Bra designidéer för små kök – Tips

Små lägenheter och hus har mycket charm, men de har inte alltid tillräckligt med matplats. Vi drömmer alla om ett voluminöst, luftigt, högt i tak och öppet kök eftersom köket kanske är den mest använda ytan i ditt hem.

Men de flesta av oss har att göra med små, konstigt formade kök. Ditt kök må vara lite i storlek, men det behöver inte vara litet i elegansen.

Lyckligtvis finns det miljontals små köksinredningsidéer som ökar förvaringen och effektiviteten. Läs vidare för att få ditt lilla kök i toppform, oavsett om du bygger om och börjar om från början eller bara vill fräscha upp ditt nuvarande område.

 

1. Dekorera öppna hyllor

I ett litet kök skapar du en mer öppen känsla av att ta bort överskåp och ersätta dem med öppna hyllor. Målet är att hålla hyllorna från att bli belamrade med för många föremål. Lägg till dekorationer som miniatyrvaser, skärbrädor i trä, inramade målningar eller krukväxter till några snygga porslin eller dryckesartiklar. Det kommer att lägga till skönhet till ditt lilla kök.

2. Lägg till en områdesmatta

Mattor kan ge ett stänk av färg och design till ett kök utan att ta upp någon bänk eller väggyta. En matta med stor yta kan användas för att fylla ledigt golvutrymme i kökets centrum, eller en löpare kan användas för att fodra kökets huvudgång. I ett kompakt kök med vita skåp och utrustning i rostfritt stål gör denna livfulla röda och blå matta ett starkt uttalande. Ditt kök kommer till liv och det kommer att ge ditt hem en bra atmosfär.

3. Använd mönster

Ett grundläggande vitt område är ett bra ställe att prova nya små köksinredningsidéer. Anta att det finns en backsplash i rummet så att det enkelt kan täckas med blåmönstrad tapet, som hjälper till att bryta upp havet av vitt. Under fötterna erbjuder en antik matta i färg. Båda dessa små köksidéer är billiga och lätta att byta ut om din smak förändras. Så att leka med mönster kommer definitivt att vara en bra idé för att dekorera ditt lilla kök.

4. Lägg till snygg ljusfixare

Små kökstillbehör, som mönstrade trumskärmar eller distinkta hängen, kan läggas till ovanför skåpen och bänkskivorna. Ditt lilla kök kommer att se unikt och elegant ut om du väljer intressanta armaturer.

5. Få ut det mesta av extra utrymme:

Fyll tomma delar av väggen eller bänkskivan med små designidéer. Placera vanliga föremål för bänkskivor i fina korgar och brickor för att hålla bänken från att verka trång. Genom att göra detta kommer ditt kök inte bara att se rymligt utan även graciöst ut.

6. Lägg i ett tallrikställ

Ett tallriksställ, som ofta förekommer i traditionella kök, är idealiskt för att bryta upp en rad med skåp och visa upp vackra porslin. Du kan helt enkelt fylla hyllan med tallrikar i en annan färg för en färgglad accent eller hålla den konsekvent med rätter som matchar ditt skåp. Som en extra fördel gör detta kompakta köksinredningstips också att ställa undan disken snabbare och enklare.

7. Välj färgglada stolar

Stolar till din köks-Ö i en djärv nyans kommer att sätta färg på ditt lilla kök. Köp färgglada pallar eller dekorera gamla möbler med ny färg. Dessa stolar ger attraktiva köks-öar och sätter tonen för resten av färgpaletten i det kompakta köket.

8. Bättre koll på små saker

För att sätta upp inköpslistor, hänga nycklar eller ordna post och dokument, använd det tomma området intill kylskåpet. Överväg att placera displayen bakom en stängd dörr för att minska röran i ett litet kök. En liten hylla som rymmer en mängd olika förnödenheter bör byggas in i väggen och gömmas bakom en hög skåpsdörr.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!