Checklista för köp av Lägenhet – Vad du ska Hålla Utkik efter när du Köper en Lägenhet

Så, du har sparat tillräckligt med pengar för att köpa din lägenhet, vilket har förvandlat dig från att vara hyresgäst till en verklig husägare.

Men du känner att du inte kommer att ha tillräckligt med tid för att ta itu med underhållsproblemen som kommer med att äga ett hus. Frågor som gräsklippning, miljösanering och avfallshantering bland annat.

Om så är fallet kan det vara det rätta att köpa en lägenhet.

Lägenheter är mycket populära i stora städer. I enkla formella termer är en lägenhet helt enkelt en enskild bostad i ett höghus eller flerfamiljshus som ägs av en privatperson.

Även om det är ganska likt de flesta hyreslägenheter, är den stora skillnaden att lägenheter vanligtvis köps och inte hyrs.

Att äga en lägenhet i bostadsrättsförening kan vara en bra kompromiss mellan att hyra en lägenhet och att äga en. Du får inte bara lättnaden och fördelarna med att vara husägare, utan du underlättar också för att ha en stor börda när det kommer till lån.

Som lägenhetsägare delar du vanligtvis en bygga med andra boende. Det vill säga att kostnaden för att underhålla byggnaden delas av alla bostadsrättsägare i byggnaden, vilket kan spara mycket pengar i de flesta fall.

Även om det är lätt att ryckas med av fördelarna med att äga en lägenhet är det viktigt att komma ihåg att det skiljer sig ganska mycket från att köpa ett hus.

Till skillnad från ett hus där du är fri att göra och göra ändringar i din byggnad som du tycker är lämplig, är ägandet av en lägenhet mestadels begränsad till väggarna i lägenheten. Det finns fastställda regler och riktlinjer som invånarna måste följa.

Som lägenhetsägare måste du betala en regelbunden underhållsavgift (månadsvis eller årligen) för underhållet av lägenheten. byggnad.

Vad man ska hålla utkik efter När du köper en lägenhet

I det här avsnittet kommer vi att diskutera den kompletta checklistan för köp av lägenhet som innehåller saker att tänka på när du köper en lägenhet. Detta hjälper dig att avgöra om lägenheten du planerar att köpa är värd att betala för.

1. Gör förfrågningar om reglerna

Detta är en mycket viktig sak att göra eftersom du som lägenhetsägare är en av de många invånarna i en viss byggnad. Det kommer att finnas regler och restriktioner för att alla invånare ska kunna leva i harmoni.

Du måste fråga din fastighetsmäklare om sådana regler för att veta om de är okej med dig.

Innan du köper lägenheten kommer du sannolikt att få dokument som innehåller alla policyer som styr varje aktivitet i byggnaden, som varje boende förväntas följa.

Försök att gå igenom dessa dokument noggrant eftersom det kanske inte finns utrymme för ändringar efter att du har lagt till din signatur.

2. Tänk på miljön och platsen

Till skillnad från att hyra en lägenhet, som kan vara ett kortsiktigt avtal, är köpet av en lägenhet normalt på lång sikt beslut. Så du måste vara säker på att du väljer rätt plats och miljö att bo i.

Detta är viktigt när det är en ny plats eller om du planerar att flytta in från en annan stat eller grannskap. Du måste göra förfrågningar om bland annat miljö, säkerhet, klimat och närhet till din arbetsplats.

Oavsett hur förtjusande eller välbyggd byggnaden är, med tanke på att detta kan göra livet i lägenheten obehagligt.

3. Fråga om saker som är tillåtna i lägenheten

Medan du som lägenhetsägare är fri att göra vad du vill inom din lägenhets område (så länge det inte strider mot din bostadsavtal) kan vissa byggnader ha restriktioner för saker som får tas med in i lägenheten.

Detta kan vara i form av restriktioner för vissa elektroniska prylar, slag och antal husdjur tillåtna i en lägenhet, eller antalet personer som kan vara i en lägenhet vid en viss tidpunkt.

Du kommer vanligtvis att informeras om detta innan du flyttar in i lägenheten, men det är fortfarande något att tänka på när du söker efter en lägenhet som passar din nuvarande besittning.

4. Fråga om avgifterna

De flesta lägenhetskomplex kräver att varje ägare betalar en vanlig månads- eller årsavgift för underhåll av byggnad genom bostadsrättsföreningen. Dessa avgifter används för att betala för det allmänna underhållet av byggnaden med extra avgifter för större reparationer.

Det är tillrådligt att fråga om sådana avgifter för att vara säker på att de ligger inom din månads- eller årsbudget innan du betalar för lägenheten.

Som förklarat tidigare är detta en av de saker som gör att äga en lägenhet skiljer sig från att äga ett hus.

Men det kan vara värt att betala efter att ha övervägt det enkla underhållet som följer med att äga en lägenhet och det faktum att lägenheter i de flesta fall är billigare jämfört med ett hus.

5. Sök ekonomiskt godkännande

När du bestämmer dig för att göra en enorm finansiell investering som att köpa en lägenhet, måste du söka ekonomisk rådgivning och godkännande från din ekonomichef innan du fortsätter, särskilt om du planerar att köpa lägenheten med ett lån.

Om du har för avsikt att köpa lägenheten på ett lån eller bolån, kan du bli tvungen att rensa bort alla utestående underskott som du har på ditt register.

När du överväger att ansöka om ett lån är det också viktigt att kontrollera om lägenheten är godkänd av FHA och kvalificerad för finansiering.

6. Fråga om de grundläggande bekvämligheterna

Alla lägenheter är olika. Och beroende på dina behov har vissa lägenhetskomplex grundläggande bekvämligheter som pooler, gym, tvättstuga, garage och så vidare.

När du letar efter en lägenhet att köpa måste du låta din riktiga lägenhet Fastighetsmäklare vara medveten om vilken typ av grundläggande bekvämligheter du vill ha i din lägenhet.

Det är alltid tillrådligt att överväga byggnader med mer grundläggande bekvämligheter oavsett om du planerar att använda dem eller inte. Detta eftersom det kan tillföra ett stort värde till lägenheten om du någon gång bestämmer dig för att sälja den i framtiden.

7. Kolla efter regler för uthyrning

Det är inte alla som köper en lägenhet som planerar att bo i den. På samma sätt är det inte varje lägenhetskomplex som stöder uthyrning av lägenhetslägenheter till andra individer.

Så, om din huvudsakliga plan för att köpa en lägenhet är att kunna hyra den ut till någon annan bör du prata med din agent eller den som är ansvarig för komplexet för att bekräfta om det är tillåtet innan du fortsätter med köpet.

För mer information om regler för att hyra lägenhet, klicka här.

8. Se upp för eventuella dolda kostnader

Förutom den uppenbara betalningen från Homeowners Association (HOA) ) avgift (som alla lägenhetsägare förväntas betala), är det viktigt att se upp för eventuella dolda kostnader. Dessa dolda avgifter kan förekomma i form av långfristiga leasingavtal på inventarier som skickas vidare till ägarna, eller nödvändiga kostnader för underhåll och allmän renovering.

Medan du kommer att informeras om detta personligen eller dokumentation under köpprocessen är det viktigt att ta hänsyn till detta när du letar efter en idealisk lägenhet, särskilt om du har en strikt budget.

9. Personlig inspektion

Att göra en personlig inspektion innan du betalar för något kan räcka långt eftersom du kan se saker själv och sedan bestämma om det är perfekt för dig eller inte.

När det gäller att köpa en lägenhet, personlig inspektion är också ganska viktigt. Det hjälper att svara på en rad frågor som: är lägenheten i bra skick? Är det tillräckligt rymligt för att passa personliga saker? Finns det på ett mycket högt våningsplan som kan kännas för obekvämt för mig?

Det här är de typer av frågor som ett enstaka besök kan besvara.

Dessutom låter en inspektion dig känna och träffa dem som kommer att bli dina blivande grannar. Detta öppnar möjligheten att ställa allmänna frågor om livet i byggnaden.

10. Lägenheter är inte för alla

Det kan vara tillrådligt att söka ett annat hus ägandealternativ inom din budget innan du överväger att nöja dig med en lägenhet. Detta beror på att det inte är alla som kan hantera den politik som finns i att dela en byggnad med invånare som har nästan samma rättigheter som du.

Det kommer att bli problem, särskilt när det gäller till ekonomiska frågor. Om underhåll av hemmet är anledningen till att du vill köpa en lägenhet, är det lämpligt att du helt enkelt köper ett hus (om det ligger inom din budget). Välj sedan lämpliga hemstädningstjänster som städtjänster för bostäder, avfallshanteringstjänster och gräsklippningstjänster för att hjälpa dig att effektivt underhålla ditt hem.

Slutsats

När det gäller att köpa en lägenhet (eller någon fastighet i allmänhet), är en viktig sak som kan göra det möjligt för dig att framgångsrikt köpa en korrekt kommunikation. Försök att prata med din agent och kommunicera din budget och dina behov.

Kommunikationen med invånarna eller grannarna till den fastighet du är villig att köpa kan också räcka långt. Detta kan avslöja många saker som inte kommer att dokumenteras eller förklaras vid köptillfället.

Med allt som har sagts hoppas vi att du nu är medveten om sakerna. att hålla utkik efter innan du köper en lägenhet. Och du kan nu fatta det bästa beslutet för dig själv angående det.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!