Designidéer för Lekrum för Barn

Ett lekrum är ett utrymme där dina barn kan släppa loss och ha kul. Att ha ett lekrum för sina barn hemma är viktigt. Ett lekrum för barn kommer inte bara att hålla dem små sysselsatta i timmar, utan det kommer också att hålla resten av ditt hem rent. Barn kan lämna sina leksaker, böcker och andra tillhörigheter i lekrummet istället för att sprida dessa föremål över hela huset.

Det finns otaliga sätt att skapa ett lekrum som alla barn i grannskapet kommer att avundas. Här är några av de mest unika designidéerna:

  • Flytta utomhus inomhus

Föräldrar tycker ofta att deras barn klättrar upp på väggarna med extra energi, så ge dem en möjlighet att bokstavligen klättra upp på väggarna i deras lekrum.

Måla en vägg i ditt barns lekrum i enfärgad — helst svart. Fäst sedan klätterhållare på väggen så att dina barn bokstavligen kan klättra i taket.

Klätterhållarna måste vara rätt placerade för att detta ska fungera som en riktig klättervägg, så se till att få dina barn att hjälpa dig med detta steg. Installera de första klätterhållarna och be dina barn att stå på dem. Be dem sedan sträcka ut sig i alla olika riktningar så att du kan se var du ska placera nästa set. Fortsätt med den här övningen tills du har tillräckligt med klätterhållare för att alla dina barn ska kunna njuta av deras nya klättervägg.

Ge gott om arbetsyta

Barn använder ofta sina lekrum för att delta i konstnärliga aktiviteter som färgläggning, målning och teckning. Om ditt barn är en konstnär, se till att designa ett lekrum med gott om arbetsyta.

Leta efter ett barnvänligt bord med två till fyra sittplatser så att ditt barn kan skapa konst med sina vänner. Välj ett bord med förvaringsutrymme så att du alltid kan ha ditt barns konstmaterial på arbetsplatsen. På så sätt hamnar inte kritor och färgpennor utspridda över hela lekrummets golv.

Se till att lämna väggarna tomma så att du kan rama in och hänga mästerverken som dina barn skapar i sitt nya lekrum.

Glöm inte att inkludera energieffektiva funktioner

Det finns många sätt att förvandla det extra rummet i ditt hem till ett otroligt lekrum för dina barn. Oavsett vilken design du väljer, se till att inkludera energieffektiva funktioner, som LED-belysning, takfläktar och fönsterbehandlingar för att blockera solen. Det finns trots allt ingen tid som nu för att lära dina barn hur man sparar energi hemma.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!