Gör det Själv Hållbara Projekt runt Hemmet

För husägare som vill anamma ett grönare sätt att leva kan det nya året vara den perfekta tiden att göra livsstilsförändringar.

Hållbara hemprojekt behöver inte innehålla en enorm budget; Faktum är att många hållbara gör-det-själv-projekt runt hemmet kan vara ganska enkla och billiga.

Att göra förändringar för att minska energianvändningen eller genomföra miljövänliga förbättringsprojekt kan inte bara spara pengar, utan dessa grönare val kan också bidra till att minska hushållets koldioxidavtryck.

Här är sju hållbara DIY-projekt runt hemmet som kan spara pengar och hjälpa ditt hushåll att leva grönare:

1. Återställ termostaten

Det här projektet kostar faktiskt 0 kr! Men det är faktiskt så fantastiskt att spara pengar. Om du bor i ett område där temperaturen sjunker lågt, bör termostaten på VVS inte ställas så högt att hemmet känns ljumt. Även om vissa människor gillar lite extra värme, slösar det energi och pengar att ställa in termostaten för högt.

Under vintern, ställ in temperaturen i hemmet till cirka 20 grader. Det rekommenderas också att du ställer in den på den svalare när du inte är hemma.

När varma sommardagar känns som en ugn, måste även den termostaten justeras igen. Under sommaren, ställ in temperaturen på i princip samma som utetemperaturen (om det inte är extremt varmt). Och för att säkerställa att solens värme inte strömmar in i hemmet, håll gardinerna stängda! Speciellt under dagens hetta.

Om du behöver en påminnelse, ta för vana att justera termostaten på dagen för sommar- och vintersolståndet. Ställ in en påminnelse på din telefon om datumet för vintersolståndet för att trycka ner värmen (vintersolståndet inträffar vanligtvis runt den 21 december). Ställ in ytterligare en påminnelse i juni under sommarsolståndet för att dubbelkolla tempen på luftkonditioneringen.

2. Uppgradera dina vitvaror

Behöver du en ny tvättmaskin/torktumlare, diskmaskin eller kylskåp? När du handlar, leta efter energieffektiva apparater; vanligtvis kommer de att bära ENERGY STAR-logotypen. Dessa apparater sparar ditt hem på energi … och i sin tur sparar du pengar. Det finns många produkter och märken som bär ENERGY STAR-logotypen. Husägare kan besöka webbplatsen Energystar.gov för mer information om produkter, hur man återvinner gamla apparater och mer!

4. Odla en trädgård!

Efter den brutala vintern kommer våren tillbaka. Det betyder att det kan vara dags att börja plantera frön till trädgården. Husägare med grön tumme kan njuta av frukterna av sitt arbete. Att odla frukt och grönsaker håller inte bara husägare borta från gångarna i livsmedelsbutiken, utan dessa växter kan också locka till sig pollinerande bin!

Det rekommenderas att du väljerr “inhemska växter”. Det här är växter som är naturliga för ditt område.

5. Skapa en återvinningsstation

Starta en återvinningscentral hemma. Det här är inget svårt projekt, så stressa inte! Husägare måste dock göra lite research för att ta reda på om det finns återvinningshämtar i deras område. Eller om de kommer att behöva lämna föremål på återvinningscentraler.

Glas-, papper- och aluminiumburkar är de vanligaste föremålen att återvinna. Många återvinner också plast. Återigen, dock kan det material som husägare återvinner bero på vad som erbjuds i deras område … eller om det finns nära återvinningscentraler för enkel avlämning.

6. Skapa en komposthög

Återvinning slutar inte med att bara slänga material i papperskorgar. Gammalt avfall som potatisskal, äppelkärnor och annat nedbrytbart material kan komposteras. Detta skapar näringsrik jord för att hjälpa växter att frodas. Trädgårdsavfall som löv kan också komposteras. Undvik bara djurskräp – tänk på kött, ben, etc.

Husägare kan designa sin egen kompostyta eller köpa material.

7. Genomför en energirevision i hemmet

Ett annat gör-det-själv-projekt för att hjälpa husägare att leva mer hållbart genom energibesparingar är att genomföra en energirevision i hemmet . Det handlar om att gå igenom hemmet rum för rum och inspektera uttag för oanvända apparater och prylar, rör för läckor eller dropp och kontrollera temperaturen på varmvattenberedaren och termostaten. Även om husägare kunde anlita ett proffs, kan den professionella revisionen kosta flera tusen kronor.

Tanken är att identifiera områden som slösar energi och suger pengar varje månad.

Det finns många fler DIY-hållbara projekt som husägare kan genomföra för att spara energi och pengar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!