Decluttering 101: Entréer – Byggtipsen.se

Entrén är det första rummet som gästerna kommer att gå in i när de besöker ditt hem. En rörig entré kan göra ett dåligt första intryck på gäster som kan anta att resten av ditt hem är lika stökigt. Men en snygg och städad entré kan välkomna gäster och få dem att känna sig som hemma. Följ dessa tips för att göra entrén i ditt hem rena:

Lay Mats Down

Lera och fukt utifrån kan lätt hamna på golven i din entré när gästerna reser in och ut ur ditt hem. Smutsiga golv kan få hela utrymmet att verka mer rörigt och rörigt, varför det är viktigt att hålla dem rena. Placera en dörrmatta framför dörren på både insidan och utsidan av ditt hem. Detta kommer att påminna gästerna om att torka sina fötter och hålla dina golv rena!

Investera i arrangörer

Människor har ofta för vana att lasta av det de bär på eller ta av sig det de har på sig så fort de kliver in i entrén. På grund av detta är det vanligt att kläder, post, nycklar och andra föremål stör entrén. Ett bra sätt att hantera detta problem är att investera i arrangörer. Köp klädhängare, nyckelkrokar, postkorgar och andra föremål som hjälper till att organisera detta utrymme. Dessa föremål är billiga, så det här är en liten investering som kommer att löna sig på ett stort sätt.

Använd dold lagring

Dra nytta av möjligheterna att dölja lagringsutrymme i din entré. Till exempel placerar många människor en bänk i deras entré för att skapa en liten sittgrupp. Om du älskar denna look, välj en bänk som är designad med förvaringsutrymme under kudden. Du kan använda det här utrymmet för att förvara ryggsäckar, paraplyer och andra föremål som vanligtvis stör insidan av ditt hem.

Gör säsongsbetonade svep

Det är viktigt att göra en säsongsgenomgång av din entré för att ta bort föremål som inte längre behövs. Det finns till exempel ingen anledning att ha varje familjemedlems favoritjacka hängande i entrén under sommaren. Ta bort säsongsbetonade föremål som dessa och lägg dem i långtidsförvaring så att de inte stör din entré på flera månader.

Välj rätt matta

Många husägare placerar en dekorativ matta i entrén till sitt hem. Mattor kan skydda golvet från smuts och skräp som människor tar in utifrån och även lägga till en färgklick på insidan av ditt hem. Men fel matta kan få entrén att verka mer rörig. Börja med att leta efter en matta som är tillräckligt hållbar för att tåla upprepad exponering för miljöpåverkan. Ull är ett tufft material som är mycket resistent mot smuts, så detta är ett utmärkt val för en entrématta.

Mattor kan också få rummet att se mer rörigt ut om de glider och glider över hela golvet. Förhindra att detta händer genom att säkra mattan på plats med antingen matta tejp eller en halkfri kudde. Nu kommer mattan att lysa upp entrén till ditt hem utan att bidra till röran.

Du ska vara glad över att äntligen gå hem efter en lång dag. Men åsynen av en rörig entré kan omedelbart förändra ditt humör. Följ de här stegen för att rensa entrén så att du kan gå in i ditt hem – och välkomna gäster också – med ett leende och en lättnadens suck!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!