De bästa Idéerna för Skoförvaring för Små Utrymmen

Ett av de problem som de flesta skoälskare och småhusägare ofta stöter på när de ordnar sina hem är att veta var de ska placera sina par på rätt sätt av skor.

Precis som dina kläder behöver en garderob för att hålla dem säkra och snygga, behöver dina skor också en fristad för att göra dem välskötta och hjälpa deras hållbarhet.

Välskötta och snygga par skor kan hålla i många år. Därför, om du letar efter bra idéer för skoförvaring som hjälper dig att effektivt förvara dina skor, oavsett det minimala utrymmet i ditt hem, läs den här artikeln till slutet.

Här , kommer vi att dela med dig av de bästa och mest effektiva idéerna för skoförvaring som gör att du kan placera alla dina skor på säkra platser, oavsett storleken på ditt hem.

Innan vi börjar är det viktigt att planera hur du ska göra dina skor nedåt så att du kan få ut det mesta av ditt skoförvaringsutrymme.

Genom att minska dina skor till de viktigaste, kan du kommer att få mer utrymme att arbeta med. Det hjälper dig också att kassera de skor som du inte längre behöver.

3 enkla steg för att minska dina skor

Nedan är några tips som hjälper dig att planera din skominskningsprocess.

Steg 1

Ta varje sko du ha i ditt hus och rada upp dem.

Steg 2

Få åtkomst till dina skor och försök ta reda på ut de som kommer att kasseras om de har följande funktioner:

  • Skadade eller har hål i dem
  • För stor eller för liten för dig

Steg 3

Efter att ha sorterat dem enligt ovannämnda funktioner, släng ut de som inte är användbara. Ge de ganska bra som du inte längre behöver till välgörenhet, och återvinn andra om du är gör-det-själv-kunnig och väldigt skicklig med skor.

Skoidéer för små utrymmen

Efter neddragning, här är de bästa förvaringsidéerna för små utrymmen som kan hjälpa dig att förvara dina skor ordentligt.

1. Använd en förvaringsstege

En förvaringsstege har designats trendigt för att ha ett öppet skåp som delvis lutar mot väggen. Det är därför det populärt kallas ett “stegeskåp”.

Det kan användas för att förvara böcker och andra föremål. Du kan använda den i badrummet och på andra ställen i hemmet för att förvara olika saker, speciellt skor. Det är väldigt enkelt att använda; bara luta den på väggen och förvara dina skor.

Du kan placera stegen nära din ytterdörr, sovrum eller garderob. Förvaringsstegen är väldigt söt och snygg; det hjälper dig att få en mycket stilren look när du förvarar dina skor med den.

För en mer fantastisk look kan du ordna en blomkruka ovanför den för att försköna ditt hem.

2. Använd din låda

Lådorna är mycket mångsidiga och kan användas för att förvara olika saker inklusive skor. Du kan placera lådan vid dörröppningen eller någon annan plats i huset som du tycker passar.

Att förvara dina skor med en låda ger dig en snygg miljö eftersom de kommer att vara välskötta och kommer inte längre att skräpa ner ditt lägenhetsgolv. Den här metoden är också bra eftersom den inte tar upp utrymme.

Du kan också ordna små saker som glasögon, armbandsur, nycklar och små blomdekorationer på toppen av din låda för estetik.

3. Inbyggd skoförvaring

Om du inte är ett fan av att lägga dina skor i en låda , då kan du bestämma dig för att ha ett inbyggt skoställ i din hall.

Du kan förlänga det så högt du vill. Detta gör att du kan placera de du inte ofta bär längst upp där du alltid kan använda en stege för att få dem när du behöver dem.

Denna förvaringsidé är mycket mångsidig. eftersom krokar eller prickar kan installeras bredvid skostället för att hänga upp dina rockar och bälten.

Med denna förvaringsidé kan du få ledigt golvyta för förvaring av andra saker.

4. Använd dina väggar

Den högsta delen av din vägg kan vara en bra förvaringsidé. Att ha ett skoställ på väggen gör det mycket enkelt för dig att förvara dina stövlar, sneakers och klackar.

Det som är bra med den här idén är att det gör ditt golv skofritt. eftersom du redan har skorna snyggt ordnade på väggen. Detta ger dig ledig golvyta och gör även din lägenhet prydligare.

Du kan göra detta själv genom att köpa kronlister och klippa dem efter dina mått. Kronlister fungerar bra med klackar, förutom de med rundad tåbotten.

5. Under din soffa

Din soffa är också en bra förvaringsidé; den är inte bara avsedd för att sitta eller vila. Om du har en soffa med inbyggda cubbies kan du använda den för att effektivt förvara dina skor. Det är som att slå två flugor i en sten.

Du får använda din soffa för både avkoppling och förvaring. Denna metod hjälper dig att spara mycket utrymme. Om din soffa inte har några brickor kan du göra den själv om du kan, eller betala någon för att bygga en skräddarsydd för dig.

6. Skaffa några hyllor

Dessa är oumbärliga möbler för din sovrumsorganisation . Det är ett snyggt sätt att förvara skor och kan ge dig gott om plats att ordna dina tofflor. Precis som lådan kan du placera en hylla vid dörröppningen eller bygga en själv i vilket litet hörn som helst av din entré, om du älskar DIY.

Alternativt kan du köpa en färdiggjord vägghylla från Amazon eller någon möbelaffär nära dig. Du bör också notera att hyllorna inte behöver rymma hela delen av dina skor; att täcka hälften av dem är bara bra.

7. Häng en skoarrangör

Du kan välja att hänga en skoorganisator på ditt sovrum/badrumsvägg, garderobsdörr eller någon del av ditt hem. Den här skoförvaringen ser ut som cool heminredning eftersom du helt enkelt kan hänga den var som helst i huset.

Du kan även experimentera med detta för ditt barns skor. Småbarn älskar detta eftersom det lätt gör det möjligt för dem att välja de skor de älskar att bära. Och det bästa med att hänga upp en skoförpackning är det fria golvutrymmet det ger.

8. Bygg en väggmonterad förvaringsbehållare

En förvaringsbehållare är mycket moderiktiga och vackra. Montera den bara på väggen i din entré och justera dina mått baserat på väggens längd och bredd. Du kan förvara dina barns skor, strumpor, handskar, små handdukar, mössor, tröjor och halsdukar i den.

9. Använd en Pegboard

Om du är en av dem som tror att en pinnbräda bara används för att hänga rockar, då misstar du dig ordentligt. Du kan använda den för att hänga dina skor också. Skaffa lite tjockt överblivet trä att fungera som din bräda, få sedan dina shaker-pinnar för att göra en pegboard och fäst den på väggen för att hänga upp dina skor.

10. Köp ottomaner

Osmaner finns i olika stilar och färger. De är mångsidiga och kan vara ganska snygga samtidigt som de fungerar som förvaringsutrymme i ditt hem. Det finns många ottomaner där ute. Men försök att köpa den som är speciellt gjord för skor eftersom de är så vackra att du kan placera dem i ditt vardagsrum eller sovrum.

Ossarna har bra förvaringsutrymmen och kan lagra så många som 18 par skor på en gång.

11. Roterande skoställ

Du kan gå vertikalt med din skoförvaring genom att förvara dem i roterande skoställ. Stället kan placeras i ett hörn av din lägenhet. Dess rotation gör det enkelt för dig att se alla dina skor i ett varv.

Här behöver du ingen stege för att nå dina skor eftersom skohyllan vanligtvis placeras på golvet . Du kan också lägga till vackra dekorationer ovanför den för att försköna din lägenhet.

12. Förvaringsutrymme under sängen

När det kommer till små förvaringsutrymmen för dina skor, sängen är absolut behändig. Skaffa en skjutlåda eller hylla och stoppa in den under din säng så att du kan ordna dina skor ordentligt. Denna förvaringsidé kanske inte är lämplig för höga stövlar eftersom utrymmet kan vara otillräckligt. Men det kan fungera bra för andra skor och ger plats för en stor lagringskapacitet.

13. V-formade hyllor

V-formade hyllor kan användas som bokhyllor och skoförvaring. Dessa hyllor borras in i väggarna med vinklar som bildar en V-form. Formen på hyllan gör det lättare att klämma in skorna i ett mycket snävt hörn. Därför kan den lagra så många skor som möjligt. V-formade hyllor är vackra, snygga och ett av de mest kreativa sätten att förvara dina skor.

14. Håll dina stövlar utanför

Om du håller dina stövlar utomhus frigörs utrymme inne i huset. Du kan göra det snyggt genom att ha ett stövelställ utanför och placera växter ovanför det så att det ser ut som en utomhusdekor. Detta bidrar också till skönheten i den yttre delen av ditt hem.

Slutsats

Att ha ett litet förvaringsutrymme för att förvara dina skor hemma kan vara lite jobbigt att jobba med. Det är därför vi har hjälpt dig att lätta på bördan med den här artikeln. Vi hoppas att du tycker att idéerna är mycket användbara och att du blir inspirerad att på ett adekvat sätt utnyttja de små utrymmena i ditt hem till sin fulla potential.

Dina skor behöver inte vara utspridda i huset längre. Du kan nu förvara dem väl i strategiska delar av ditt hem enligt beskrivningen ovan.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!