Byt ut dina Lysrörsarmaturer

I de allra flesta hem så finns det idag lysrörsarmaturer, med traditionella lysrör, med kvicksilver. De återfinns i badrum, toaletter och kök. Det kan vara en god idé att byta ut dessa mot en lysrörsarmatur med LED. Du kan spara en hel del pengar på att byta ut dem samt att du även sparar på miljön.

En del armaturer som finns i hemmen idag, de måste inte bytas helt. För i vissa av dem så går det att använda lysrör med LED. Det handlar om vad för typ av armatur det är du har.

Dock är det ju inte fel att satsa på en LED lysrörsarmatur eller flera, om det är så att du ska renovera eller om det är så att du bygger nytt.

Många fördelar med LED

En stor fördel med LED lysrör är att de ger dig en bra mycket mer kostnadseffektiv belysning. Det är inte fel att totalt gå över till LED för alla dina lampor och all din belysning. Det kan göra att du sänker din energiförbrukning en hel del. En lysrörsarmatur LED förbrukar i snitt 60 % mindre än ett traditionellt lysrör.

En annan fördel med LED, det är att det är helt fritt från flimmer. Vanliga lysrör kan ju flimra och blinka, men det gör inte en LED. En ytterligare fördel med LED är att det finns idag lysrör med olika sorters lumen, som innebär ljusflöde.

Ett lysrör med LED avger även mindre värme, eftersom att 80 % av energin i ett led lysrör omvandlas till ljus och 20 % till värme. För traditionella lysrör är det tvärtom!

Satsa på en ny lysrörsarmatur

Om det är så att du vill satsa på en ny lysrörsarmatur med LED, samt även köpa andra typer av lampor med LED, kolla då in Lampornu, som har ett riktigt brett utbud av just detta.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!