Bring satsar stort i Sverige: Ny jätteterminal planeras i Jönköping

Bring, det framstående leveransföretaget, intensifierar sina ansträngningar i Sverige genom att bygga en ny terminal i Jönköping. Denna terminal kommer att vara mer än dubbelt så stor som den nuvarande, vilket gör den till koncernens näst största terminal i Norden. Bygget planeras att vara klart i början av 2025​.

Hanna Jonasson, director of operations på Bring Sverige, förklarar att terminalen i Jönköping är navet i företagets svenska verksamhet. Med den ständiga tillväxten och expansionen i åtanke, blir det avgörande att öka kapaciteten i Jönköping med en ny terminal. Den nya terminalen kommer att bli företagets största och mest moderna i Sverige.

Den nya anläggningen kommer att ligga i Södra Stigamo, ett strategiskt beläget område vid motorvägen. Efter inflyttning kommer Bring att ha kapacitet att hantera tre gånger så många paket som man kan på den nuvarande terminalen i Jönköping​.

Bring har upplevt en betydande ökning av sina paketvolymer – med hela 250 procent under de senaste fyra åren. Företaget är övertygat om att denna tillväxt kommer att fortsätta, särskilt drivet av näthandeln. Som en del av företagets expansion, görs också satsningar på smart teknik och en högre andel leveranser med elfordon​.

“Vi rustar för att ta i bruk långt många fler elbilar än vad vi har idag. Vi har en tydlig ambition som säger att om två år ska alla våra leveranser i Sverige vara fossilfria – så på den nya terminalen blir det fler laddpunkter än på någon annan terminal vi har i Sverige”, säger Hanna Jonasson​1​. Idag levererar Bring med fossilfria drivmedel till drygt sex miljoner svenskar​.

Brings nya terminal i Jönköping kommer att omfatta nästan 32 000 kvadratmeter – dubbelt så stort som nuvarande terminal. På taket kommer det att monteras 500 kW solceller, och inuti terminalen kommer en paketsorteringsmaskin att installeras som kan hantera tre gånger så höga paketvolymer som idag. Inflyttning planeras första halvåret 2025, och tomten kommer att ha utrymme för framtida utbyggnad av terminalen​.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!