DIY: Uppsättning av Tre Sexkantiga Hyllor

Trött på din traditionella hylla? Bygg en unik uppsättning sexkantiga hyllor. Dessa hyllor är väldigt enkla att göra och prisvärda. De kan vara tidskrävande, men de är bra för nybörjare. Du kan anpassa storleken på dessa hyllor beroende på din väggstorlek eller det område du vill täcka. Om du följer dessa instruktioner får du tre individuella sexhörningar. Det finns så många olika layouter du kan använda med dessa. Du kan separera dem som jag gjorde ovan, eller så kan du lägga till mer och ansluta dem för att bilda en bikakeform. De är så lätta att sätta på sig själv.

Tillbehör:

 • 1×6 trä (obehandlat) – Beroende på storleken på hyllan du gör och hur många som avgör hur mycket trä som behövs. Jag använde två 1x6x8 bitar av tall och det gjorde 3 hexagoner som mäter 43cm B x 20cm H x 14cm D.
 • Måttband
 • Målarens tejp
 • Trälim
 • Liten pensel
 • Träfyllmedel
 • Handskar
 • Nivå
 • Palm Sander
 • Sandpapper (120 och 220 korn)Fläck -Du kan välja att fläcka dina hyllor eller lämna dem naturliga. Jag använde fläcken “Minwax Wood Finish Penetrating Stain” i Honey.
 • Svampborste
 • Fuktig mikrofiberduk
 • 3cm Spikar
 • Spikar
 • Geringssåg
 • Plast eller kartong för att lägga hyllorna på för torkning
 • 3M kommandoremsor

Steg 1

Steg 1

Klipp 9 45cm träbitar. Detta kommer att göra tre hyllor, var och en består av sex 22cm -stycken. Se till att mäta och klippa varje träbit individuellt. Anledningen till detta är att eliminera så mycket fel som möjligt. Tänk på bredden på bladet, eftersom sågen tar av mer än linjen som dras för att markera platsen. Det gör också skillnad om du skär från höger, vänster eller mitt på linjen. Välj en, och se till att sätta bladet på samma plats vid varje snitt.

Steg 2

Steg 2

Ställ geringssågen till 30 grader. Gör ett vinklat snitt på vardera sidan av 22cm -stycket. Gör detta för alla 18 träbitar. Var noga med att rada upp bladet med spetsen på änden av trästycket. Den bit som skärs av kommer att se ut som en liten triangel.

Steg 3

steg 3 steg 3

Applicera tejp på sex 22cm träbitar på utsidan av varje bit. Så att alla sex är i en rak linje från kant till kant. Lägg till exempel varje bit från vinkel till vinkel, inifrån och nedåt. Applicera två tejpbitar som förbinder alla sex bitarna med varandra. Se till att det inte finns några mellanrum mellan bitarna och lämna 15cm tejp på ena sidan för att göra den slutliga anslutningen. Vänd sedan brädorna på den tejpade sidan. Syftet med kranen är att hålla sexkantens form på plats medan den spikas.

Steg 4

steg 4

Applicera trälim på alla vinklade kanter. Släta ut limet med fingret eller en liten pensel. Undvik att använda fingret såvida du inte har handskar på

Steg 5

steg 5 steg 5

Börja vika brädorna så att två vinklar möts. Stoppa när den liknar en halvcirkel. Spik tre spikar i vinkeln på varje bräda. Två naglar måste vara en 1.2 cm från vardera sidan och en i mitten. Se till att naglarna är parallella med brädet som spikas in. Oroa dig inte för att ta bort tejpen innan du spikar. Spikarna går igenom och tejpen kan tas bort när alla sidor har spikats ihop.

Steg 6

steg 6

Fortsätt tills alla sidor är limmade och spikade ihop.

Steg 7

Ta bort tejpen och torka bort överflödigt lim på sexkanten.

Steg 8

steg 8

Applicera träfyllmedel på alla spikhål och sömmar. Det tar cirka 2 timmar för träfyllmedlet att torka tillräckligt för att slipa.

Steg 9

steg 9 steg 9

Sand ner alla fläckar där träfyllmedlet användes och kanter med 120 sandpapper på en palmslipare. Slipa sedan snabbt över hela sexkanten med 220 sandpapper. Torka av allt damm med en fuktig trasa av mikrofiber.

Steg 10

steg 10

Applicera ett lager Minwax Wood Finish Penetrating Stain i önskad färg med svampborsten. Applicera så många lager som behövs för att uppnå önskad färg. Torka av överflöd med en pappershandduk eller en gammal bomullst-shirt. Låt detta torka enligt instruktionerna på baksidan av burken.

Steg 11

steg 11

Fäst fyra 3M-remsor på baksidan av varje sexkant.

Steg 12

Börja hänga hyllor på väggen i önskad layout. Kontrollera att hyllorna placeras med en nivå.

Steg 13

Dekorera! Se till att vänta på den instruktioner som 3M-remsorna kräver.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!