter Joseph Bramah.

Oftast används den hydrauliska verkstadspressen för att platta till, krossa, räta ut eller gjuta metallföremål. Pressen har en stor bädd eller platta som metallföremålet kan placeras på, samt en mindre och en större cylinder fylld med vätskor och kolvar som används för att skapa kraft.

Användningstyp

Vad ska du använda den hydrauliska verkstaadspressen till? Du måste veta detta innan du väljer vilken du ska köpa. Vissa tillåter anpassning så att du kan få rätt konfiguration för ditt jobb. Leta efter justerbara tonnageinställningar, ramhastigheter och driftstryck att använda i en mängd olika situationer.

Tryck på Urvalstyp

När du väljer en hydraulisk press måste du överväga de tre huvudsakliga pressvalstyperna för ditt jobb. En öppen press ger snabb åtkomst från tre sidor. Köper du en 4-kolonnpress får du mer tryckfördelning. Dessutom ger pressarna på raka sidan den styvhet du behöver för off-center belastning med progressiva dynapplikationer.

Varaktighet, längd och hastighet för tryckslaget

Varaktigheten, längden och hastigheten på pressslaget kommer att avgöra vilka hästkrafter som behövs. Se till att du jämför alla hästkrafter för att säkerställa att du får den kraftfullaste verkstadspressen du har råd med. Om den har justerbara tonnageinställningar får du också mer flexibilitet med dina olika applikationer.

Max systemtryck

Du måste också granska PSI där pressen utvecklar sitt fulla tonnage. För en industripress är detta nummer vanligtvis mellan 1 000 och 3 000 PSI. Uppenbarligen, som en mindre butik, behöver du inte en så hög effekt, så det är viktigt att veta vad du behöver innan du gör ett köp.

Ramkonstruktionsstyvhet

Om du behöver en billig verkstadspress måste du förmodligen kompromissa med ramkonstruktionen. För dem som inte behöver hålla sig till en strikt budget är det mest meningsfullt att utvärdera ramens styvhet, dimensionella kapacitet och bolstertjocklek. Detta säkerställer att ramen kommer att hålla upp till det tunga arbete du har planerat.

Hur man använder en hydraulisk butikspress

Låt oss prata nu om den hydrauliska pressen, hur den fungerar.

 1. Höj det främre skyddet och placera arbetet på en central plats innan du sänker skyddet.
 2. Sänk den övre bolsterpressytan. Detta gör du genom att vrida ledarskruvens handtag medurs.
 3. Dra och tryck på pumphandtaget för att bygga upp trycket.
 4. Vrid tryckavlastningshandtaget en gång moturs för att frigöra tryckbelastningen.
 5. Vrid ledarskruvens handtag moturs. Detta höjer pressytan. Sedan kan du öppna skyddet och ta bort ditt arbete.

Hur länge håller hydrauliska verkstadspressar vanligtvis?

Beroende på kvaliteten på pressen du köper kan du förvänta dig att få ut 15 år eller mer på maskinen. Det är därför du vill investera i en högkvalitativ pneumatisk hydraulisk verkstadspress.

Vad är skillnaden mellan mekanisk press och hydraulisk press?

Mekaniska pressar arbetar med högre hastigheter än den hydrauliska pressen. Detta möjliggör mer effektivitet och gör att du kan få ditt arbete gjort snabbare.

Är manuella maskiner svåra att arbeta med?

Dagens moderna manuella maskiner kräver viss ansträngning, men de är enklare än någonsin att använda.

Hur mycket tryck har en hydraulpress?

Varje maskin arbetar med olika tryck. Du kommer att vilja kontrollera specifikationerna för att se till att du får en med tillräckligt med kraft för att slutföra ditt jobb.

Vilka tillbehör behövs när man använder en hydraulisk verkstadspress?

Det beror på vilket jobb du planerar att göra. För de flesta fordonsjobb hjälper det att ha stans- och stansmonteringssatser, stansar, specialstansar, skjuvplåtar, hörnstansaggregat, skärverktygsaggregat och bockningssatser.

Säkerhetsproblem på grund av maskinfel

Farorna med daglig användning kan förvärras av maskiner som börjar gå sönder. Medan en bra press kommer att fungera i tusentals eller till och med tiotusentals cykler, kommer den så småningom att börja gå sönder på grund av slitage. Några vanliga saker att se upp med är listade nedan:

 • Oljeläckage
 • Överhettning
 • Förlust av tryck
 • Försummelse

Oljeläckage

Detta är ett mycket vanligt problem som kan bero på lösa beslag, felaktig oljeanvändning och -typ samt vätskeförorening. Dessa läckor uppstår vanligtvis runt hydraulledningar, slangkopplingar och ibland även runt kolven.

Dessa läckor när de inte repareras korrekt kan utsätta maskinen för ett katastrofalt fel. Förutom skador på utrustning kan arbetare skadas på grund av kemiska faror och felaktig utrustning.

Överhettning

Överhettning kan vara resultatet av felaktig användning av pressen samt användning av pressen med en högre volym eller arbetsbelastning än den är klassad för. Överhettning kan försämra oljan och orsaka tätningsskador, vilket kan leda till läckor.

Förlust av tryck

Förutom besvär och eventuellt till och med ineffektiv pressning kan en tryckförlust göra att kolven faller oväntat utan att aktiveras. Detta är en säkerhetsrisk.

Försummelse

Följ alltid korrekta underhållsprocedurer.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!