Behöver vita köksskåp Frekvent och dyrt underhåll?

Om du vill behålla det orörda utseendet på ditt vita kök kan du. Men först måste du bestämma dig för om det är rätt val för dig. Vita kök ser vackra och tidlösa ut. De är alltid på modet. Vit passar perfekt till både modern och konventionell design. Samtidigt ser vitt bara bra ut om det är gnistrande rent. Annars framhäver vita kök ofta fläckar, fläckar och smuts. Sådana föroreningar är ganska synliga på vitt. Därför är det nödvändigt att rengöra skåpen regelbundet.

Fördelar med att ha vita köksskåp

Även om det är svårt att underhålla, har vita skåp många fördelar. Låt oss ta en titt på några av dem.

Vit ger ett rent, enkelt och elegant utseende till ditt kök.

Vita skåp har hög reflex yta. Detta studsar ljus åt alla håll för att ge en illusion av ett större utrymme.

Ett vitt köksskåp är bäst för kök som inte får naturligt ljus. Färgen gör att de trista köken ser större och ljusare ut.

Saker att tänka på för vit köksinredning

Om du vill inreda ditt kök med vita skåp bör några försiktighetsåtgärder vidtas. Låt oss ta en titt på dem:

Det vita köket ger ett kliniskt kallt utseende samtidigt som det kombineras med vita golv och väggar. Så, koppla ihop skåpen med varma eller kontrasterande färgade väggar och golv.

Rengör skåpet dagligen för att undvika fläckar blir hårda och svåra att ta bort.

Smuts, repor, damm, och utslitna hörn är ganska vanliga med vita skåp. Ta därför hand om dem dagligen, så att de inte blir för synliga.

Undvik överexponering för solljus. Annars blir den vita färgen gulaktig med tiden.

Saker att tänka på när du installerar vita skåp

Det är en några saker som bör tas om hand när du installerar vita shaker-skåp. Några av dem är följande:

Använd inte en blank finish för din vita matlagningsplats. Fläckar och fingeravtryck kommer att vara framträdande. Det skulle vara bättre att välja en matt finish för ett hektiskt vitt kök.

Bättre att undvika infällda eller upphöjda paneldörrar i skåpet. Dörrarna fungerar som dammmagneter. De fångar lätt upp smuts och smuts.

Kompromissa inte med kvaliteten av rattarna och handtagen på skåpen. Välj aldrig handtagslösa skåp. De är mer mottagliga för att få fingeravtryck.

Det rekommenderas starkt att installera en kraftfull skorsten. De är tillräckligt bra för att dra ut rökpartiklar och fett från ditt kök. Detta förhindrar också ansamling av smuts. Håll kokgrytorna täckta under tillagningen. Det kommer också att minska smutsskapandet.

Öppna hyllor är inte bra alternativ för vita skåp. De är benägna att vara dammiga. Dessutom är de svåra att rengöra.

Välj alltid råvaror av högsta kvalitet och yttre finish. De behöver inget intensivt underhåll. Dessutom är de inte benägna att slitas sönder.

Underhåll av vita skåp

Det finns olika sätt att hålla vita skåp ren och fläckfri. Och några av dem är följande:

 

Torka omedelbart bort spill och stänk. Annars kan de orsaka permanent missfärgning. Detta gäller även vintage köksskåp.

Torka av hela skåpen åtminstone en gång var sjunde dag. Använd en kombination av varmt vatten och diskmedel. Ta en mjuk trasa som applikator, speciellt för handtagen.

Frågor att ställa dig själv innan du installerar vita köksskåp 

Vit är kärlek. Vitt är vackert. Vit är idealiskt för köksskåp. Färgen är estetiskt tilltalande. Det erbjuder gott om rena linjer. Det säkerställer en luftig ljus atmosfär. Vitt är trendigt men ändå evigt. Men är du redo att ta hand om dina vita skåp? Tja, det är enkelt att installera sådana skåp. Men att upprätthålla detsamma är det inte. Så, innan du fattar något beslut, ta en titt på frågorna nedan. Om du är nöjd med ditt svar är det bara du som ska gå på det.

Hur mycket kommer du att spendera på ditt kök?

Allt beror på din budget. Men kom ihåg att om det är vita skåp så ska du inte kompromissa med kvaliteten. Skåp av låg till medelhög kvalitet kommer inte att vara lika hållbara som ett träskåp av högsta kvalitet. Dessutom är det utan tvekan dyrt att lägga till en högblank finish. Men detta gör det enkelt för dig att torka av och rengöra ytan. Så innan du fattar något beslut, ta dig tid. Tänk på dolda kostnader. Och sedan bara fatta ditt investeringsbeslut.

Det är dock inte varje kök som upplever samma långa tillagningstid. Piska du ofta ihop stora måltider till familjen? Älskar du att vara värd för söndagslunch varje månad? Eller älskar du att beställa avhämtning? Hur ofta kommer du att göra ditt kök smutsigt? Tja, det här betyder hur mycket tid du kommer att använda tillagningsutrymmet. Fler aktiviteter indikerar fler chanser för fläckar, spill, stänk. Kan du ta på dig det nödvändiga underhållet?

Får köket tillräckligt med solljus?

Om ditt kök utsätts för direkt solljus blir vita skåp gulaktiga med tiden. Så skydda dem ordentligt. Du kan använda gardiner för att undvika denna oönskade situation. Men om du inte är säker på vad du ska göra, ta hjälp av en professionell. Vita skåp är kärlek. De flesta husägare kommer sannolikt att installera dem i sitt kök. Att behålla vitheten är lite knepigt men inte svårt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!