Byggnadsunderhållschecklista för Kommersiella Byggnader

Regelbundet underhåll är ett av de effektiva sätten att skydda en kommersiell byggnadsinvestering.

Det bevarar fastighetens kvalitet och värde samtidigt som det säkerställer att det ger ett stadigt inkomstflöde.

Av denna anledning regelbundet underhåll av kommersiella byggnader bör vara din högsta prioritet. Det kan göras effektivt med hjälp av en checklista.

En checklista för byggnadsunderhåll hjälper till att bevara värdet på din fastighet och hålla den väl- underhållen, ren och funktionell.

Den här artikeln ger en checklista över de viktiga områden du bör överväga.

Kontrolllista för underhåll av kommersiella byggnader

HVAC

HVAC är en förkortning för Heating, Ventilation och Air Conditioning.

VVS-system håller dig varm på vintern och sval på sommaren. De förbättrar också luftkvaliteten och kontrollerar luftfuktighetsnivåerna i en byggnad. Kort sagt, HVAC-systemet säkerställer komforten för dina hyresgäster.

Men för att bibehålla dess funktionalitet och hållbarhet, anlit en personal för underhåll av HVAC-system. Dessa specialister kommer att se till att all VVS-utrustning är i gott skick. De kommer också att rengöra värme- och kylfiltren och kanalerna regelbundet för att säkerställa att hela systemet fungerar effektivt.

Observera att regelbundet underhåll hjälper dig att upptäcka eventuella problem i tidiga skeden och åtgärda dem snabbt.

Belysning

En byggnads belysning avgör dess atmosfär och allmänna atmosfär. Av denna anledning bör belysning alltid finnas på checklistan för byggnadsunderhåll. Kontrollera om alla byggnads- och säkerhetslampor fungerar korrekt. Och byt ut eventuella utbrända eller trasiga glödlampor eller lampor.

För förebyggande underhåll kan du byta alla lampor/lampor/lampor med jämna mellanrum och byta ut gamla glödlampor mot nya efter sex månader. Om du gör det eliminerar eller minskar antalet glödlampor som brinner ut.

Du bör också kontrollera om alla lampor har samma färg, temperatur, ljusstyrka eller atmosfär. Inspektera för korrekt installation av belysningssystemet såsom strömbrytare, kablar, skruvar, packningar och annan hårdvara.

Se till att alla belysningsytor är rena eller dammade regelbundet. Genom att göra det säkerställer du att lamporna avger sin maximala ljusstyrka.

Elektriskt underhåll

Försummelse av elektriskt underhåll kan leda till brandutbrott eller skador på elektriska apparater.

Elektriskt underhåll säkerställer rutininspektion av elektriska komponenter såsom kablar, strömbrytare, strömbrytare, säkringar, batterier , och så vidare. Det inkluderar också testning, övervakning, fixering och byte av eventuella felaktiga delar av en byggnads elektriska system.

Kontrollera efter tecken på ålder, skador, sprickor, brott eller andra problem som kan äventyra säkerheten för en byggnad och dess personer.

VVS

VVS-systemet i din byggnad kräver också regelbunden inspektion.

Denna rutinkontroll är viktig eftersom de flesta VVS-system lider av läckor, skador eller blockeringar som lätt kan resultera i omfattande problem när de inte upptäcks och åtgärdas tidigt nog.

För att förhindra detta. , utföra rutinkontroller för läckande rör, blockeringar eller andra problem med VVS-systemet. Det finns inget så irriterande eller frustrerande som en trasig toalett eller läckande rör.

Investera i en VVS-underhållspersonal för att hjälpa dina hyresgäster att bo bekvämt och förhindra en hög omsättningshastighet. De kommer att utföra regelbundet underhåll och åtgärda eventuella problem som uppstår snabbt.

Dörrar, fönster och andra öppningar

Även om dörrar och fönster är hållbara har de strukturer som lätt går sönder eller inte fungerar. Exempel på sådana strukturer inkluderar handtag, gångjärn, lås och glasögon.

Regelbundna kontroller och underhåll förbättrar en byggnads säkerhet och attraktivitet. Det ökar också effektiviteten eller hållbarheten hos dörrarna och fönstren.

Säkerhetssystem

Säkerheten i en byggnad är av största vikt. För att öka säkerheten installerar de flesta byggnadsägare övervaknings- och övervakningssystem som kameror, inbrottslarm, lösenordslås, sensorer och så vidare.

Det regelbundna underhållet av en byggnads säkerhetssystem ökar dess effektivitet och förhindrar risken för att ett systemavbrott ska inträffa.

Brandsäkerhetsinspektion

Brandsäkerhet är ett krav enligt lag. Av denna anledning har alla kommersiella byggnader brandsäkerhetsutrustning som sprinkler, brandvarnare, brandsläckare, första hjälpen-kit och kolmonoxidlarm.

Det räcker dock inte att installera dem. En byggnadsägare bör se till att all brandsäkerhetsutrustning är i gott skick.

Det bör finnas rutinmässiga kontroller/inspektioner, tester och underhåll av brandsystemet för att säkerställa säkerheten för byggnaden och dess säkerhet. passagerare och se till att den överensstämmer med lagen.

Interiör

Kontrollera regelbundet väggar, golv, fönster, dörrar och tak med avseende på skador eller försämring. Kolla till exempel efter sprickor på väggar, fläckar eller färg som flagnar. Underhåll bevarar byggnadens skönhet och värde.

Tak

Kontrollera tillståndet på ditt tak med jämna mellanrum för att lösa eventuella problem som kan dyka upp. Inspektera tillståndet för alla takkomponenter som gavel, skarvar och avlopp för skador eller blockeringar.

Det hjälper dig att utföra nödvändiga reparationer innan det blir allvarligt.

Tvätta taket rutinmässigt för att eliminera damm, skräp, mögel, smuts, fläckar och rost som samlats på takytan. Du kan använda taktvätt för effektiv rengöring.

Exteriörer

En blick på en byggnads exteriör ger dig en bild av vad du kan förvänta dig i interiören. Därför bör en byggnads exteriör alltid vara snygg. Det ger tittare utifrån det första intrycket av hur interiören kommer att bli.

Exteriören på en kommersiell byggnad inkluderar väggar, parkeringsplats, garage, lastdäck, soprum, anläggning, trottoarer , och uppfarter.

Denna yttre miljö är öppen för alla väderförhållanden. Och med detta kommer sprickor i väggar, mögeltillväxt, färg som flagnar, lera, skräp och så vidare. Ett regelbundet yttre underhåll kommer att förhindra att alla dessa problem uppstår.

Fumigation och skadedjursbekämpning

Kommersiella byggnader hyser olika kunder, vilket gör dem mottagliga för angrepp av vägglöss eller löss. Ohyraliknande råttor kan också attackera kommersiella byggnader.

Periodisk ohyrakontroll och gasning kan förhindra spridningen av dessa obehagliga skadedjur.

Sammanfattningsvis

Byggnadsunderhåll innebär mycket arbete och kostnader.

Du kan dock inte underhålla en dåligt byggd struktur. En dåligt byggd struktur kommer att kräva frekventa renoveringar, vilket omvandlas till mycket pengar i det långa loppet.

För att bygga en kommersiell byggnad av hög kvalitet som klarar testtiden bör du överväga att samarbeta med en av Illinois topp tio byggföretag genom att besöka

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!