Gör det Själv Garageförvaringsidéer – Tips för att Rensa Garage

De flesta använder nog sitt garage som en annan plats att ställa undan skräpet. Ungefär 1 av 4 amerikaner säger att de inte förvarar sin bil i sitt garage eftersom det är för rörigt och oorganiserat med grejer.

Att slänga allt i garaget kan skapa en kaotisk röra. Att organisera och rensa bort ditt garage betyder inte att du måste ta in proffsen. Det finns några enkla förvaringsidéer för gör-det-själv för att organisera ditt garage och behålla det så!

Städning

Det första steget för att skapa en effektiv gör-det-själv-garageförvaring är att ta reda på vad du vill behålla och vad du förmodligen bör slänga. Detta bör komma innan du bygger ett garagelagringssystem så att du kan ta reda på hur mycket lagring du faktiskt behöver.

Om ditt garage har varit överbelastat i många år kommer det att kännas överväldigande att gå igenom allt. Ett bra sätt att till och med börja sanera ditt garage är att kategorisera dina föremål i vad du vill behålla och vill bli av med.

Du bör organisera alla objekt du vill behålla i kategorier som:

 • Säsongsbetonade föremål och semesterdekor
 • Trädgårds- och utomhusmaterial
 • Biltillbehör
 • Hårdvara och hushållsartiklar

Det hjälper också att klassificera föremålen du vill bli av med i tre kategorier:

 • Återvinn
 • Släng
 • Donera

När du har sorterat igenom ditt röra och skapat organiserade högar är det nu dags att planera ditt gör-det-själv-garageförvaringssystem.

Planering

Ett gör-det-själv-garageförvaringssystem fungerar bara så bra som det är planerat. God planering hjälper till att se till att du har tillräckligt med utrymme för allt och vilken typ av förvaring du kan implementera i ditt garage.

Det kan vara till hjälp att göra upp en plan med mått på rummet. Kom ihåg att anteckna mått på fönster och dörrar. Om du planerar att göra plats för att kunna parkera din bil inne, måste du se till att räkna ut måtten för att den ska passa in också. I detta avseende kommer unopark att ge dig en bättre parkeringsidé.

Planera att skapa zoner baserat på de kategorier du definierat. Ritningen ska även innehålla de zoner du vill att alla dina föremål ska förvaras i.

Sopor och återvinning fungerar bäst närmast garageporten så att de enkelt kan tas ut. Trädgårdsmaterial och andra utomhusförnödenheter förvaras också bäst närmast dörren eftersom det gör det lättare att komma åt dem regelbundet.

Efter planeringsstadiet är du redo att komma in i förvaringssystem för gör-det-själv. Nästa naturliga steg är att organisera alla saker du behåller efter måtten på ditt garage och den skiss du har gjort.

Organisering

När det kommer till konsten att städa är nyckeln att skapa ett utrymme för allt. Det bästa med att göra garageförvaring är att du har total kontroll över hur du lagrar föremål och var du ska förvara dem.

För att organisera ditt garage på rätt sätt kan du:

  • Skapa sektioner
  • Tänk vertikalt
  • Ta in soptunnor och lådor

Skapa sektioner

De högarna du skapade tidigare kan vara ett bra sätt att organisera ditt garage. När du skapar dina gör-det-själv-garagelagringssystem är det bra att skapa specifika sektioner i ditt garage. Detta kommer att hjälpa till att hålla saker organiserade och krångliga i framtiden.
Sektioner ger plats för allt i ditt garage. Förvara allt i varje kategori på samma plats så att de är lätta att lokalisera och lätta att lägga tillbaka efter användning.
För föremål som du använder regelbundet, såsom trädgårdsredskap eller städmaterial, förvara dem på lättåtkomliga områden vid dörrarna. Men saker som inte används hela tiden som semesterinredning eller sportutrustning, bör du förvara dem på hyllor eller förvaring som är högre upp så att du kan få plats med mer regelbundet behövliga föremål.

Tänk vertikalt

För att hålla ett garage rent och skräpfritt måste du förlita dig på att hålla golvet rent från saker. Skapa lite extra gör-det-själv-garageförvaring genom att bygga system vertikalt. Taket är ett bra ställe att förvara saker du inte behöver hela tiden, såsom stegar eller semesterdekorationer.
Föremål som tar mycket plats är ofta sportutrustning som cyklar. Istället för att helt enkelt luta dem mot en vägg bör du montera dem på väggen. Detta hjälper till att hålla dem från golvet och ger dem ett särskilt område att placera dem på.
Du kan ofta köpa dessa lagringssystem i järnaffärer och de är lätta att installera. Även användning av enkla krokar för att hänga upp städmaterial som kvastar och moppar kan bidra till att skapa mer golvyta.

Ta in papperskorgar och lådor

Många brukar använda kartonger för att förvara föremål i ett garage. Men du kanske vill ha föremål för garageförvaring som gör det lättare att identifiera. Genom att använda genomskinliga plastkärl kan du lättare ta reda på vad som finns inuti varje kärl.
Du kan skapa laminerade plastetiketter för att fästa på varje ruta med en checklista över vad som finns inuti. Plast- och metalllådor är också ett bättre alternativ eftersom de är vattentåliga och mycket mer hållbara.

Dessa DIY-garagelagringsidéer kan hjälpa dig att organisera och rensa ditt garage billigt och effektivt. Garageförvaring handlar om att ge alla dina föremål en riktig plats att gå till. När du väl har skapat ett garageförvaringssystem som fungerar för dig, desto lättare blir det att underhålla det i framtiden. Bli inspirerad och börja rensa i ditt garage redan nu!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!