Bekämpning och behandlingar av husdjursloppor – Användbara tips och rekommendationer | Byggtipsen.se

Klåda och kliar din hund eller katt? Har du märkt fläckar av hud och rosa märken på hundens eller kattens hud? Kliar hunden eller katten ofta öronen? Tja, det verkar som om din lilla lurviga vän har problem med loppor.

Loppbett kan orsaka smärta, irritation och svullnad som kan orsaka stort obehag hos ditt husdjur. Vissa husdjur utvecklar faktiskt en allergisk reaktion på loppbett, vilket ofta leder till bakteriella hudinfektioner eller håravfall. Ännu värre, loppor är sjukdomsbärare och kan sprida sjukdomar som bakterier, virus, protozoer och värdbandmask.

Låt inte ditt husdjur leva i vånda i loppornas nåd. I den här artikeln diskuterar vi flera loppbehandlingsalternativ som du kan använda för att hålla dessa parasiter på avstånd och tips om hur du förhindrar att loppor torterar dina husdjur.

Bästa behandlingar för husdjursloppor

1. Använd en aktuell loppbehandling

Även känd populärt som spot-on loppbehandling, topisk behandling är en slags loppbehandling som appliceras direkt på husdjurets hud, där den är mycket giftig för vuxna loppor. En av fördelarna med att använda den här typen av behandling är att den innehåller insektstillväxtregulatorer (IGR), som fungerar genom att förhindra att loppägg kläcks och att larverna blir vuxna loppor.

Behandlingen är mycket effektiv och dess effekter är långvariga jämfört med andra behandlingar. Du kan köpa en aktuell loppbehandling i din lokala stormarknad eller butik.

2. Läkemedel för orala loppor

Orala loppbehandlingar är mycket effektiva för att döda vuxna loppor. Din veterinär kan rekommendera en lämplig behandling för ditt husdjur. Men eftersom denna typ av behandling endast är utformad för att döda vuxna loppor, innehåller den inte en insektstillväxtregulator för att döda ägg och larver. Din veterinär kan därför rekommendera att du använder den i kombination med en behandling som innehåller en IGR såsom en aktuell loppbehandling. Alternativt kan du fortsätta att upprepa doseringen tills inga nya loppor kläcks.

3. Lopphalsband

  Lopphalsband är en speciell typ av halsband som innehåller en loppdödande ingrediens för att hålla loppor i schack. Du kan antingen köpa en loppdödande ingrediens och applicera den på din hunds halsband eller göra din egen ingrediens med lavendelolja eller tea tree-olja blandad i vatten.

  4. Använd ett loppschampo

  Att bada din hund eller katt med ett loppschampo kan döda vuxna loppor och ge omedelbar lindring från irritation eftersom de flesta innehåller lugnande och helande ingredienser. Det enda problemet med vissa loppschampon är att de inte lämnar tillräckligt med rester för att döda ägg och larver. Se till att hitta en som faktiskt helt kan eliminera vuxna loppor plus deras ägg och larver.

  5. Använd naturlig loppbehandling

  Medan kemiska loppbehandlingar är mycket effektiva för att ta bort loppor hos husdjur, innehåller vissa hårda ingredienser som kan irritera och ta bort de naturliga oljorna från ditt husdjurs päls. Naturliga loppbehandlingar är ett utmärkt alternativ om du inte vill använda kemiska behandlingar.

  Några av de vanligaste huskurerna för att behandla loppor hos hundar och katter inkluderar:

  • Äppelcidervinäger
  • Rosmarinloppdopp
  • Lavendelolja
  • Tea tree oil
  • Bryggarens jäst
  • Citronspraymedel för ditt husdjur

  Andra bra behandlingar för husdjursloppor inkluderar loppkammar, dips, bomber, puder och loppsprayer. Var noga med att konsultera din veterinär innan du använder dessa behandlingar. Se till att du också lär dig mer om din hund på https://pawbility.com.

  Förebyggande och kontroll av husdjursloppor- Hur man förhindrar loppor

   När det gäller husdjursloppor är det definitivt bättre att förebygga än att bota. För att hålla dina lurviga vänner fria från loppor finns här olika sätt att hålla dem borta.

    Genom att rengöra och behandla hundens kennel: Det räcker inte att ge din hund loppor. Du måste se till att hunden inte får ytterligare ett angrepp av att sova i en kennel som är full av loppor. Detta innebär rengöring och behandling av kenneln samt sängkläderna. Viktigast av allt, gör detta samma dag som du ger hunden en loppbehandling

   • Dammsug och ånga över hela huset och garaget för att ta bort vuxna loppor, ägg, larver och puppor. Detta inkluderar all ruggning, klädsel och sängkläder. När du är klar med rengöringen, se till att kassera vakuumpåsen för att förhindra att lopporna kläcks
   • Spray huset med en loppspray efter dammsugning och rikta främst in svåråtkomliga områden som under soffan eftersom loppor älskar att vistas i dessa områden
   • Använd alltid ett eterisk oljebaserat husdjursschampo när du badar dina husdjur
   • Behandla gården eftersom den råkar vara en stor källa till loppor
   • Applicera nyttiga nematoder på gården eftersom de tenderar att livnära sig på loppor
   • Håll ditt hem rent och snyggt hela tiden

    Avsluta det

    Loppor kan orsaka stort obehag och smärta hos ditt husdjur, varför det är viktigt att du agerar snabbt och blir av med dem. Att eliminera loppor kommer också att göra ditt hem till en fristad och sjukdomsfri.

  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
  Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!