De bästa sätten att förbättra din ytterdörrsäkerhet – Tips

Förutom det estetiska, bör den perfekta entrén till ditt hem vara tillräckligt robust för att klara alla situationer, inklusive oönskade gäster. Ditt hems ytterdörrar är entréer till ditt hem och integritet, så högsta säkerhetsåtgärder är viktiga för att hålla dig skyddad.

I den här artikeln lär du dig några av de bästa sätten att förbättra din ytterdörrssäkerhet som kan öka din trygghet sinne.

1. Uppgradera din dörrs låskolv

Solida, pålitliga deadbolts är nödvändigheter för att upprätthålla dörrsäkerhet. Låsskruvar av hög klass ger den högsta nivån av bostadssäkerhet, de tål många slag från inkräktare.

2. Tänk på ett nyckellöst dörrlås

Nyckelfria dörrlås är prisvärda alternativ som är enkla att installera och säkrar dina dörrar från insidan. Skruva fast enheten i ramen ovanför din entrés befintliga låskolv, och din ingång kan stå emot intrång lite bättre.

3. Förstärka dörrens ram och gångjärn

Karmen och gångjärnen spelar en betydande roll för att din dörr ska fungera som bäst och för att upprätthålla dörrsäkerheten. En ingång med defekt ram och gångjärn är ingen match för obehöriga, så att förstärka den entrén är vad du vill göra.

Se till att du har korrekta skruvmått under bytesprocessen. När det gäller gångjärn, se till att du byter ut bultarna för att förhindra inbrottstjuvar från att lyfta dörren.

4. Byt ut en dörrkedja med ett slagplåtslås

Dörrkedjor kan ge extra säkerhet till dina entréer, dock kan en eller två sparkar skada kedjans integritet. Ett slagplåtslås liknar en dörrkedja, men det kan bättre skydda mot tvångsingrepp.

Skruva fast enheten i karmen och placera ringen över dörrhandtaget, och din ytterdörr är redo. Slagplåtslås är universella, de fungerar bra på de flesta inner- och ytterdörrar.

5. Installera en dörrbarrikad

Dörrbarrikader är solida och robusta nog att säkra dina främre och bakre entréer. En dörrbarrikad har två primära komponenter: en bottenplatta och en barriär.

Permanenta barrikader är de bättre alternativen eftersom deras basplattor är inbäddade i golvet för att undvika att förlita sig på dörrkarmen. Efter att ha säkrat plattan, skjut barriären för ett hållbart alternativ som fungerar som ett extra skyddslager.

Att förbättra din ytterdörrssäkerhet är avgörande för ditt välbefinnande och välbefinnande hos andra i hemmet. Passa på att hålla dina entréer inbrottssäkra genom att följa några av dessa tips.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!