De 5 största VVS-Missuppfattningarna som kan Kosta dig Pengar

Konventionell visdom kan hjälpa dig att ta hand om av ditt hem på många sätt. Det går dock direkt utanför dörren när det kommer till VVS. Folk vet faktiskt inte mycket om deras hems rör och VVS. Det finns många genomgripande myter som leder till skadade rör och VVS-problem. Varje försiktig husägare bör veta hur man undviker dem. Här är några av de vanligaste VVS-myterna som folk fortfarande tror på.

1. Varmvatten bryter fett

Fett är smutskastningen överallt. När mycket av det går i avloppet kan du sluta med en tilltäppning. Många husägare försöker förhindra att detta händer genom att rinna varmt vatten när de häller fett i avloppet. Tyvärr hindrar detta inte fettet från att göra skada.

Visst, det varma vattnet hjälper det att sjunka snabbare, men bara för en kort stund. Detta fett kommer att träffa ett rör och svalna, vilket gör att det fäster på rörväggen. Så småningom förvandlar detta den till en massiv träsko som är svår att bryta. Det varma vattnet kan till och med göra situationen värre. Om fettet går djupare innan det fastnar på väggen får du bara en segare propp som är ännu svårare att bryta.

2. Citroner håller det fräscht

Många tror att citroner är en mirakelfrukt. Det är inte ovanligt att de häller lite citronsaft i avloppet för att hålla det fräscht. Det är sant att citron kommer att hålla saker rena och få lukter att försvinna, men denna effekt är bara tillfällig.

Ännu värre , kommer citronen också mycket troligt att skada rören i ditt hem. Citronsyran är inte bara för att se, den är ganska stark. Det kan korrodera rör och leda till läckage om det används för mycket. Is är ett mycket bättre alternativ. Det kan hjälpa till att ta bort några hårdare lukter från sophanteringen och dränera. Även om det här kan bli högt.

3. Förlorade smycken är borta för alltid

Det händer de bästa av oss. Kanske glider en ring av ditt finger eller så glider ett halsband ner i avloppet. Vad ska du göra i den här typen av situation? Smyckena kan lika gärna anses vara borta med tanke på att de gick ner i och med vattenflödet.

Lyckligtvis är detta inte inte alltid fallet. Fasta föremål kommer inte omedelbart att svepas med vatten i djupare rör. Troligtvis har den fastnat i fällan. Det är inte heller ett svårt problem att lösa. Du kan ringa en rörmokare för att hjälpa dig hitta ditt saknade smycke, eller så kan du göra det själv. Allt du behöver göra är att ta isär avloppet. Se till att du ställer upp en hink för att sluta göra oreda.

4. VVS kräver inte mycket underhåll

Detta är en del av anledningen till att människor slutar med träskor och sprängda rör. VVS i ditt hem behöver underhåll precis som vilket annat system som helst. Det finns massor av faktorer som kan skada rören, av vilka några är utom din kontroll. Trädrötter kan blockera rör och skiftande fundament kan felrikta dem.

Det bästa sättet att skydda sig från VVS-problem är att regelbundet underhålla dina rör. När något dyker upp skadar det inte att konsultera några proffs som Tallis VVS för att få rören kollade. I värsta fall: du fixar ett problem innan det visar sig. Det kommer att spara dig en del mycket dyra reparationer i framtiden, och du behöver aldrig oroa dig för att något plötsligt ska gå fel.

5. Vatten sparar sophanteringen

Människor lägger ofta ner alla möjliga saker i sin sophantering. Detta inkluderar bananskal och äggskal, som normalt undviks. Bara för att vattnet rinner betyder det inte att du har fritt spelrum att förstöra din sophantering.

Vattnet vann inte hindra hårda livsmedel från att skada enheten. Om du ständigt matar den med skadliga föremål, kommer den så småningom att gå sönder. I själva verket är detta det främsta skälet till att ersätta sophanteringen. En dyr reparationsräkning är något du vill undvika. Håll dig till att slänga hård mat i soporna istället.

Slutsats

Husägare fruktar att behöva ta itu med VVS-problem, vilket han förstår. De kan vara dyra och tidskrävande. För att inte nämna, du kan inte ta är av väsentlig hygien när de inträffar. När det kommer till VVS finns det massor av saker som kan gå fel, därför är det viktigt för husägare att vara vaksamma och skydda sina rör så gott de kan.

Ett sätt att hålla dem säkra är att undvika många av de vanliga myterna som omger att ta hand om dem. Prata istället med proffs när du stöter på ett problem och ta deras råd som evangelium. Det kan sluta med att du sparar pengar på lång sikt.

Ventilationsbyte Få Gratis Offert – Komplett Guide

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!