De många Användningsområdena för Bakplåtspapper

Ett av de bästa sätten att använda bakplåtspapper är att använda dem istället för att blanda skålar.

Många rekommenderar att blanda torra ingredienser på bakplåtspapper för att slippa diska extra mycket. När du har mätt upp alla ingredienser på pappret kan du blanda ihop det. När det är helt blandat, vik helt enkelt ihop arken och häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna.

Det bästa med att använda bakplåtspapper för torra ingredienser är att de vanligtvis är rena och kan användas igen!

Baka vackra kakor

Att hitta en ersättning för bakplåtspapper kan ha negativa effekter på en kakas utseende och form.

Bakplåtspapper är idealiskt för att baka kakor av många anledningar. Beläggningen på bakplåtspappret ser till att kakdegen inte fastnar eller faller isär. Det hjälper till att hålla kakans integritet i form så att alla är enhetliga.

Om du funderar på att baka macaroons, en mycket svår och delikat kaka, använd bakplåtspapper. Detta kommer att hjälpa cookien att bildas korrekt och förhindra att den går sönder.

Matlagning

Om du är en erfaren kock vet du att en papillote är det formella sättet att uttrycka matlagning inuti papperet.

Ett bra sätt att laga grönsaker och fisk är insidan av bakplåtspapper. Detta gör inte bara städningen mycket lättare, utan det behåller också smak och värme. Nästa gång du frågar dig själv: “Behöver jag bakplåtspapper?” tänk på alla läckra måltider du kan göra med den.

Även om bakplåtspapper är säkert i ugnen, övervaka det alltid vid högre temperaturer.

Inpackning av matvaror

Om du vill spara på plastavfallet rekommenderas att använda bakplåtspapper för att slå in mat.

Bakplåtspapper är en perfekt inpackning för smörgåsar, bakverk och mer. Du kan använda bakplåtspapper som omslag för en unik design eller förhindra att smuts uppstår. Försök att använda snöre eller tejp för att försegla omslaget när du är klar med att vika upp den.

Många restauranger använder bakplåtspapper för att slå in sin mat och hålla den i rätt form. Bakplåtspapper är bekvämt av denna anledning och kan placeras i ugnen när du vill värma upp maten.

Förhindra oreda

Bakplåtspapper i ugnsplåtar kan hjälpa till att förhindra smuts och brännskador i botten av ugnen.

Att lägga bakplåtspapper under en bricka under tillagning kan hjälpa till att fånga upp droppar och undvika smuts. Många rekommenderar att man lägger bakplåtspapper under pajer och kalkoner när man lagar mat. Dessa livsmedel är ofta röriga när de lagar mat.

Att låta dessa droppar falla till botten av ugnen kan leda till en tidskrävande röra att städa upp. När dropparna väl bränner till botten är de svåra att lyfta och tål mycket skrubbning.

Matförråd

Förutom att snabbt slå in mat när du är på språng kan du använda dem för att lagra mat.

Många rekommenderar att man skär bitar av bakplåtspapper för att separera hamburgerkött och kakor som ska i kylen eller frysen. Att lägga bakplåtspapper i behållarna kan förhindra att maten blandas och blir en stor bit.

En annan anledning att använda bakplåtspapper för matförvaring är att det kan hjälpa till att hålla föremål från att bli inaktuella. Genom att slå in kakor med detta papper kan du säkerställa rätt konsistens och smak.

Hantverk

Att pyssla kan vara mycket roligt, men att städa upp i röran kan avvisa många människor från projekt.

Om du letar efter ett nytt ändamål för bakplåtspapper, överväg att använda det på ditt nästa projekt eller för dina barn. Eftersom bakplåtspappret är värmebeständigt kan du ställa din limpistol ovanpå det för att fånga upp limet och förhindra brännskador.

Bakplåtspapper är också utmärkt för att fånga glitter och du kan enkelt skjuta tillbaka det i dina behållare. Att städa upp efter pyssel blir lika enkelt som att vika ihop bakplåtspappret och slänga det i soporna. Barn kan till och med färglägga pappret så att krita inte kommer på bordet!

Barnunderlägg

Har du barn som är smutsiga när de äter?

Om du vill spara tid på städningen, överväg att lägga ark med bakplåtspapper under ditt barns tallrik. En bordstablett av bakplåtspapper kommer att fånga upp allt smuts från maten och det kommer inte att vara jobbigt att rensa upp. Detta hjälper till att förhindra fläckar och skador på dina köksytor och dekorationer.

Det bästa med att ge ditt barn bakplåtspapper som bordstablett är att de kan färga ovanpå det. Medan du förbereder maten, ge dem några kritor att rita med. Detta kommer att fungera som en fantastisk aktivitet medan de väntar på att äta!

Genom att använda den här guiden kan du förstå hur du använder bakplåtspapper för att baka med mera. Bakplåtspapper kan hjälpa till att undvika smuts genom att tillåta enkel rengöring. Du behöver inte lägga extra tid på att städa i köket eller runt huset med denna resurs.

Inte bara är bakplåtspapper användbart i köket, utan det kan också användas för att servera mat på och göra hantverksprojekt.

Se till att kolla in vår blogg för fler artiklar om de många användningsområdena för bakplåtspapper och hur man bakar med dem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!