Bygga altan – Allt du bör Tänka på

Att bygga en altan är ett fantastiskt sätt att skapa en trevlig uteplats till ditt hus och skapa en trevlig utemiljö att vara på. En altan är ett fantastiskt tillskott till alla hem, stora som små.

Även om det kanske inte verkar som det så går det åt mycket planering åt att bygga en altan om du väljer att bygga den själv. Du måste överväga många faktorer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Om du funderar på att bygga till en alltan till ditt hem har du kommit till rätt ställe. I denna artikel går vi igenom allt du bör tänka på när du ska bygga altan.

1. Planera i förväg

Om du vill njuta av din altan på sommaren är det bäst att börja planera på våren. Det här är av två skäl. Ett altanbygge är ett stort projekt som kräver tid och planering. Vidare är altanbygge ett mycket populärt projekt och proffs kommer att ha fullt upp. Detta är givetvis enbart viktigt om du ska anställa en byggare som ska bygga din altan åt dig.

Om du vill bygga en altan är det bästa alternativet att komma igång så snart som möjligt. Börja med att få offert från flera företag och prata med dem om din vision. De kan arbeta med dig genom resten av stegen och hjälpa dig att göra de bästa valen för ditt hem. När du har bokat tid med ett proffs kan du börja med resten av övervägandena nedan. Se till att noga utvärdera företaget och välj ett med en gedigen kunskap och expertis såsom Esosbygg.se. På så sätt kan du vara trygg i att projektet går som det ska och resultatet blir som du önskar.

2. Granska lagar och förordningar

Innan du påbörjar projektet bör du granska byggreglerna och bestämmelserna om bygglov för att få en uppfattning om huruvida du behöver få tillstånd för din altan.

Inte bara vill du se till att ditt nya däck är säkert för dig och din familj, utan att du har de eventuella tillstånd som kan krävas för att bygga.

3. Bestäm dess syfte

Innan du börjar bygga din altan, försök att bestämma syftet med det. Är det för att underhålla? Att vila? Till trädgården? Att omge din pool / badtunna?

Genom att överväga alla dessa alternativ och begränsa det kommer du att få en bättre uppfattning om vilka material du ska använda, var altanen ska placeras, samt storlek och form på altanen. Alla dessa beslut kommer också att påverka den totala budgeten som du bestämmer. Att känna till din altans syfte hjälper dig att utforma något både funktionellt och vackert för hemmet.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

4. Hitta rätt plats

Syftet med din altan har mycket att göra med dess läge. Om du vill använda den för trädgårdsskötsel eller solning är maximalt solljus viktigt, så försök att bygga ditt däck på en plats som gör det möjligt, mot söder. Om du har turen att ha en vacker utsikt, dra nytta av detta och bygg din altan på en plats som gör att du kan njuta av den vackra utsikten.

Många människor tenderar att bygga sina däck från bakdörren på grund av bekvämlighet och också som ett sätt att sömlöst utvidga sitt inomhusbostadsutrymme till utomhus. Fristående däck placerade utanför hemmet är också ett populärt alternativ, särskilt när de är byggda för att omge en pool eller bubbelpool.

Om du är osäker på den bästa platsen för ditt däck, be experter om deras åsikt. De kommer att veta hur man bäst kan maximera utrymmet och hitta den optimala platsen.

5. Bestäm in din budget

När du väl har bestämt syftet med ditt däck och dess läge är det dags att bestämma en budget. Att bestämma en budget hjälper dig att begränsa dina beslut när det gäller materialval och beslut om design.

Om du har en grov uppfattning om en budget men inte är säker på vad du kan göra med den, eller om du vet exakt vad du vill men inte vet hur mycket det kommer att kosta, kan du alltid rådgöra med proffs. De kommer att kunna vägleda din beslutsprocess och hjälpa dig att hålla dig inom budget. De kan till och med ha några tips för att spara pengar som du inte hade tänkt på, till exempel att ändra design eller välja ett annat material.

Bygga Altan: Gratis Offert – En Komplett Guide

6. Bestäm en design

När alla dessa andra detaljer har beaktats och beslutats är det dags att fokusera på en viss design. Oroa dig inte om du inte kan räkna ut det på egen hand, proffs kommer att kunna styra designplaneringen.

De hjälper dig att tänka på vilka möbler du planerar att sätta på din altan, liksom alla andra slags tillbehör (eldstaden, bord, utekök, pergola, planteringsmaskiner, etc.). Dessa objekt bör bestämmas och deras placering på däcket planeras för att veta hur mycket utrymme du behöver.

Om din altan är upphöjd måste räcken läggas till för säkerhet och de bör inte förbises eftersom de kan ge en speciell estetik till ditt utrymme. Beroende på utseendet du är ute efter är de mest populära materialen som används för altan trä, aluminium, stål, rep, glas och kabel. Var och en ger ett helt annat utseende, så det är viktigt att du väljer det som passar just dina hem.

7. Välj material

Även om många människor tenderar att hålla fast vid det traditionella trämaterialet finns det många andra alternativ där ute för varje budget och stil. Fråga din altanexpert om alternativen och vad som fungerar bäst för ditt hem. Var noga med att först överväga din budget och ditt syfte för ditt däck, och sedan utefter det, bestäm vilket material du vill använda.

Alla material har både fördelar och nackdelar, men trä är givetvis mest klassiskt.

Om du vill göra ditt bygge lite annorlunda och vill undvika trä inkluderar andra populära material kompositmaterial (mycket görs för att se ut som trä) eller kakelplattor. Oavsett vilket material du väljer, se till att underhålla din altan ordentligt så att det håller så länge som möjligt.

Om du planerar att bygga en ny altan i tid för sommaren, ju tidigare du kommer igång, desto bättre. Som du nu vet är det mycket att tänka på innan du kan få din altan installerad, så börja tänka på din plats, design och budget. Var noga med att börja få offert nu (förutsatt att du inte ska bygga själv) så att du kan komma igång på din nya altan så snart som möjligt!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!