De 6 Bästa Typerna av Badtunnor att Välja Mellan [Typer av Spabad]

Bubbelbad, även känd som spa, är avkopplingsanläggningar som kan installeras antingen inomhus eller utomhus. De är stora badkar med vatten som typiska badkar men de tjänar olika syften.

De kan behålla hett vatten och kan användas som en form av nöje eller för hydroterapi.

Vissa badtunnor har jetstrålar för massage och andra funktioner som kan underlätta en fullständig avslappningsprocess. De kan användas ensamma eller av flera personer samtidigt.

Typer av badtunnor

Innan du köper en badtunna finns det flera saker att tänka på. Vissa är designade enligt ägarens specifikation, antalet användare, syfte (kommersiellt eller privat) eller väderförhållanden (inomhus eller utomhus).

Förstå de vanliga typerna av badtunnor som finns tillgängliga hjälpa dig att bestämma den som är bäst för dig. Nedan listas de bästa typerna av badtunnor att välja mellan.

1. Badtunna i trä

Detta är den tidigaste typen gjord av kasserade fat och kar men har fortsatt att utvecklas till moderna typer. De var främst för personligt bruk.

Vissa användare tycker fortfarande att dessa badtunnor är tilltalande trots att de är gjorda av trä och bör betraktas som gammaldags.

Detta beror på att skogen brukade göra dem i dessa dagar nu genomgår en del bearbetning för att ge dem en fin touch och göra dem mer tröstande. Detta är till skillnad från de råa som användes i de tidiga dagarna och som knappt gav tillräckligt med komfort.

Träbadtunnor kommer med olika uppvärmningskällor som en elektrisk värmare, gasvärmare och vedeldad värmare. Dessa värmekällor påverkar hastigheten med vilken vattnet i dem blir varmt och bestämmer var de ska installeras.

Träbadtunna är tunga att transportera och kräver att du monterar deras delar efter köpet . De är också relativt dyra och kommer vanligtvis inte med intressanta funktioner som du kan hitta i andra typer av badtunnor.

2. Badtunna i marken

Detta är ofta anpassat enligt ägarens specifikationer. Den byggs direkt på plats med betong på samma sätt som en pool byggs. Formen, konfigurationen, trappstegen, höjden, storleken och plattorna bestäms av ägaren.

Den är vanligtvis byggd bredvid en markpool där vatten från badtunnan kan rinna in. Du kan också välja att bygga en pool i marken vid sidan av en badtunna i marken och njuta av estetiken den ger ditt hem.

Olika funktioner kommer med en badtunna i marken. De inkluderar en mängd olika hydroterapistrålar, dekorativa material som kakel och exteriöra stenar, och ytterligare funktioner som fontäner och färgglada lampor.

Kostnaden för att bygga en badtunna i marken varierar från plats till plats. att placera och är till stor del beroende av kostnaden för byggmaterial på en ort. Om badtunnan ska byggas ihop med en pool kommer den att dela en del byggkostnader med poolen. Detta kanske inte är dyrt jämfört med att bygga enbart badtunnan.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

3. Bärbar badtunna

Den bärbara badtunnan är ett tekniskt framsteg i träbadtunnan. Det är billigare och enklare att transportera.

Barnet finns i många olika stilar, färger och funktioner som ger dig den maximala tillfredsställelse du önskar. Den har specialgjorda jetstrålar och sittmöjligheter utformade för att rymma människor av olika höjd. Med dessa funktioner kan bärbara badtunnor användas som hydroterapi för alla.

Bärbara badtunnor är mer energieffektiva än andra typer. De är designade för att passa in både inomhus och utomhus i ditt hem och kan sänkas ner i marken eller installeras på marken.

Battarna kommer ofta med effektiva filtrerings- och dräneringsmekanismer som gör det är lätt att hålla vattnet rent i dem. De kommer också med lock som hjälper till att bevara temperaturen på vattnet i dem och förhindrar att smuts förorenar vattnet.

4. Rotationsgjuten badtunna

Rotationsgjutna badtunnor är gjorda av termoplast med hög densitet. Namnet kommer från tillverkningsprocessen, vilket är beläggningen av insidan av en form med högdensitetspolyeten (HDPE) harts.

De är vanligtvis grå eller bruna och har nästan samma typ av konsistens. Tillverkarna tillverkar dock nu rotationsgjutna badtunnor som har en jämn finish.

När det gäller kostnader är de relativt billigare eftersom de är gjorda med färre material och en automatiserad tillverkningsprocess. De är också bra alternativ att överväga om du reser mycket och kan behöva ta en badtunna med dig.

De rotationsgjutna badtunnorna kommer med några snygga funktioner och kräver generellt mindre kraft . Detta kommer att förhindra uppblåsning av din elräkning.

De flesta problem som är vanliga med traditionella badtunnor som sprickor, flagningar och röta (för badtunnor av trä) upplevs inte med rotationsbadtunnor. Och på grund av deras förmåga att vara lite flexibla och motstå onödig stress, är de bra alternativ för barn.

Dessa badtunnor är unibody-konstruktioner. Detta innebär att de är tätade runt en solid bas som gör det omöjligt för gnagare som råttor och möss att gömma sig inuti dem precis som de gör i vissa traditionella badtunnor.

Även om de är rotationsgjutna varma badtunnor är mer bärbara än konventionella badtunnor, deras ringa storlek och lätta vikt är en stor nackdel.

Det är lätt att underhålla denna typ av badtunna. Den kan rengöras genom att helt enkelt tömma vattnet och rengöra hela kroppen med en fuktig trasa och några grundläggande rengöringsmaterial. Inga speciella rengöringsmedel behövs.

5. Uppblåsbara badtunnor

Dessa är gjorda av laminerad PVC eller polyester. De är billigare än de traditionella badtunna och är lätta att installera; detta gör dem mycket eftertraktade. Deras överkomliga priser ger både hög- och medelinkomsttagare möjlighet att njuta av fördelarna med en badtunna.

För att sätta upp en uppblåsbar badtunna måste man använda en luftpump för att spränga dess tömda material. Detta gör det möjligt att sätta upp den på olika platser i ditt hem. Den kan tömmas och slås in efter användning. Denna bekvämlighet är en som andra typer av badtunnor kanske inte erbjuder.

Möjligheten att ta den vart du vill och ställa in den inom några minuter gör det till ett bra alternativ att överväga. Det medför inga kostnader för installationer eller köp av extra delar. Storlekarna på uppblåsbara badtunnor varierar men de är alltid bärbara och kan passa in i små områden inomhus eller utomhus. Deras storlek gör dem idealiska för picknick och häng med familj och vänner.

Uppblåsbara badtunnor ger en hög nivå av komfort. Istället för styva fibrer är de gjorda av luftfylld PVC, som är mjukare. De kan också komma med intressanta funktioner som timers som kan få vattnet att värmas upp vid en viss tidpunkt.

De är energieffektiva badkar som använder en enda fläkt och pump, vilket sparar pengar till 50 % av elektriciteten. Dessutom är underhållet inte dyrt. De kräver grundläggande rengöring och hantering av hushållsartiklar. Läckor är minimala till följd av de PVC-material som används för att tillverka dem.

6. Sim badtunnor

Simbad är större badkar byggda med en solid grund och kan delvis sänkas ner i marken. De kan vara ganska dyra att installera och underhålla men deras värde är värt dina pengar. De är ett bra val om du har ett stort utrymme i ditt hem att ge upp i stället för en badtunna.

Simbadbad är perfekt för familjeavkoppling. Deras stora storlek gör att flera personer kan koppla av i dem. De är också bra för simövningar; istället för en pool kan du njuta av att simma i din badtunna.

Battarna är robusta och kan hålla länge. De kräver inte den typ av rengöring som görs på en vanlig pool. De har toppmoderna system som filtrerar smuts och desinficerar vatten. Dessa system inkluderar ett trycksatt och vattenmatat filtersystem och dräneringssystem.

De har också ett lock som täcker vattnet för att behålla sin värme och förhindra att främmande föremål kommer in i det. De isolerande materialen som används i kroppen av dessa badkar hjälper till att förhindra värmeförlust, vilket kommer att minska behovet av att använda en värmare för att värma vattnet. Detta innebär mindre energiförbrukning i det långa loppet.

Bästa Spabadet – 7 Badtunnor Bäst i Test [Lista & Guide]

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!