De bästa Idéerna för ombyggnad av Garage för husägare

Husägare som börjar växa ur sina hem tror ofta att den enda lösningen är att flytta in i ett större hus, men så är det inte. Att förvandla ditt garage till en användbar bostadsyta är ett utmärkt sätt att förstora ditt hem – och det är mycket enklare än att packa ihop och flytta också.

Maximera utrymmet i ditt hem med en av dessa kreativa idéer för ombyggnad av garaget – lär dig sedan vad du kan förvänta dig när du slutför det här projektet.

Hur kan jag konvertera mitt garage till ett bostadsutrymme?

Det finns många olika sätt att förvandla ditt garage till en bostadsyta. Några av de mest populära idéerna för ombyggnad av garage inkluderar:

 • Gym
 • Hemkontor
 • Lekrum
 • Gästsovrum
 • Hemmabio

Gym

De flesta garage är redan designade med öppna planlösningar, vilket är den perfekta miljön för ett gym. Dessutom är garagen något åtskilda från resten av huset, så du kan träna i lugn och ro utan att oroa dig för om du stör din familj eller inte.

Hemmakontor

Nu har du chansen att äntligen skapa en lugn arbetsplats för dig själv i ditt hem. Om du väljer det här alternativet kan du behöva lägga till isolering på väggarna för att skapa en idealisk arbetsmiljö i detta ombyggda utrymme. Resten av designen är upp till dig, så välj det som känns rätt för ditt nya hemmakontor.

Lekrum

Om ditt hem är fyllt till brädden med barnleksaker, överväg att förvandla garaget till ett lekrum för barn. Att ha ett lekrum i ditt garage kommer att hålla dina barn sysselsatta och se till att du har gott om lagringsutrymme för deras leksaker.

Gästrum

Husägare som inte har ett extra sovrum bör överväga att göra om sitt garage till ett gästrum. Dina gäster kommer att älska mysigheten i din nya gästsvit och avskildheten som den ger.

Om du vill hålla nere kostnaderna, lämna gästtoalett utanför dessa renoveringsplaner och fokusera enbart på att skapa ett rymligt sovrum.

Hemmabio

Familjer som spenderar mycket tid på att titta på film tillsammans kanske vill göra om sitt garage till en hemmabio. För att fullända bioupplevelsen—och “wow” dina gäster—bygg högkvalitativa högtalare direkt in i väggarna. Alla i din familj kommer att dra nytta av denna garagekonvertering!

Hur mycket kostar det att konvertera ett garage till ett rum?

  Kostnaden för en garagekonvertering kan variera beroende på ett antal faktorer, inklusive storleken på ditt garage och dina renoveringsplaner. Husägare spenderar vanligtvis mellan 10 000 USD och 15 000 USD för att omvandla sitt garage till en bostadsyta.

  Detta kan verka dyrt, men att konvertera ett garage är mycket billigare än att bygga en ny struktur på din fastighet. Detta beror på att ditt garage redan har väggar, en grund och ett tak, så du behöver inte spendera pengar på strukturen. Istället kommer pengarna du investerar att gå till specialfunktioner som du vill inkludera i ditt nya rum.

  Gör en garagekonvertering mervärde?

  Vissa renoveringar kan öka värdet på din bostad och göra den mer attraktiv för potentiella köpare, medan andra faktiskt kan sänka värdet på din bostad och göra det svårare att sälja.

  Rätt garagekonvertering kan öka värdet på din bostad. Faktum är att det uppskattas att husägare kan få tillbaka upp till 80 % av sin investering på en väldesignad garagekonvertering. För att se denna avkastning, se till att fokusera på designen av din garagekonvertering. Det ombyggda garaget ska se ut som att det passar in i resten av ditt hem, så se till att designen flödar naturligt från ett rum till ett annat.

  Men om du bor i ett stadsområde med begränsad parkering kan det vara bäst att behålla ditt garage som det är istället för att omvandla det till ett bostadsutrymme. Potentiella köpare i dessa områden föredrar ofta bekvämligheten med att ha en parkeringsplats framför lyxen att ha ett ombyggt garage.

  Hur lång tid tar en garagebyte?

  Den tid det tar att slutföra en garagekonvertering kommer att variera beroende på projektets karaktär. Själva byggnadsarbetet kan ta allt från två veckor till sex veckor, men att skaffa rätt tillstånd och färdigställa designen kommer också att ta tid. Se till att ta hänsyn till vart och ett av dessa steg när du uppskattar hur lång tid det kommer att ta att slutföra ditt projekt.

  Konvertera ditt garage för att maximera ditt livsrum

  Börja inte titta på listor på fastighetsmarknaden bara för att du växer ur ditt hem. Du kan skapa mer utrymme i ditt hem genom att göra om garaget till ett rum som passar din familjs behov. Genom att slutföra ett av dessa garagekonverteringsprojekt kan du verkligen få ut det mesta av varje tum av utrymme i ditt hem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!