10 Delar av Hemmet du kan (och Bör) Renovera på Vintern

Låt inte det vintervädret hålla dig borta från att förbättra och renovera ditt hem. Att vara instängd i hemmet under vinterns kalla månader är faktiskt den perfekta ursäkten för att avsluta dessa hemförbättringsprojekt.

Vintersäsongens renoveringar

Mitt i vintern kanske inte verkar vara ett bra tillfälle att starta ett renoveringsprojekt, men säsongen har en överraskande mängd projekt som passar för vintern. Utan semester, utomhusaktiviteter och andra distraktioner i varmt väder kan husägare ofta få mer gjort på kortare tid.

Och även om du inte riktigt kan arbeta med din trädgård eller installera ett nytt däck under vintern, finns det fortfarande massor av tillfredsställande projekt du kan ta itu med när du är inomhus.

I denna artikel går vi igenom några av de bästa renoveringsprojekt som du kan genomföra under vintern.

Bänkskivorna i köket

Att byta ut bänkskivorna kan ha en enorm inverkan på ditt köks utseende, och jobbet kräver inte många resor fram och tillbaka utomhus så det är en idealisk uppgradering i kallt väder. Och om du bestämmer dig för att ta hjälp av en entreprenör istället för att göra det själv, kan du få en bra affär eftersom entreprenörspriserna tenderar att minska under den långsammare vintersäsongen.

Ljusarmaturer

Vintern påverkar oss på en mängd olika sätt. Den torkar ut vår hud och lämnar våra läppar nariga. Vintern stör till och med vårt humör, med tidiga solnedgångar och en allmän brist på solljus som kan utlösa säsongsbetonade affektiva störningar. Slå tillbaka genom att byta ut trötta gamla armaturer mot ljusa, glada som kommer att förbättra belysningen – och ditt humör. Du kommer bli förvånad över hur mycket ljus kan påverka ditt humör.

Väggarna

Många husägare gillar att ta sig an interiörmålningsprojekt under våren eller sommaren, men senvintern är faktiskt en bra tid att byta väggfärg. Samma torra inneluft som påverkar din hud på vintern kan hjälpa ett nytt lager färg att torka snabbare, och du kan också hitta bättre erbjudanden på färg i din lokala järnaffär, vilket innebär att du kan få ett fräscht utseende för mindre.

Mattor

Om dina mattor tog stryk av familjens tillströmning under semesterperioden, är årets första månader perfekta för att ersätta slitna, trasiga eller utbuktande mattor. När du byter ut mattor på vintern kommer ditt hem att kännas mysigare och stå bättre mot resten av snösäsongen.

Tvättstugan

Även om det är centralt för ett hushålls dagliga funktion får tvättstugan ringa uppmärksamhet när det kommer till organisation och stil. Utnyttja en vinterhelg när du sitter fast inomhus för att fräscha upp och omorganisera tvättstugan. En grundlig rengöring, en infusion av korgar och några välplacerade krokar kan göra det till en plats där du faktiskt kommer att njuta av att spendera tid.

Köksskåpen

Slå upp stilen i ditt kök genom att byta ut föråldrade låddrag och knoppar på dina skåp. Speciellt under vintermånaderna när du tillbringar så mycket tid inne, kan det att lägga till skåpbeslag som har en gnutta färg göra köket extra hemtrevligt och muntert. Det bästa av allt är att detta är ett billigt och enkelt gör-det-själv-projekt som du kan slutföra i din pyjamas!

Badrumkranar

Fokusera på något litet som gör stor inverkan: att byta ut badrumskranen. Detta enkla eftermiddagsprojekt är perfekt för att ta itu med under de kallare månaderna, och det fräschar inte bara upp utrymmet, utan kan också hjälpa till att spara vatten, vilket är viktigt under alla årstider.

Vinden och krypgrunden

Att skydda dig från kylan är en av ditt hems primära funktioner. Ett sätt att se till att dina inre utrymmen håller sig så varma som möjligt, även i det kallaste vädret, är att återisolera din vind eller krypgrund. Detta enkla projekt kan ha stor inverkan på inomhuskomforten.

Säkerhetsfunktioner

Husbränder är inte ovanliga och det är därför du bör inleda dessa kallare månader genom att utvärdera och uppgradera ditt hems säkerhetsfunktioner, såsom kolmonoxiddetektorer och rökdetektorer. Rök- och kolmonoxiddetektorer bör testas varje månad och bytas ut vart femte till sju år. Var uppmärksam på utgångsdatumen på dina detektorer, och när det är dags att byta ut, uppgradera till en nyare modell med bättre säkerhetsfunktioner.

Väggskydd i köket

Vinterns kalla, mörka dagar får oss att längta efter färgglada, varma utrymmen som distraherar oss från det trista utanför. Att byta ut kökets väggskydd på den bakre väggen bakom diskbänken är ett bra sätt att introducera färg eller lekfullhet i ett kök utan att spendera för mycket pengar. Det här projektet har en rejäl kraft och kan vara en produktiv aktivitet för en dyster januarihelg.

Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!