De 8 Vanligaste tecknen på att du behöver en Husgrundsreparation

För de flesta människor är ett hem en av de största investeringarna de någonsin kommer att göra. Som husägare måste du ta väl hand om ditt hem för att hålla det i bästa möjliga skick och se till att du får mest valuta för pengarna.

När man gör regelbundet underhåll och reparationer är en aspekt som många husägare tenderar att förbise grunden.

Grundproblem måste åtgärdas omedelbart för att förhindra stora strukturella skador. För att hjälpa dig att identifiera om din husgrund har ett problem, här är de åtta främsta tecknen på att din foundation behöver repareras.

1. Sticky dörrar och fönster

När dörrarna och fönstren i ditt hem kan börja fastna, kan överskottsfuktighet göra att träet i fönstren och dörrarna expanderar, vilket hindrar dem från att stänga ordentligt. Men om du inte bor i ett mycket fuktigt område, är detta problem troligen orsakat av ditt hems grund. Dörrar och fönster kan fastna när grunden flyttas eller flyttas.

När du är säker på att fönster och dörrar som fastnar beror på ett problem med ditt hems grund måste du schemalägga en fundamentreparationsservice omedelbart.

2. Sprickor i gipsväggen

Små vertikala sprickor och sprickor är ganska vanliga och är inte ett tecken på några betydande problem. Men om du ser större, horisontella eller trappstegsmönstrade sprickor kan dessa vara en anledning till oro. Sprickor på grund av grundproblem orsakas vanligtvis av gradvisa strukturella rörelser, obalanserad sättning eller dålig jordkvalitet.

3. Dålig vattendränering

Vatten är en av de vanligaste orsakerna till grundskador. För mycket vatten kan göra att jorden under ditt hem expanderar, vilket i sin tur utsätter mer press på grunden och väggarna. Håll noga koll på dräneringen runt ditt hem för att upptäcka eventuella dränerings- och grundproblem i förväg.

Ett sätt att identifiera avvattningsproblem är att inspektera områdena runt ditt hem för våt jord. Om jorden är blöt och det inte har regnat de senaste dagarna är det ett tecken på dräneringsproblem.

4. Ojämna golv

Ojämna golv orsakas vanligtvis av grundens rörelse. De kan också bero på otillräcklig vattentätning av din husgrund – strukturen kan släppa in vatten, vilket gör att golvet vrider sig. Om du enkelt kan rulla ett föremål på ditt hems golv kan du behöva schemalägga en grundreparation direkt.

5. Buktande väggar

Om väggarna i ditt hem böjer sig är de ett tydligt tecken på ett allvarligt problem. Böjda väggar orsakas vanligtvis av att jord flyttas under grunden, vilket leder till dålig vattendränering och hydrostatiskt tryck. Denna rörelse gör att grunden flyttar sig ur sin plats och trycker följaktligen på ramen som håller ditt hus stadigt på plats.

När du reparerar en böjd vägg som har flyttats över tre tum, måste en professionell grundreparatör installera väggankare för att räta ut och stabilisera väggarna. Om det finns ett översvämningsproblem eller ett läckande rör kan entreprenören behöva gräva ut och bygga om en hel del av fundamentet.

6. Förflyttning av skåp

Om väggarna i ditt hem sakta lossnar från skåpen är detta skäl nog att ta en titt på grunden. Väggarna kan röra sig eftersom grunden flyttade väggarna till en annan position. Som ett resultat börjar luckor långsamt uppstå mellan skåpen och väggarna. Om storleken på dessa luckor är en halv tum eller större kan det finnas ett allvarligt problem med grunden.

7. Sjunkande tak

Förflyttningen av ditt hems grund kommer med tiden att börja förflytta andra huskomponenter som väggar och bjälkar. Om detta fortsätter kommer ditt hem att börja röra sig och sitta ojämnt, vilket påverkar stabiliteten i tak och golv. När detta börjar hända behöver ditt hem definitivt en grundreparation.

8. Dörrspringor

Dörrspringor kan börja synas eftersom fundamentet rör sig, så det måste jämnas för att förhindra att det sjunker. Grunden kan börja sjunka på grund av markrörelser, dräneringsproblem och dålig konstruktion.

Slutsats

Många husägare märker bara ett problem när det har eskalerat. Din försummelse kan leda till strukturella skador och äventyra säkerheten och välbefinnandet för dina nära och kära. För att säkerställa att det inte kommer till en sådan punkt, notera de vanliga tecknen som anges i den här artikeln.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!