Designa Ett Utekök: Allt du Behöver veta

Om du älskar uteservering och underhållning av gäster är det troligt att du har tänkt en eller två gånger på att lägga till ett utekök till din ödmjuka bostad.

När matlagning utomhus fortsätter att växa i popularitet avstår folk från sina traditionella grillar och installerar kompletta kök på sina bakgårdar. Med fulla kulinariska funktioner från pizzaugnar till diskbänkar och kylskåp, vem vill inte lägga till ett utomhuskök till sin festvärdrepertoar?

Designa ett utekök som är rätt för dig.

Många faktorer spelar roll för utformningen av ditt utekök. Det är viktigt att överväga din budget, ditt utrymme, din livsstil och den stämning du är ute efter. Vill du ha något enkelt och bekvämt, eller vill du blända dina gäster med förstklassiga tillbehör? Oavsett vilken stil du är ute efter är det viktigt att tänka på följande för att passa en design som passar dig och din budget.

Plats

Förmodligen den viktigaste aspekten av ditt utekök, du vill göra platsen både tillgänglig och bekväm. Försök att ha ditt utekök så nära bakdörren som möjligt. Du vill också ha enkel tillgång till en elektrisk källa för att begränsa längden på elledningar. Samtidigt för att förhindra brandrisk måste grillar och andra matlagningsredskap vara en bit bort från huset. Populära områden för att bygga ditt utekök inkluderar att bygga det över en befintlig uteplats, däck eller pool.

Gör plats om du behöver

Ibland behöver du renovera din bakgård för att få plats med ditt utekök. Om det är nödvändigt, överväg att hugga ner eventuella extra träd eller riva upp gamla rabatter.

Golv

Det finns många olika typer av golv att tänka på när du bygger ditt utekök. Nyckeln är dock att välja något som kräver lite underhåll, är hållbart och väderbeständigt. Samtidigt vill man inte ha något tråkigt som en vanlig betongplatta. Det finns gott om golvdesigner som är både slitstarka och snygga. Tänk på golv i natursten, tegel eller betong, som är halkfria och lätta att rengöra.

Vitvaror och tillbehör

De vitvaror och tillbehör du väljer är det som kommer att få ditt utekök att sticka ut. Här är de mest populära tilläggen att överväga.

Grill

Inget utekök är komplett utan grillen. Välj mellan matlagning med kol, propan eller naturgas. Du kan också välja mellan en bärbar grill eller att ha en inbyggd grill med bänkskivor och allt. Naturligtvis är den inbyggda grillen mycket dyrare, men om den passar din budget är den värd priset.

Skåp och bänkskivor

Precis som ditt vanliga kök behöver du gott om utrymme för att förvara dina varor och förbereda din mat. Det är också viktigt att använda ett material som är både väder- och vattentätt för att skydda dina tillhörigheter, såsom rostfritt stål.

Diskho med rinnande vatten

Om du vill ha en komplett köksupplevelse utomhus är ett handfat med rinnande vatten ett måste. När du installerar din diskho, se till att ha en åtkomstdörr under för enkel åtkomst till VVS.

Kylskåp

Om du planerar att lägga till ett kylskåp till ditt utekök, se till att det är gjort specifikt för utomhusbruk. Ditt gamla garagekylskåp kommer verkligen att förstöras efter en storm.

Pizzaugn

Vedugnspizzaugnar är ett populärt och roligt tillbehör att lägga till ditt utekök. Låt inte namnet lura dig, pizzaugnar kan laga allt från kött, bakad pasta, desserter och mer.

Möbler och belysning

Inred ditt utekök med utomhusbarstolar och traditionella utemöbler. Du kan också lägga till belysning i ditt utekök för nattunderhållning.

Gör det till ditt eget

När du designar ditt utekök, inkorporera ditt hems design och få det att flyta. Kom ihåg att ett utekök inte bara är ett tillägg utan en förlängning av ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!