Corteco Stärker sin Position med Förvärvet av Innergårdsgruppen Garage & Betong AB

I en betydande utveckling för byggbranschen har Corteco förvärvat Innergårdsgruppen Garage & Betong AB, ett framträdande företag specialiserat på innergårdar och garage. Förvärvet syftar till att förstärka Cortecos erbjudande inom dessa områden för offentliga kunder, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar​.

Innergårdsgruppen, som etablerades år 2018, är ett snabbväxande specialistföretag med över 15 års erfarenhet inom branschen. Företaget har byggt upp en djup kunskap och kompetens genom åren. Innergårdsgruppen kommer att fortsätta drivas av sin nuvarande VD, Johan Hedberg, även efter förvärvet​.

Johan Hedberg uttryckte sin entusiasm över denna utveckling. “Jag ser fram emot att fortsätta driva Innergårdsgruppen som en del av Corteco och tillsammans med övriga bolag i gruppen kunna erbjuda en bredare palett av tjänster till existerande och framtida kunder”, sa han​.

Fredrik Furgårdh, VD för Corteco, delade också sin positiva syn på förvärvet. Han framhöll att detta förvärv passar perfekt in i Cortecos strategi att söka de främsta företagen i branschen med starkt ledarskap, sund syn på etik och moral, samt en stark vilja att utvecklas. Innergårdsgruppen tillför den kompetens, erfarenhet och passform som Corteco eftersträvar​.

Innergårdsgruppen Garage & Betong AB, med säte i Stockholm, har en omfattande verksamhet som sträcker sig över Stor-Stockholm och Mälardalen. Företaget projekterar, planerar och genomför innergårdar, garage, betongarbeten, tätskikt och trädgårdsanläggningar åt bostadsrättsföreningar, offentliga kunder, privata fastighetsägare och byggföretag​.

Corteco, å andra sidan, är en partner för fastighetsägare i hållbar renovering av fastigheters yttre skal. Företaget bildades i juli 2022 av Celero Capital genom förvärv av flera specialistföretag, som tillsammans erbjuder en helhetslösning för renovering och underhåll av fastigheters yttre skal​.

Denna nyhet om förvärvet markerar en viktig milstolpe för både Corteco och Innergårdsgruppen, och det återstår att se vilka positiva effekter detta kommer att ha för deras kunder och den vidare byggbranschen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!