Bästa Verktygstavlan – 9 Bäst i Test [Lista & Tips]

En verktygstavla är ett praktiskt sätt att förvara dina verktyg och förvara dem på ett lättåtkomligt sätt.

Verktygstavlor passar speciellt för verkstäder, Samma som senast 1h?, med mera, där du vill ha dina verktyg välorganiserade och lättillgängliga.

Du måste kunna hitta och komma åt verktyg snabbt när du behöver dem. Om du hänger dem på väggen är de tydligt synliga och lätta att nå. Verktygstavlor låter dig även ofta anpssa förvaringen utifrån dina behov och verktyg.

Ett tips innan vi börjar är att hänga tyngre verktyg som hammare längst ner. Då orsakar de inte så mycket skada om de faller. Häng alltid farliga verktyg som knivar och hyvlar utom räckhåll för barn.

Verktygstavlor kommer i en rad olika designer och utföranden. Vissa används enbart med piggar för att anpassas helt medans andra använder inbyggda krokar.


Bästa Verktygstavlan

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära verktygstavlorna för alla behov och oavsett storleken på din verktygssamling. Oavsett om du behöver en stor verktygstavla eller en mindre design för färre verktyg finns det någonting för dig. Vi har inkluderar verktygstavlor för alla behov. I många fall kan du också krokar köpa krokar för din verktygstavla för att anpassa dess konfiguration.


Verktygstavla SC22 M Krokar

Detaljer

 • Panel tillverkad av galvaniserat stål
 • Kommer med en rad olika kropar och hållare för enkel anpassning av olika verktyg enligt dina behov

Bahco 1495TP06 verktygstavla

Detaljer

 • Tillgänglig i flera storlekar
 • Panel täckt av fyrkantiga hål för flexibel placering av krokar

Bahco 1495TP10W verktygstavla

Detaljer

 • Praktisk verktygstavla med fyra hjul och två låsbara hjul som förenklar förflyttning
 • Fyrkantiga hål i panelen för flexibel placering av krokar

Facom JET.A6M4 verktygstavla

Detaljer

 • Vertikal verktygstavla på 932×400 mm
 • Passar till JET+4 verktygsskåp
 • Utrustad med databladshållare

Stanley Track Wall System Kit verktygstavla

Detaljer

 • Innovative track wall system fingerer som en verktygstavla
 • Kommer med tillbehör i 20 delar
 • Utmärkt förvaringslösning i verkstad eller garage
 • Innehåller två väggskenor (121cm/st) som monteras på väggen
 • Möjlighet att bygga en lång skena eller organisera som du vill
 • Innehåller 2 st Korta Krokar , 2 st Redskapskrokar, 1 st Krok för utomhusutrustning
 • Krokar monteras enkelt med vrid och låsmekanism
 • Ideal för handverktyg och andra lätta verktyg
 • Varje skena stödjer upp till 143 kg

Facom JET.A6M5 verktygstavla

Detaljer

 • Vertikal verktygstavla på 1123×400 mm
 • Passar till JET+5 verktygsskåp
 • Utrustad med databladshållare

Verktygstavla Utility Pla Lite

 • Startpaket av verktygstabla för hemmafixaren
 • Liten och kompakt för de mest vanliga redskap och verktygen


Verktygstavla Utility Pla Stor

Detaljer

 • Startpaket för förvaring av verktyg och redskap
 • Passar hemmafixare och snickare


Verktygstavla Utility 598X382

Detaljer

 • Praktisk verktygstavla med mycket hål och plats för många verktyg och redskap


Vad är en verktygstavla?

När du kliver in i en välfungerande verkstad eller ett välorganiserat garage, är det troligt att du kommer stöta på en verktygstavla. Verktygstavlor är en oumbärlig komponent för att hålla verktyg på ett ordnat och lättillgängligt sätt. Låt oss dyka djupare in i vad en verktygstavla är och hur den kan underlätta ditt arbete.

En verktygstavla är en platta eller panel, vanligtvis tillverkad av trä, metall eller plast, som är utformad för att hålla och organisera verktyg. Den fungerar som en central navpunkt där du kan hänga, fästa eller placera dina verktyg på ett snyggt sätt. Genom att ha verktygen synliga och inom räckhåll hjälper verktygstavlan till att minska röran och sparar tid genom att du slipper leta efter det rätta verktyget.

Material och konstruktion

Verktygstavlor kan tillverkas av olika material, vilket ger olika fördelar beroende på dina behov och preferenser. Träverktygstavlor är populära på grund av sin naturliga skönhet och hållbarhet. De kan vara tillverkade av massivt trä eller fanér och kan tåla vikten av olika verktyg. Metalltavlor, vanligtvis tillverkade av stål, är kända för sin robusthet och hållbarhet. De kan vara mer tåliga mot slag och repor. Plasttavlor är ett lättare och mer kostnadseffektivt alternativ, perfekt för mindre verktyg och hobbyskapare.

Typer av verktygstavlor

Verktygstavlor finns i olika typer för att passa olika behov och utrymmen. Du kan välja mellan fristående verktygstavlor, som står på golvet och kan flyttas efter behov, eller väggmonterade verktygstavlor som kan spara värdefullt utrymme genom att fästas på väggen. Väggmonterade verktygstavlor är vanligtvis mer robusta och kan bära tyngre verktyg, medan fristående verktygstavlor ger flexibilitet och rörlighet.

Verktygstavlor är ett praktiskt sätt att organisera och lagra allt från verktyg till hantverksmaterial. De erbjuder enkel åtkomst till viktiga, framförallt verktyg, men kan användas inom en rad andra områden också. Det är ett utmärkt sätt att organisera de föremål och verktyg du använder mest.

Medan du kanske först tänker på en pressad hårdplatta med hål borrade i den, har dessa grundläggande förvaringsredskaputvecklats till många olika varianter. I synnerhet metallplattor är populära för sin högre viktkapacitet och motståndskraft mot flisning, sprickbildning eller vridning.

Verktygstavlor i plast kan också vara ett bra alternativ eftersom de är lätta och lätta att installera. Hur robust och kraftfull din verktygstavla behöver vara beror helt på hur du ska använda den och vilka typer av verktyg du ska hänga och förvara på den. Om du ska hänga tyngre och större verktyg behöver du en kraftfull och robust, lämpligast i metall. Ska du bara hänga mindre skruvmejslar och liknande klarar du dig med en lättare verktygstavla.

Fördelar med en verktygstavla

När det kommer till att organisera dina verktyg är verktygstavlor en ovärderlig tillgång. De erbjuder en mängd fördelar som kan förbättra din arbetsmiljö och effektivitet. Låt oss utforska några av de viktigaste fördelarna med att använda verktygstavlor.

Den stora fördelen av att använda en verktygstavla är mångsidigheten att kunna lägga till egna krokar och fästen på brädet som passar de verktyg och inställningar du behöver för att hjälpa dig med det arbetsflöde du önskar. Det är viktigt att välja en verktygstavla som passar in i det utrymme du behöver och har den funktionalitet du behöver.

Det är viktigt att ha ett verktygsorganisationssystem som fungerar bäst för ditt arbetsflöde. Att välja rätt verktygstavla för din butik eller verkstad borde ge dig flexibilitet och skapa flexibilitet när du utför jobb.

Välj en verktygstavla som har monteringsalternativ som rymmer verktygen du vill förvara och fungerar bra med det område där du vill hänga brädet. Vår lista tittar på tre fantastiska brädor som ger dig en mängd olika utseende och monteringsalternativ.

Organisering och ordning på verktyg

En verktygstavla ger dig möjlighet att skapa en strukturerad och organiserad arbetsyta. Genom att hänga upp dina verktyg på verktygstavlan kan du undvika att de blir utspridda över bänkar eller gömda i lådor. Du kan tilldela specifika platser för varje verktyg, vilket gör det enklare att hitta och återlägga dem efter användning. Med en tydlig överblick över dina verktyg kan du effektivisera ditt arbetsflöde och undvika onödig tidsförlust.

Säkerhet och minskad risk för olyckor

En av de viktigaste aspekterna med verktygstavlor är att de främjar en säkrare arbetsmiljö. Genom att hålla verktygen ordentligt placerade på verktygstavlan minskar du risken för att snubbla över dem eller skära dig på vassa verktygsblad som ligger löst. Dessutom minskar du risken för att verktyg försvinner eller blir skadade. Genom att vara medveten om var verktygen befinner sig och ha dem på en fast plats, kan du undvika olyckor och skador.

Tidsbesparing och effektivitet

Med en välorganiserad verktygstavla minskar du söktiden för verktyg betydligt. Du behöver inte längre rota igenom lådor eller gräva i verktygsväskor för att hitta rätt verktyg. Istället kan du enkelt skanna över verktygstavlan och snabbt plocka ut det verktyg du behöver. Denna tidsbesparing ökar din produktivitet och låter dig fokusera mer på själva arbetet.

Genom att dra nytta av fördelarna med verktygstavlor kan du skapa en bättre arbetsmiljö och förbättra ditt arbetsflöde. Nu när du förstår fördelarna med att använda verktygstavlor är det dags att utforska vad du bör överväga när du köper den bästa verktygstavlan för dina specifika behov. Fortsätt läsa för att upptäcka viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt köp.

Vad du bör tänka på när du köper en verktygstavla

Att välja rätt verktygstavla kan vara avgörande för att uppnå en välorganiserad och effektiv arbetsmiljö. Här är några viktiga faktorer att överväga innan du gör ditt köp för att säkerställa att du får den bästa verktygstavlan för dina specifika behov.

Bedömning av dina behov och utrymme

Innan du köper en verktygstavla är det viktigt att bedöma dina egna behov och det tillgängliga utrymmet där du planerar att placera den. Fundera över vilka verktyg du vanligtvis använder och hur många verktyg du behöver förvara. Ta även hänsyn till storleken på ditt arbetsområde och se till att verktygstavlan passar in i utrymmet utan att vara för överväldigande eller för trång.

Materialkvalitet och hållbarhet

Kvaliteten på materialen som används för verktygstavlan påverkar dess hållbarhet och långsiktiga funktion. Kontrollera om verktygstavlan är tillverkad av starkt och slitstarkt material som kommer att klara av tyngden och användningen av dina verktyg. Om du arbetar med tunga verktyg kan en verktygstavla av metall vara ett mer hållbart val, medan en träverktygstavla kan ge en mer rustik och naturlig estetik.

Storlek och kapacitet

Storleken på verktygstavlan spelar en viktig roll när du väljer den bästa för dina behov. Tänk på mängden verktyg du behöver förvara och se till att verktygstavlan har tillräckligt med plats för dem. Fundera även över framtida behov och eventuella utrymmesbegränsningar. En verktygstavla med justerbara hyllor, krokar eller andra organisatoriska tillbehör kan vara fördelaktigt för att anpassa kapaciteten efter dina behov.

D. Flexibilitet och möjlighet till anpassning En bra verktygstavla bör erbjuda flexibilitet och möjlighet till anpassning för att passa dina specifika verktyg och arbetsrutiner. Titta efter en verktygstavla som har olika typer av fästningsalternativ, som krokar, hyllor eller hål, så att du kan anpassa placeringen av dina verktyg efter dina preferenser. En verktygstavla med justerbara hyllor eller flyttbara tillbehör ger dig också flexibilitet att anpassa layouten när dina behov förändras över tiden.

Tillbehör och kompletterande funktioner

Ytterligare tillbehör och funktioner kan göra verktygstavlan ännu mer användbar och praktisk. Tänk på vilka extra funktioner som kan vara värdefulla för ditt arbete. Det kan vara extra hyllor för förvaring av mindre tillbehör, integrerade verktygshållare eller till och med inbyggda eluttag för att ansluta dina verktyg direkt till verktygstavlan. Överväg vilka tillbehör som skulle förbättra din arbetsmiljö och sök efter en verktygstavla som erbjuder dessa funktioner.

Genom att ta hänsyn till dessa viktiga faktorer kan du göra en välgrundad köpbeslut och hitta den bästa verktygstavlan som passar dina behov. Se till att jämföra olika modeller och varumärken för att hitta den som ger den optimala kombinationen av kvalitet, funktionalitet och pris.

Installation och underhåll av verktygstavlan

Att korrekt installera och underhålla din verktygstavla är avgörande för att få ut det mesta av dess fördelar. Här är några viktiga steg och tips att följa för en framgångsrik installation och underhåll av din verktygstavla.

Steg-för-steg guide för installation

 1. Förbered verktygsområdet: Innan du installerar verktygstavlan, se till att arbetsområdet är klart och rent från hinder. Ta bort eventuella gamla hyllor eller verktygsförvaring för att göra plats åt den nya verktygstavlan.
 2. Markera och mät: Bestäm var du vill placera verktygstavlan och använd en nivå och mätverktyg för att säkerställa att den är rak och jämn. Markera fästpunkterna på väggen eller golvet.
 3. Montera verktygstavlan: Följ tillverkarens anvisningar för att fästa verktygstavlan på väggen eller placera den på rätt ställe. Se till att använda lämpliga fästmetoder och verktyg för att säkra verktygstavlan på plats.

Underhållstips för verktygstavlan

 1. Regelbunden rengöring: Håll din verktygstavla ren genom att regelbundet torka av den med en fuktig trasa för att ta bort damm och smuts. Undvik att använda starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada ytan.
 2. Inspektion och åtgärder: Utför regelbundna inspektioner av verktygstavlan för att kontrollera eventuella skador, lösningar eller slitage. Vid behov åtgärda eller byt ut skadade delar för att upprätthålla säkerhet och funktionalitet.
 3. Anpassning efter behov: Fundera på om dina behov förändras över tid och justera verktygstavlan efter behov. Lägg till eller ta bort krokar, hyllor eller andra tillbehör för att optimera verktygstavlan baserat på dina verktyg och arbetsflöde.

Genom att följa dessa installations- och underhållstips kan du se till att din verktygstavla är korrekt installerad och fungerar optimalt över tid. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens specifika instruktioner för installation och underhåll för den verktygstavla du har valt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!