Dessa Naurliga Myrmedel kan förhindra Köksmyror

Myror kan leta sig in i nästan alla kök och väl där kan det vara rent omöjligt att bli av med. Misströsta inte – du är inte dömd att dela varje måltid med den lokala myrkolonin. Dessutom kan du börja med naturligt myrmedel som inte kräver starka kemikalier.

Här är tio enkla sätt att bli av med myrorna som invaderar ditt kök.

Vit vinäger

Myror är otroligt beroende av sitt luktsinne. Enligt biologer har myror mellan fyra och fem gånger fler luktreceptorer än någon annan insekt. När de hittar mat lägger de upp spår av feromoner som andra myror kan följa. Du måste blockera dessa stigar.

När du ser myror i ditt kök, spraya med en 50/50-blandning av vatten och vit vinäger och torka upp hela området. Myror tål inte lukten av vinäger och det kommer att avskräcka dem från att återvända.

Kanel

Om du gillar att baka har du förmodligen redan en behållare eller två av mald kanel i ditt kryddskåp. Förutom att ge en läcker smak till dina bakverk, kan kanel också fungera som ett effektivt avskräckande medel för myror i ditt kök.

Även om du kan använda stavar eller pulver, kommer den eteriska kaneloljan att vara det mest effektiva sättet att förhindra att myror kommer in i ditt kök. Applicera lite ren eterisk olja varhelst du ser myror komma in i ditt kök.

Svart eller röd peppar

Peppar är en annan sak som förmodligen redan finns i ditt kök, och det är ett fantastiskt naturligt myrmedel. Både svart och röd peppar är effektiva när det gäller att avskräcka myror från att göra sitt hem i ditt kök.

Strö peppar över deras stigar och överallt där du ser dem komma in i ditt hem. Även om det inte kommer att döda dem, kommer de starka dofterna att förvirra dem och kan jaga bort dem. Om du använder röd chilipeppar, se till att det är ren peppar – alla kryddblandningar med socker i dem kommer bara att locka fler myror.

Kiselgur

Du hittar förmodligen detta ämne i poolförsörjningsavdelningen i din lokala butik. Kiselgur, även känd som DE eller kiseldioxid, är ett giftfritt pulver tillverkat av rester av fossiliserade mikroorganismer som kallas kiselalger.

Det är ett säkert naturligt myrmedel att använda i ditt kök eftersom det inte innehåller några gifter. Istället absorberar den oljorna i myrans exoskelett, torkar ut dem och får dem så småningom att dö av uttorkning. Strö bara din DE överallt där du ser myror. De kommer att krypa över det och så småningom dö av.

Borsyra

Det finns några gifter som kan vara effektiva när det gäller att bli av med myror i din kök. En av dessa är borsyra, som verkar genom att erodera myrans yttre skal när de konsumerar det.

Knepet för att få borsyra att fungera är att skapa en lösning av syran, sockret och vattnet. Sockret lockar myrorna. De konsumerar det och tar det tillbaka till sin koloni och delar det med resten av myrorna som kanske försöker göra ditt kök till sin egen personliga buffé.

Pepparmynta

Kanel är inte den enda starka doften som kommer att jaga ut myror från ditt kök. Pepparmynta, i form av rena eteriska oljor, är också ett effektivt avskräckande medel. Det fungerar av ungefär samma anledning som kanelolja gör, vilket förvirrar deras kraftfulla luktsinne.

Om du är orolig för att skada ditt hem genom att lägga droppar eteriska oljor överallt, mätta några bomullstussar och stoppa in dem var du än ser myror komma in i ditt hem.

Citrusoljor

Myror hatar citrus, vilket gör den till det perfekta naturliga myrskyddet. Citron, apelsin, grapefrukt – om de luktar det kommer de att vända sig och springa åt andra hållet.

Allt du behöver är några skal från din favoritcitrusfrukt. Se till att det inte finns något kött kvar på dem – sockret i frukten kan locka till sig fler myror – och placera dem i en behållare eller direkt på ytan där du ser myror.

Om du vill skapa en dubbel-hitter rengöringslösning för att bli av med myror, samla några apelsin- eller citronskal och låt dem dra i vit vinäger i ett par veckor. Det du har kvar är en otroligt effektiv rengöringslösning som doftar fantastiskt och håller myrorna borta.

Naturligt myrmedel för ditt kök

Naturliga skadedjursmedel kan hjälpa dig att göra ditt kök ogästvänligt för myror. Dessa kommer dock inte att lösa ett pågående angrepp, så se till att kontakta en professionell om du börjar se många skadedjur.

Förebyggande tips kan göra underverk. Om du vill hålla myror borta för gott är det viktigaste du behöver göra att ta reda på var de kommer ifrån. Ta reda på var deras bo är, och du har redan vunnit halva striden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!