BAU Arkitektur Leder Stadsutvecklingen med Nytt Hotellprojekt vid Arlanda

Ett nytt hotell är på ritbordet i Arlanda, tack vare det engagerade arbete som utförts av arkitektbyrån BAU (Byrån för Arkitektur & Urbanism). Deras senaste projekt, kallat Skywalker, är en del av den pågående stadsutvecklingen vid flygplatsen​.

Skywalker kommer att innefatta ett hotell med 540 dubbelrum och två våningar av konferens- och mötesfaciliteter. Den planerade designen inkluderar en frodig, grön innergård och placeras i ett framväxande kvarter i flygplatsstaden, med Comfort Hotell Arlanda och Office One som närmaste grannar. Mitt i denna nya utveckling ligger Arlanda Torg, en central mötesplats för flygplatsstaden som också har designats av BAU​.

“Vi är glada att se hur vår fleråriga planering av den terminalnära flygplatsstaden börjar ta form, med nya publika platser och byggnadsverk som växer fram till en högkvalitativ, mänsklig och attraktiv urban miljö”, säger Peter Walker, ansvarig arkitekt för projektet. “Vi ser fram emot att tillsammans med Swedavia forma ett av Stockholms bästa nya hotell”​​.

BAU är känt för att utmana det konventionella och omfamna det kontrastrika där estetik och teknik sammanflätas till något vackert utöver det uppenbara. Företaget, som har varit i drift sedan 1991, är ledande inom miljöarbete och BIM-projektering. Dess team, bestående av arkitekter, byggnadsingenjörer, miljöingenjörer och visualiserare, är engagerade i att leverera mänsklig, inkluderande och professionell arkitektur​.

BAU:s engagemang i Skywalker-projektet återspeglar deras tro på att god arkitektur har stor potential att förbättra livskvaliteten. Med detta som drivkraft strävar BAU efter att skapa ett hållbart samhälle där arkitektoniska, sociala, kulturella och kommersiella värden harmoniserar med naturens resurser. Deras arbete sträcker sig över ett brett spektrum av projekt, från de enklaste till de mest komplexa, och de är alltid redo att möta nya utmaningar​​.

Det finns för närvarande inga detaljer om den beräknade slutförandetiden för Skywalker-projektet. Men med BAU:s banbrytande och inkluderande arkitekturfilosofi är det klart att Stockholms flygplatsstad har en ljus framtid att se fram emot.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!