De olika typerna av Gasspis Installationskostnader – Vad du Bör Veta

Vill du installera en gasspis i ditt hem men fruktar installationskostnaden? Installationskostnaden för gasspis varierar. Kostnaderna kan bli höga då gasanläggningen har mycket lagstiftning och krav som bör följas.

Gasläckor från felaktigt installerad gasspis i ditt hem kan vara dödlig, och det är därför du bör välja professionell gasinstallation. De totala kostnaderna för gashällar, borttagning och installation av arbetskostnader kan variera mellan 7000 och 20.000kr. Här är vad du bör överväga när du väljer gasinstallationskostnader.

Övervägande att välja Gasspis installationskostnad

Kostnaderna kan bero på vilken installatör du väljer, och du kan tycka att det är nödvändigt att jämföra en gasspisinstallatör med en annan för att välja en som uppfyller dina behov. Även om de flesta spishällar har förinstallerad ventilation kan du behöva kontrollera de du väljer för att undvika extra kostnader.

Det är möjligt att lägga till många extrafunktioner till spishällen, såsom digitala touchkontroller, automatiska avstängningsfunktioner och LED-displayer. Dessa extrafunktioner kan dock vara kostsamma, och du bör välja de som är lämpliga och de som passar din budget. Kostnaderna återspeglar dock inte behovet av att ta bort den befintliga utrustningen eftersom det kan göra gasen opraktisk.

Genomsnittlig kostnad för att ansluta en gasspis

De flesta gasapparater kostar cirka 3000 till 5000, och du bör få en professionell rörmokare att installera dem åt dig. Till exempel kan det vara dyrt att installera en ventilerad apparat som en varmvattenberedare på grund av arbetskostnader och anslutningen till en förinstallerad ventil.

Återigen, om gasledningen redan är installerad kan kostnaderna bli lägre, men om du lägger till en ny gasledning kan kostnaderna öka avsevärt. Gasapplikationsanslutningen täcker kanske bara kostnaderna för apparaten och avser inte installation av gasledning eller elektricitet.

Ytterligare kostnader kan inkludera att ta bort befintliga apparater vid behov, rengöra anslutningarna, linda in röret för att säkerställa läckagefri anslutning. Du kan säkra gasledningen till apparaten men bör testa funktionen för att förhindra läckage som kan leda till dödliga olyckor.

Dessutom kan du behöva nivellera apparaten om den är ventilerad för att ge plats åt ventilen. Om ditt hem använder propan kan du behöva installera ett konverteringspaket som kommer att lägga till de befintliga kostnaderna.

Hur man minskar kostnaderna för gasinstallation

Du kan få den bästa gasräckvidden genom att installera gasolspisen själv, eftersom själva jobbet inte är svårt. Det finns många lagkrav och krav att följa när du installerar gasspisen själv. Du bör bara laga din gasolkök om du är högutbildad, och det skulle kunna hjälpa om du fick en handledare att förbise ditt arbete. En fackman kan kontrollera att arbetet för att säkerställa att det utförs korrekt. Återigen skulle du behöva köpa de nya apparater som behövs när du lägger ner gasrören. Kostnaderna kommer dock att minska eftersom du inte kommer att behöva arbetskostnader.

Att installera gasen är inte tidskrävande; professionellt fristående gassortiment från komponenterna till en fullt installerad gas kan ta två timmar. Räkna inte med att du skulle installera jobbet på kortare tid, eftersom du kan behöva motkontrollera installationen.

Återigen, att söka professionell hjälp efter installationen kan ta lite tid, speciellt om du inte har alla komponenter korrekt installerade. Gas kan vara farligt att montera gasledningarna kan vara svårt, och det är klokt att stå för kostnaderna eftersom det begränsar risken med att ha en farlig gasledning.

Ta bort en gasledning kostnadseffektivt

Om du redan äger en gammal gasolkök kan du behöva ta bort en av gasledningsanordningarna eller hela gasledningen. Att ta bort komponenter från gasledningen kan vara skrämmande, men du bör vara försiktig när du hanterar gasledningen. Först kan du behöva stänga av gasflödet till ledningen du vill koppla bort för att förhindra skador från oförutsedda bränder.

Efter att ha stängt av gasen från ledningarna kan du bekvämt ta bort ledningen utan att oroa dig för skadorna. Du kan reparera eventuella trasiga komponenter, förkorta gasledningen som ansluter till kaminen och utföra alla reparationer som förbättrar ditt gasresultat. Slutligen skulle det vara klokt att låta en fackman kontrollera gasen först innan de genomgår några reparationer och efter reparationerna för att säkerställa att den är i bästa skick.

Slutgiltiga tankar

Installationskostnaden för gassortimentet varierar från en gasledning till en annan och från en installatör till en annan. Men de flesta gassystemapparater på marknaden kostar nästan samma, och du bör välja en lämplig för ditt hem. Kostnaden för gasen kan öka om du betalar en professionell för att slutföra jobbet eller lägga till andra komponenter som förbättrar kaminens funktionalitet. Du kan minska gaskostnaderna genom att installera rören och komponenterna själv, men du skulle fortfarande behöva en bedömning av en fackman för att säkerställa att du uppfyller alla krav.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!