Billig el för dig!

Mycket handlar om el just nu. Alla letar efter billig el och elavtal med riktigt låga elpriser. Det finns elbolag som inte styrs av varken energiproduktion eller av statliga eller kommunala bolag.

Elbolag som inte producerar energin de säljer och kan därför hela tiden vara en prispressande aktör på svenska elmarknaden. De har även målet att göra din elräkning lite roligare och mer lätt att förstå. Vi berättar mer om billig el för dig.

Du bestämmer mixen

Det är inte bara billigare el som alla letar efter utan nyfikenheten är stor även var elen kommer ifrån. De senaste årens miljödebatt har naturligtvis även satt sig på valet av el. Elbolag som cheapenergy.se erbjuder lägre elpris men även elursprungsmix som antingen baseras på 100% naturlig energi eller den nordiska residualmixen som består av 5,31% förnybart producerad el, 48,17% kärnkraftsproducerad el och 46,5% fossilt producerad el.

Miljöpåverkan för den nordiska residualmixen är 338,53 g/CO2 per kWh. Lägre elpris är något som de flesta vill ha men även valmöjligheten att tänka på vart elen kommer ifrån och göra en mix av sitt elavtal utifrån det. Elen kommer oftast från fyra källor. Kärnkraft är energi som utvinns ur atomkärnor. Den vanligaste tekniken är kärnkraftverk som utgör cirka 40% av elproduktionen i Sverige. Vattenkraft är energi som uppstår då vatten är i rörelse.

Den vanligaste tekniken är vattenkraftverk som utgör cirka 40% av elproduktionen i Sverige. Solkraft är energi som utvinns direkt från solens strålning. Den vanligaste tekniken är solceller som utgör mindre än 1% av elproduktionen i Sverige. Vindkraft är energi som uppstår då varierande solinstrålning och uppvärmning från solen medför tryckskillnader i atmosfären. Detta i sin tur gör att stora luftmassor börjar röra sig och skapar vindar. Den vanligaste tekniken är vindkraftverk som utgör lite mer än 10% av elproduktionen i Sverige. Lycka till med ditt val av billigare el. 

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!