Brinova Fastigheter Avyttrar Fyra Nyckelfastigheter i Ängelholm i Linje Med Nya Strategin

Brinova Fastigheter AB (publ) (“Företaget”) har offentliggjort sin intention att sälja fyra viktiga fastigheter i Ängelholm, en flytt som markerar företagets strategiska omriktning bort från orten. Fastigheterna Karlslund 1, Körsbärsträdet 5&6, och Örnen 28 är inkluderade i denna transaktion.

Dessa fastigheter omfattar cirka 1 200 kvadratmeter bostadsutrymme, 5 400 kvadratmeter samhällsfastighetsutrymme, samt ytterligare 6 700 kvadratmeter med övrigt utrymme. Denna försäljning, utförd i form av bolag, är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 180 miljoner kronor, vilket överensstämmer med fastigheternas bokförda värde.

En preliminär överenskommelse har nåtts med köparen Backahill AB, som har nära relationer till Företaget. På grund av denna koppling, behöver försäljningen få godkännande vid en extra bolagsstämma. En kallelse till denna stämma planeras att skickas ut inom kort, med datumet fastställt till den 23 augusti 2023.

Vd:n för Brinova Fastigheter, Per Johansson, uttalade sig om försäljningen:

“Vår bedömning är att vi inte kan uppnå optimal volym och strategisk tillväxt i Ängelholm, vilket är anledningen till att vi väljer att avsluta våra verksamheter på den här marknaden.”

Förväntat datum för slutförandet av försäljningen är satt till den 1 september 2023. Denna försäljning markerar en ny riktning för Brinova, som nu söker nya möjligheter och marknader för tillväxt.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!