De tre Grundläggande Typerna av Byggprojekt

Byggen är ett brett paraply som täcker allt från infrastruktur till bostäder och allt däremellan. Om du precis har börjat din karriär inom byggbranschen kan du känna dig skrämd av att se ett av dessa projekt på ditt skrivbord.

Det kan till och med räcka för att skrämma bort dig från byggbranschen helt om du låter det. Det är dock inte svårt att lära sig och förbereda sig för det kommande arbetet.

Här är en grundläggande lista över olika typer av byggprojekt och vad du behöver veta om dem:

1. Statliga byggprojekt

Du kommer att se alla möjliga beteckningar för olika typer av byggprojekt. När du bryter ner konstruktionen till dess baskomponenter faller dock varje uppdrag in i en av tre kategorier – kommunal, statlig och privat. Vi börjar med statliga projekt. Byggjobb på den här nivån kan ta alla möjliga former, som regeringsbyggnader, domstolsbyggnader och liknande.

Alla jobb på statligt ägd mark – såsom militärbaser, statliga byggnader och liknande – faller alla under den statliga projektfilten.

Statliga bygguppdrag och deras tillhörande kontrakt är ofta mycket eftertraktade eftersom de är både lukrativa och stadiga.

2. Statsbyggande

Nästa steg nedför stegen är statligt byggande. Dessa uppdrag kan på ytan likna mycket federala projekt, men skillnaden ligger i vem som står för notan och vem som kommer att äga det färdiga resultatet. Statligt byggande inkluderar skolor, statliga byggnader och lokal infrastrukturkonstruktion som motorvägar, broar och avloppsledningar.

Begreppet stat kan verka allomfattande, men det kan syfta på projekt i statens huvudstad eller enskilda kommuner, städer eller län. Alla statliga kontraktsprojekt som inte är specifikt kallade statliga kommer att falla under statens paraply.

3. Privatbyggnation

Äntligen har vi privata byggprojekt. Det här är de jobb du förmodligen är mest bekant med. De kan ta alla möjliga olika former, som nya bostadshus, kommersiella företag och till och med vissa industriprojekt. Den enhet som står för notan skiljer privata projekt från statliga eller kommunala projekt. Dessa uppdrag har alltid en privat finansiell back.

Den finansiella stödjande kommer att variera beroende på projektets detaljer. En bostadsfastighet kan stödjas av en hypotekslångivare eller den framtida husägaren, medan en kommersiell fastighet kan ha stöd från det företag som senare kommer att bebo den. Den här kategorin låter som en expansiv delmängd, men det enklaste sättet att komma ihåg det är att allt som inte är statligt eller federalt anses vara ett privat byggkontrakt.

Grunderna för byggprojekt

Det viktigaste att komma ihåg när du navigerar i början av din karriär inom byggbranschen är att inte överkomplicera saker.

Saker som kontrakt och betalningar kommer att vara annorlunda för privata kontrakt jämfört med federala eller statliga jobb. Det är därför det är viktigt att förstå huvudtyperna av byggprojekt.

Mycket av branschen föredrar att använda ett klassificeringssystem baserat på byggnadstyp, men även om det kan ge fler alternativ att välja mellan, är det inte inte lika exakt som vår enkla trestegsuppdelning.

Det är lätt att göra saker för komplicerade och bli överväldigad eller skrämd när ett av dessa kontrakt passerar ditt skrivbord. Håll det enkelt och ta dig tid att förstå de tre olika typerna av byggprojekt så att du vet hur du tar det bästa och mest välgrundade beslutet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!