Så Gräsfrön på en Gles Gräsmatta – Lösa Gles Gräsmatta

Att ha en grönskande gräsmatta kommer verkligen att få vilken trädgård eller trädgård som helst att se vackrare och renare ut.

Men det kan vara nedslående när du har lagt ner timmar av arbete i hopp om en attraktiv grön gräsmatta men till slut ser en sorglig sandlott för den ansträngning du har gjort.

Detta kan också få dig att ifrågasätta din förmåga när det gäller att odla gräs på din trädgård eller trädgård, och du kanske frågar vad du har gjort för fel.

Gräs kan växa tunt på grund av flera orsaker, men vanligtvis beror det på att de planteras på jordar med mindre än det idealiska pH som behövs, gödslingen är otillräcklig eller att grässorten du har valt inte matchar klimatet i ditt område.

För att kunna åtgärda din glesa trädgård måste du först identifiera de faktorer som kan ha orsakat det. Efter det kan du börja omså din trädgård och gödsla den för att övervinna eventuella brister. Denna process är vad du kallar överseende.

Användningen av sädesspridare för att så en gles gräsmatta

När det gäller att så en gles gräsmatta finns det två alternativ att välja mellan på vilket verktyg som ska användas. Du kan antingen välja en droppspridare eller en broadcastspridare. Enligt vår mening är det bättre att använda en spridare, speciellt när du har en stor gräsmatta och om du vill täcka mer mark på kortare tid.

Sädesspridare kan sprida eller sända frön på ett effektivt sätt över ett stort område. Den sida av området som ska täckas av det beror också på hålets storlek och din hastighet. När fröna kommer längre bort från spridaren tunnas spridningen ut. Det betyder att du måste passera fram och tillbaka över din gräsmatta för att överlappa och jämna ut fröna helt på din trädgård.

För att få bästa resultat kan du ställa in hålet på din spridare så att fröna kommer igenom i rätt hastighet. Inställningarna på din sädesspridare kan antingen vara siffror eller bokstäver. Kom bara ihåg att ju högre inställningen är, desto större blir hålet. Du måste också ha en jämn hastighet för enhetlig täckning.

Hur man sår en gles gräsmatta

Att så en gles gräsmatta handlar inte bara om att använda en spridare. Det beror på att det finns flera steg du måste ta för att kunna bli framgångsrik. När du sådd en gles gräsmatta, här är några av de saker du kommer att behöva.

Bästa Handhållna Gräsklipparen – Handgräsklippare Bäst i Test [Lista & Guide]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!